Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 06.57 2019-10-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 22 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.34 2019-05-07 

Blev medlem: 23.10 2011-07-18
Inlägg: 194
Någon som har eller har tillgång till en komplett och fungerande Tesa Micro Hite höjdmätare som skulle kunna hjälpa mig med lite information här på forumet?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.09 2019-05-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24065
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Hur ser en sådan ut? Vad felas?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.25 2019-05-07 

Blev medlem: 23.10 2011-07-18
Inlägg: 194
Den ser ut som på bilden här. Har köpt en begagnad, men det fattades lite tillbehör så som ström adapter, probe spets, kalibrering/master piece. Skulle ialla fall behöva veta vilken in volt den ska ha så ja kan köpa en ström adapter och sedan vilja veta om ja verkligen behöver det master kalibrerings blocket eller om man kan lösa det på annat sätt. Det är ju så klart dyra saker.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.38 2019-05-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24065
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ryck ut batteriet så bör du ju kunna få en ledtråd där.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.42 2019-05-07 

Blev medlem: 23.10 2011-07-18
Inlägg: 194
Ja, de har ja gjort, det är ett 6v 3Ah. Så jag har satt i en 6v adapter i den nu, men det är en liten inbyggt kompressor i den så att när man vill flytta den lätt för att mäta, väger 30+ kg, trycker man på en knapp och lite luft hjälper till med det. Men den snurrar inte så bra, så ja höjde volten till 7.5, då gick det lite lättare att flytta, men inte tillräckligt bra, så nu undrar jag hur mycket mer ja vågar höja, vill inte chansa mer.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.43 2019-05-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24065
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Fungerar den hela med laddat batteri?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.49 2019-05-07 

Blev medlem: 23.10 2011-07-18
Inlägg: 194
Nej batteriet är helt slut, har beställt ett nytt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.32 2019-05-07 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1116
Ort: Mitt i Småland
Googlar man får man många träffar på ställen där man kan ladda ner manualer, men det antar jag du redan vet

Billigt på auktioner men alla mynt har ju två sidor


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.36 2019-05-07 

Blev medlem: 23.10 2011-07-18
Inlägg: 194
Jag har en manual, men det står inget om adapter volt i den tyvärr. :(


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.40 2019-05-07 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1116
Ort: Mitt i Småland
Har du frågat Hexagon / Promet ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.32 2019-05-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.23 2004-11-05
Inlägg: 252
Ort: Julita
Katalogen här https://images.kyocera-unimerco.com/fil ... N14_en.pdf säger att modell 350,600 o 900 har 'mains adapter' med nummer 04761054

och i katalogen här http://www.meiwha.com/32/A_Connectivity.pdf skvallras det om att 04761054 har en utspänning på 6.6Vdc , 750mAh (?).

Kanske kan vara till hjälp, modellerna har inte samma färgsättning men det kan ju vara samma innehåll...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.42 2019-05-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.06 2003-11-04
Inlägg: 1999
Ort: Huddinge
Hittade samma laddare
https://item.rakuten.co.jp/first23/soku-tesa-04761054/?force-site=pc&l2-id=item_SP_PcViewFooter


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.58 2019-05-08 

Blev medlem: 23.10 2011-07-18
Inlägg: 194
Ja titta, va duktiga ni är! :) tack, ett problem löst. Nu undrar jag ju bara om jag behöver köpa den master settings klumpen 07.60150 med eller om det fungerar med något eget bara, den kostar nästan 4k + moms annars :/


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.19 2019-05-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24065
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Bygg en 7.6mm passbit = enklast så.

:vissla:
Jaså var det ett artikelnummer = ja hur fan ska man veta det ;)


Senast redigerad av tecno 13.27 2019-05-08, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.24 2019-05-08 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10653
Ort: Ekerö, Stockholm
Från en snabb sökning så är art.nr "07.60150" ett kalibreringsblock som är exakt 20mm högt.

Det beror ju på vilka kvalitetskrav du har på höjdmätningen, men du borde komma väldigt långt med en passbit klass 0:
https://www.verktygonline.se/verktyg-pa ... ik-35.html


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 22 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010