vad menar du? AC och DC är två tvärt skilda saker. AC ger ingen nettoförlust, eftersom elektronerna så att säga far fram och tillbaka. Med DC så åker elektronerna konstant åt ett håll.
Tändkablar blir "urlakade" med tiden. Just på grund av att strömmen alltid far åt samma håll, och dessutom är spänningen hög. Som exempel så gick en cheva S-10 bara i 80 tills jag bytte alla tändkablar. Plötsligt gjorde den 120 utan problem
Är det lika fantastiskt att ett glas fylls med vatten om det doppas ner under ytan? Egentligen är det ju så att det är luften som stiger ut ur glaset. - Kyparn! Ursäkta mig! Skulle jag få be dig att tömma mitt glas på luft?
monstrum skrev:Är det lika fantastiskt att ett glas fylls med vatten om det doppas ner under ytan? Egentligen är det ju så att det är luften som stiger ut ur glaset. - Kyparn! Ursäkta mig! Skulle jag få be dig att tömma mitt glas på luft?
Helt torrlagt Var dock och åt på Hökis och fick i mig ett bar pilsner där, men hemma är det torrt. Ska dock försöka dra ner lite, har blivit lite mycket elektroner på sistone
Håller man i en bar kabel med 400 KV och 500A kapacitet och man jordad sig så kan det bli lite för mycket.
Elektronerna rör sig för övrigt inte speciellt snabbt. Det handlar om millimetrar i timmen.
Vi vet ju alla att det inte tar 16 min för en lampa att tändas när man sätter ström till det om ledningen är 1 meter lång. Det där handlar alltså enbart om de lösa elektronerna som inte är bundna till en atom och finns i fasta ämnen säg tex i en kopparkabel. Eftersom det är extremt packkat med kopparatomer och de är väldigt nära varnadra så stöter dessa elektroner hela tiden emot atomerna och detta sänker hastigheten på dessa till tom under 1mm/h i alla fall för koppar om jag nu minns rätt. Så fort man sätter ett batteri till så skapas ett magnetfällt över som både skjuter på dessa samtidigt som fler kommer till från batteriet och så går det helt plötsligt nästan med ljusets hastighet.