Fattig och tomhänt

Elektronikrelaterade (på komponentnivå) frågor och funderingar.
miptex
Inlägg: 9
Blev medlem: 28 september 2005, 01:51:23
Kontakt:

Fattig och tomhänt

Inlägg av miptex »

Tjenare. Beslutade mig för en registrering trots allt. Nu till saken:
Jag skulle vilja börja exprimentera med elektronik, främst digital-teknik typ AVR/PIC. Har lekt lite med dessa på skolan (går datateknik) men vill nu smuttsa ner mig lite. Problemet är att jag har mycket lite pengar och inga komponenter eller prylar sedan tidigare. Det jag nu letar efter är helst satser med olika komponenter och prylar som man kommer att behöva. Jag ser att kjell erbjuder sådana, men är osäker på vilka som verkligen _behövs_ till en början och var man helst ska köpa dessa. Har som sagt dåligt med pengar och vill få allt så billigt som möjligt för att komma igång. (det jag letar är alltså inte direkt ett nybörjar-set för AVR/PIC utan snarare... allt)

Tacksam för all inspiration som detta forum hittills gett. :)
Användarvisningsbild
Rohan
Inlägg: 1063
Blev medlem: 7 april 2004, 08:24:39
Ort: Eksjö, Småland
Kontakt:

Inlägg av Rohan »

Det finns flera butiker som säljer komponenter till ganska vettiga priser och som har satser med lite blandat och som inte tar mycket betalt för frakten. http://www.autemashop.com/, http://www.trimlog.se/ och http://www.electrokit.se/.

Om du sedan kikar här, http://www.siwawi.arubi.uni-kl.de/avr_p ... /evertool/, så kan du bygga en JTAGICE-grunka. Då kan du med AVR-studio realtidsdebugga och styra AVRen, ändra en massa saker. Den innehåller inte mycket komponenter heller.

Vet inte riktigt om jag svarade på din fråga om vad man _behöver_ men det märker du nog och det finns nog någon annan här som kan svara på det.
Användarvisningsbild
Xerxes
Inlägg: 248
Blev medlem: 25 januari 2004, 22:55:05
Ort: Lund
Kontakt:

Inlägg av Xerxes »

Var väl nån här på forumet som sålde kom-igång-komponentsatser? Kommer dock inte ihåg vem.
miptex
Inlägg: 9
Blev medlem: 28 september 2005, 01:51:23
Kontakt:

Inlägg av miptex »

Iofs så klarar jag mig nog. Rent allmänt så kändes det bara som att man hade mycket att välja på när man te.x ska köpa lödstation osv samt att man i början inte riktigt vet vilka komponenter som kommer att behövas ofta. Tips välkommnas fortfarande dock.

Nu när vi ändå är inne på programmerare: Den dära JTAGICE-grunkan verkar kräva att man har tillgång till en programmerare sen tidigare. Kan vara ett problem. Nu misstänker jag ändå att frågan om programmerare besvarats i många andra trådar. ;)
Användarvisningsbild
DeVille
Inlägg: 2361
Blev medlem: 29 mars 2004, 15:04:22
Ort: Dalsländska skogen.
Kontakt:

Inlägg av DeVille »

En lödstation är kanske inte det första du ska köpa.
Du borde klara dig med en lödpenna ett bra tag iaf.

www.futurelec.com har komponentsatser, handlat därifån själv och det var riktigt smidigt och bra, särskilt dyrt var det inte heller.
gtroop
Inlägg: 9
Blev medlem: 19 augusti 2005, 17:48:49

Inlägg av gtroop »

Ytterligare ett tips på webbutik som tillhandahåller komponentsatser.

http://www.toritech.se/

Tycker deras startkit verkar kalas, har handlat annat därifrån och har bara bra erfarenheter.
Användarvisningsbild
Rohan
Inlägg: 1063
Blev medlem: 7 april 2004, 08:24:39
Ort: Eksjö, Småland
Kontakt:

Inlägg av Rohan »

miptex skrev:Nu när vi ändå är inne på programmerare: Den dära JTAGICE-grunkan verkar kräva att man har tillgång till en programmerare sen tidigare. Kan vara ett problem. Nu misstänker jag ändå att frågan om programmerare besvarats i många andra trådar. ;)
http://www.bsdhome.com/avrdude/ finns info om hur man programmerar med parallellporten och fyra motstånd, annars finns en STK200-kompatibel programmerare som även den innehåller en handfull komponenter och inga dyra saker, http://www.lancos.com/prog.html.

Angående lödstation så kan du kika på biltemas lödstation för 500:-, om det inte är för mycket pengar. Annars duger en lödpenna.
Skriv svar