Board Forge? Low-Cost Circuit Board Assembly System (video)

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
danielpublic
Inlägg: 280
Blev medlem: 21 oktober 2011, 17:18:41
Ort: Krabbledes kring dig. *snap* *snap*

Board Forge? Low-Cost Circuit Board Assembly System (video)

Inlägg av danielpublic »

Halkade över den här artikeln på /. ang Board Forge (inte mycket info där i skrivande stund): SXSW: Low-Cost Circuit Board Assembly System (video)

Verkar riktigt trevligt och något att se fram emot, då den kommer vara F(L)OSS/open source och fullt möjlig att tillverka hos ett makerspace!
De ska köra en kickstarter i sommar...

Hittade några bilder på flickr +3 bilder fram.

Den verkar vara uppbyggd kring en variant av RepRap Rostock (delta 3dprinter).
Bild
blueint
Inlägg: 23238
Blev medlem: 4 juli 2006, 19:26:11
Kontakt:

Re: Board Forge? Low-Cost Circuit Board Assembly System (vid

Inlägg av blueint »

Pris? fungerar bra?
danielpublic
Inlägg: 280
Blev medlem: 21 oktober 2011, 17:18:41
Ort: Krabbledes kring dig. *snap* *snap*

Re: Board Forge? Low-Cost Circuit Board Assembly System (vid

Inlägg av danielpublic »

Enligt artikeln $2000, vilket är vad alldeles för många tar för en 3dprinter.

Men låt oss nu komma ihåg att den består till större del av nämnd variant av en RepRap printer och till mindre grad pneumatik och extra elektronik.
Vilket betyder att investeringen inte blir mycket större än en sådan RepRap variant, tänk nu self-source. Åas är $2000 för en pick & place, enbart, rena trisslotten jämfört med vad sådana kostar idag.

"Bra", är en relativ term och ordet "nog?" är ofta bra nog att ha med. En RepRap maskin har en noggrannhet rent mekaniskt ~0.1mm, lägg på någon tiondel i värsta fall är vi ändå under 0.5mm. Ofta är det plasten som ser till att utskriftens mått svänger upp o ner i mått, men i det här fallet har vi inte det problemet. När det gäller en delta robot blir noggrannheten lägre ju längre man kommer ifrån center på maskinen iom konstruktionen, så under 0.5mm är nog inte hela ytan, inte säker dock ("matte pffff..."). En delta robot kan iof vara löjligt snabb och är bra i 3dprinter sammanhang om man bygger större objekt på höjden, sen ser den mycket bättre ut. Så bra eller rätt verktyg för rätt jobb är svårt att svara på, får man en juste maskin rent mekaniskt, ja.

Att komma ihåg det slitna uttrycket "vi är barn av vår tid", som är en anledningarna till att intellektuell egendom(IP) är rätt märkligt, kanske låten ochså hör hemma här då ip industrin ser idéer som produkter och inte något som föds ur kulturer. Det är bara en tidsfråga innan det dyker upp mer prisvärda alternativ, iaf för oss DIY individer utan makerspace/community tillgång när det gäller sådana här verktyg.
Skriv svar