Aggregatets konstruktion bygger på op-förstärkare och en MOSFET utgör effektkomponenten. Tanken är att aggregatet ska leverera 0-30V och 0-5A, givetvis med fler transistorer. Aktuellt schema: http://swedberg.info/Filer/Labbaggregat.pdf
Schemat är inspirerat av Vellemans labbaggregat PS3010 (schema finns här: http://www.kjell.com/filarkiv/SUPPORTPD ... manual.pdf ) men jag har gjort min konstruktion från grunden, så att säga.
Nu till mina frågor:
1) Är det nödvändigt att ha strömutjämningsmotstånd för varje MOSFET, dagen jag parallellkopplar flera? Har läst att det kanske inte behövs...
2) Min koppling verkar självsvänga med ca 100 Hz. Vid 1A belastning leder detta till spänningstoppar på ungefär 100 mV var tionde millisekund, enligt oscilloskopet. Någon idé på var jag ska leta felet (felen)? Jag har prövat att variera C6, C11, C9 och C10 utan någon som helst påtaglig effekt.
3) Om jag kopplar in en liten elmotor (med konding och diod) så lever regleringen sitt eget liv. Jag kan varva upp motorn med spänningspoten (strömbegränsningen är högt ställd) och så länge jag inte drar på för mycket går det även bra att sänka farten till noll. Går jag över en viss gräns vill inte utspänningen gå tillbaka till noll igen. Drar jag däremot även ner strömbegränsningen gör den det. Vad kan detta bero på?
Om jag är otydlig med något är det bara att fråga..
Tack på förhand!
Ändring: Jag har rättat några felaktiga komponentvärden på glättningskondensatorerna i schemat.
Och allt är så självklart när man har det i huvudet, T1 är +-15V och T2 är +-24V nominellt ifall någon undrar
