Surfdatorn lade av

Elektronikrelaterade (på komponentnivå) frågor och funderingar.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22577
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Någon sådan mapp finns inte.
Jag körde ju LiveMail med Win7.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10605
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Leta efter C:\Users\02255\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail\.

Hittar du den inte, sök efter en katalog vid namn Live Mail, den borde vara rätt stor om den innehåller flera år av mail.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22577
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Jag hittade en mapp som hette "Telia (0225 5bc".
Kan det vara den möjligen?
Den är på 1.3GB.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22577
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Nu har jag nya problem med den här datorn.
Nätverksförbindelsen till internet försvann i förrgår.

Normalt blinkar det en lampa vid nätverksuttaget när den är ansluten, men den är släckt nu.
Normalt samma sak på routern, en lampa ska blinka på uttag nr1, det gör det inte.

Omstart av datorn hjälper inte.
Omstart av routern gjorde att det hoppade igång igen.
I går morse var det samma fel igen, och nu får jag det inte att hoppa igång.

Har ni någon strategi för felsökning?
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10605
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Byt nätverkskabel och ställ in nätverkskortet fast på 100mbps halv duplex? Kan du se någon händelse i eventloggen på datorn som i tid passar med att nätverket lade av?
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22577
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Jag har provat en annan nätverkskabel.
Jag har även provat ett annat uttag på routern.
Enda skillnaden vart att nu slocknade uttag nr2 på routern.

Nätverksuttaget är integrerat på moderkortet, så något separat kort finns inte.
breflabb
Inlägg: 2773
Blev medlem: 8 oktober 2014, 17:00:54
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av breflabb »

Har du kollat strömförsörjningen till routern ?
Användarvisningsbild
mrfrenzy
Co Admin
Inlägg: 12134
Blev medlem: 16 april 2006, 17:04:10

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av mrfrenzy »

Detta är väldigt vanligt vid adsl.
Minsta lilla överspänning på telenätet så går nätverksuttag på router och dator sönder.

*Testa ett annat uttag på routern.
*Sätt i ett separat nätverkskort med PCI eller USB i datorn.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22577
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Vad tror ni om att prova med att sätta kabeln i Win2000-datorn?
Nu stödjer inte den HTTPS, men det kanske finns någon sida att prova med?
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10605
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Ja det går bra att testa om kabel och uttag på routerns interna switch är OK genom att koppla den till W2K maskinen. Testa att surfa och ladda ner något stort t.ex. en Linux ISO. Fungerar det utan avbrott ligger nog felet i din andra dators nätverk.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22577
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Det går ju knappt att surfa.
Möjligen att Goole.se kan fungera.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10605
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Du behöver inte surfa, testa någon gammal klassiker som var med för 20 år sedan när W2K var aktuellt t.ex. Sunet ftp.ftp://ftp.sunet.se/mirror/linuxmint.com/iso/stable/20/

Ladda ner en av ISO filerna och se att det går utan avbrott. Länken borde fungera i Firefox.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22577
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Jag laddade ner 1.8GB med en hastighet av 2.5MB per sekund.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10605
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Då borde det vara nätverkskortet i den andra datorn, antar det är Asrock-maskinen?

Svårt att säga om det är ett drivrutins- eller hårdvaruproblem, MrFrenzys förklaring ovan är trovärdig men även drivutinsproblem förekommer.

Du verkar ha Realtek RTL8111E i datorn:
https://www.realtek.com/en/component/zo ... s-software

Mitt förslag:
  1. Ladda ner och kör Win10 Auto Installation Program från länk ovan
  2. Starta om
  3. Ladda ner och kör Diagnostic Program for Win7/Win8/Win10 från ovan, installera och kör
Det är av yttersta vikt att alla uppdateringar till Win 10 är installerade om datorn skall fungera bra.
Användarvisningsbild
mrfrenzy
Co Admin
Inlägg: 12134
Blev medlem: 16 april 2006, 17:04:10

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av mrfrenzy »

Lampan ska lysa även om drivrutiner saknas så nätverkskortet är helt säkert trasigt. Det är bara att plugga i ett nytt så kommer det fungera.

Wifi-sticka finns för 89kr på netonnet så slipper du problem med åskan också.
Lösenord för wifi står på undersidan av Telia-routern.
Skriv svar