Har ett mystiskt problem.

I grunden är frågan om följande saker är lika, finns den någon annan faktor som gör att en apparat kan fungera eller inte med en viss växelströmkälla?
1) Spänning
2) Frekvens
3) Strömstyrka
4) Vågform
5) Jordanslutning
Min uppsättning ser ut såhär:
Ett trefas inverter elverk som kan ge 2400w kontinuerligt per fas, eller ca dubbla momentärt. (https://kipor.org/produkt/fme-df-8000-i ... dual-fuel/) kopplad till en fasfördelare där jag kopplar in en EV-laddare på en fas (https://se.daolar.com/collections/porta ... -and-phevs). Der går in EV-laddaringång i ett batterikraftverk (https://iallpowers.eu/products/allpower ... 00w-3600wh).
Anledningen till att jag vill gå via EV-laddare istället för att ladda direkt från elverket är att undvika att kraftstationen kör i UPS läge, och den funkar då istället som en online UPS.
Kopplar jag in EV-laddaren i ett eluttag hemma fungerar det korrekt, men med ström från elverket så hör jag ett relä i kraftstationen som slår av och på men någon sekunds mellanrum och den säger att den laddar 160w istället för 1600w som på hem-elen.
Det verkar som många EV-laddare kräver att det finns anslutning mellan jord och neutral, och min laddare har en indikator för jordanslutning. Dock funkar den utan jord ansluten i ett vägguttag. Är väl en bra idé att sammankoppla jord och neutral i elverket iallafall då jag ska använda det fristående, så testade det, men ingen skillnad förutom att laddaren nu indikerar att jord är ok.
Kollat med oscilloskop, och får en perfekt sinusvåg med korrekt frekvens och spänning.
Vad mer kan man kolla som skulle kunna skilja mellan två olika strömkällor?