Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 20.02 2019-11-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 19 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
InläggPostat: 02.31 2019-08-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.31 2004-01-30
Inlägg: 1052
Ort: Uppsala, Sweden
Helt okay. Lycka till med projektet! :tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.29 2019-08-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.10 2008-02-25
Inlägg: 6082
Ort: Mariehamn
Tack. Detdär med trådlös energiöverföring är annars ett intressant område. Finns en bok från Würth om man är intresserad.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.49 2019-08-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.10 2008-02-25
Inlägg: 6082
Ort: Mariehamn
OK. Prototyp 2 med de ytade komponenter (nästan) jag tänkt använda:
Bilaga:
20190822_203313_resized.jpg

I bakgrunden ses innanmätet från en slaktad tandborste. Har lött in en shunt för att kunna mäta hur mycket den laddar.

Nu har jag en undring.... Med första prototypen så hade jag ca 8,8V matning för att få 6V pp på mätspolen, samma värde som en orginalladdare ger, så jag tänkte: Transformator, justera antalet varv nedåt på primären, men se, så funkade det inte alls! Men 75 varv på primären räckte det med 5,6 V för att få samma spänning???

I slutänden fick jag ha 180 varv på primären och då fick jag lagom spänning med 12,3V matning. Kan det vara den inre resistansen i spolen (2,02 ohm med 170 varv, 1,15 ohm med 100 varv) som spökar?

Strömmen i spolen är då en sinusvåg med ca 470mA. I rimlighetens namn borde då strömmen i kondensatorerna vara samma. Man brukar kooppla ett par i parallel för att sänka strömmen per konding och därigenom uppvärmingen. Jag kommer att köra med typ 2x 0.1u PPS eller 2x0,047 + 2+0,056u PPS.

varv spänning ström
100 8,8V 0,1A
70 5,6V 0,09A
140 10V 0,18A
200 14,1V 0,18A
190 13,3V 0,17A
180 12,8V 0,16A
170 12,3V 0,14A


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.10 2019-08-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.10 2008-02-25
Inlägg: 6082
Ort: Mariehamn
Det är nog förhållandet L1, L2 visavi L3 som spökar. Har sett en tumregel att dessa skall vara (L1, L2) 5x L3 för att garantera att de kan leverera tillräckligt med ström, men det känns inte vettigt att öka på L1, L2 i detta fall. De är redan 100u och skall tåla en ampere.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 19 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010