En tanke som jag hade ang. ljuslådor är det spillljus man får i sidled från lysrören. Det optimala för att få skarpa kanter på ledningsmönstret är ju att ha en riktad ljuskälla som bara ger ljus vinkelrätt mot kortytan. Det är ju tyvärr inte så lätt att ordna men däremot borde man kunna nyttja någon form av raster liknande de bländskydd som sitter i lysrörsarmaturer. Då skulle man kunna minska spillljuset och minimera det ljus som slipper in under kanterna på ledningsbanorna.
"OBS! När du exponerar fotoresisten, använd plexiglas för att pressa mönsterfilmen mot lacken (fotoresisten). Vanligt glas kan filtrera bort för mycket UV-strålning för ett bra resultat."
Jo, det där är lite konstigt. Jag har använt både vanligt fönsterglas och glas från en tavelram när jag exponerat. Har aldrig märkt några problem trots att jag exponerat med solarie-rör..
Jo jag har också både läst och förundrat mig över Kjell:s "varning". Alla kommersiella UV-boxar jag sett använder glas. Då är ju frågan om det är "vanligt" glas eller inte. Finns det olika typer av glas är det ju fullt möjligt att det är en "bra" typ av glas i en scanner.
Jag hade bråttom med en exponering för ett tag sedan, och tog första bästa genomskinliga material jag hittade - plexi.
Jag exponerade 3 minuter (lite mer än vanligt pga okända egenskaper hos materialet) och resultatet blev underexponerat och suddigt!
Använder annars vanligt glas (typ fönster-/tavelramsglas).