Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Berätta om dina pågående projekt.
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

haha... ja, det gick nog lite snabbt... i mitt huvud satt det en pullup där... men det gjorde det ju inte i verkligheten :)

Det här med att räkna ut vilken storlek motstånden skall ha när det gäller pullupp och pulldown... Givetvis måste jag ju tänka så resistansen är högre än förbrukaren, men annars, finns det några tumregler?
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

För att besvara min egen fråga så hittade jag följande: http://www.ti.com/lit/an/slva485/slva485.pdf
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

Nu tror jag att jag är klar :)
Jag slänger upp schemat och en bild på kortet så kanske nån hinner stoppa mig om jag har gjort några fatala fel :)
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Joe
Inlägg: 1288
Blev medlem: 3 mars 2006, 17:00:50
Ort: Södermanland

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Joe »

Känns onödigt att dra +12V runt hela kortet.
Sätt spänningsregulatorerna, MAX9926, L9346 och pull-up/down resistorer så nära kontakten som möjligt för att undvika att leda in störningar på kortet.
Använda jordplan på top side också.
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

jag har läst någon stans att det är onödigt med jordplan på top-side om man har ett bra jordplan på bottom.... Har jag missuppfattat?
Användarvisningsbild
Icecap
Inlägg: 24515
Blev medlem: 10 januari 2005, 14:52:15
Skype: torstenhemma
Ort: Aabenraa, Danmark

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Icecap »

Det beror väldigt mycket på hur det är utformat! En del tror att bara man lägger ut en GP är det GND över det hela - men inte sällan finns det oanslutna öar som inte gör annat än fyller på kretskortet.

På mitt senaste mönsterkort lade jag in 26 vior för att "låsa" dessa öar till GND. Ett exempel är att du kollar vid D2 på ditt mönsterkort. Där finns en yta som - vid GP-placering - kommer att "flyta" och för att gå den till att faktisk fungera som GP behövs minst två vior för att få användbar GND på den yta.
Joe
Inlägg: 1288
Blev medlem: 3 mars 2006, 17:00:50
Ort: Södermanland

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Joe »

Jordplanet på top side kostar inget extra då du redan ska använda ett dubbelsidigt laminat.
Eagle lämnar inga oanslutna öar om du INTE har klickat i "Orphans", däremot så kan du få "blindtarmar" som man kan sätta en via i slutet på.
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

Jaha... jag vet inte hur jag ska presentera min skapelse så det är lätt att se, men här är en ny version baserad på era tips :)
Kortet råkade bli lite mindre också :)
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
hanzibal
EF Sponsor
Inlägg: 2499
Blev medlem: 7 september 2010, 19:54:58
Ort: Malmö/Lund

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av hanzibal »

Spontant ser det ju väldigt snyggt ut, stiligt!

Tycks mig kanske lite trångt på sina ställen men antar att du testat att lägga ut vitala komponenter på en 1:1-pappersutskrift?
Användarvisningsbild
PeterH
Inlägg: 8345
Blev medlem: 15 mars 2006, 15:57:10
Ort: Gävle/Valbo

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av PeterH »

Tycker också att det ser onödigt trångt ut mellan jordplan och ledare/komponenter på en hel del ställen, det ökar bara risken för problem så _lite_ längre avstånd skulle jag köra...
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

Är det "isolate-värdet" jag skall öka då?
Användarvisningsbild
hanzibal
EF Sponsor
Inlägg: 2499
Blev medlem: 7 september 2010, 19:54:58
Ort: Malmö/Lund

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av hanzibal »

Just det om "isolation" vet åtminstone inte jag på rak arm men testa att ändra värdet och se vilken effekt det får. Övriga avstånd mellan banor, komponenter, mm lär du ju få justera manuellt.

Om du inte redan visste...
De olika PCB-husen har ju olika toleranser när det gäller minsta avstånd och sådant och denna information, sk "design rules" brukar man kunna ladda ned från husets hemsida i form av en .DRU-fil. Denna kan du sedan läsa in i Eagle och testa mot, dvs få reda på om PCB-huset sannolikt klarar din design eller inte.

Via exempelvis OSH Park's hemsida kan man ladda upp .BRD-filen direkt (drag and drop) och få ett snabbt utlåtande (de genererar även bilder på hur kortet kommer att se ut).

På denna sida hittar du bl.a. länken till deras DRU-fil:
https://oshpark.com/guidelines
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

Jo, jag har kört OSH Park's DRU-fil utan problem.
Användarvisningsbild
hanzibal
EF Sponsor
Inlägg: 2499
Blev medlem: 7 september 2010, 19:54:58
Ort: Malmö/Lund

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av hanzibal »

Ja såklart, fånigt av mig att tro annat.
Användarvisningsbild
Bosen
Inlägg: 1720
Blev medlem: 18 juli 2005, 09:56:31
Ort: Karl Gustav, Varberg
Kontakt:

Re: Arduino styrning av automatlåda (4l80e)

Inlägg av Bosen »

Tycker jag verkligen inte va fånigt... Jag skulle ju kunna ha glömt det ;)
Skriv svar