Ny dator till Mach3/4

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
petercab
Inlägg: 659
Blev medlem: 4 juli 2012, 16:00:54
Ort: Göteborg

Ny dator till Mach3/4

Inlägg av petercab »

Hej, dags att byta dator (ny i7 med integrerat Intel HD Graphics 630, Windows 10 64-bit) och tänkte köra på en http://cncmaskiner.org/produkt/uc100-us ... nter-port/.
Kör ganska stora G-kodsfiler men har aldrig tidigare haft problem med min Gamla Dell optiplex GX780 och integrerad grafik(SSD, 4GB RAM, win7 32-bit och LTP).
Kommer initialt fortsätta rulla på Mach3 och kanske uppgradera till Mach4 senare.

Till frågan om grafikkort, hur viktigt är det med externt grafikkort?


Tack på förhand för snälla svar. :)
hummel
Inlägg: 1607
Blev medlem: 28 november 2009, 10:40:52
Ort: Stockholm

Re: Ny dator till Mach3/4

Inlägg av hummel »

Använder du extern motion controller så är inte kravet på grafikkort speciellt stort för Mach4.
petercab
Inlägg: 659
Blev medlem: 4 juli 2012, 16:00:54
Ort: Göteborg

Re: Ny dator till Mach3/4

Inlägg av petercab »

Samma lika för Mach3? :)
H.O
Inlägg: 5181
Blev medlem: 19 mars 2007, 10:11:27
Ort: Ronneby

Re: Ny dator till Mach3/4

Inlägg av H.O »

Ja, lika för Mach3.
hummel
Inlägg: 1607
Blev medlem: 28 november 2009, 10:40:52
Ort: Stockholm

Re: Ny dator till Mach3/4

Inlägg av hummel »

Helt lika är det väl inte, 32 respektive 256 MB RAM beroende på Mach-version. Borde i praktiken inte vara något problem med hyfsat moderna GPU:er.
H.O
Inlägg: 5181
Blev medlem: 19 mars 2007, 10:11:27
Ort: Ronneby

Re: Ny dator till Mach3/4

Inlägg av H.O »

Jag menade mest att kravet på ett icke integrerat grafikkort inte gäller när man använder extern motion controller - det gäller även för Mach3.
petercab
Inlägg: 659
Blev medlem: 4 juli 2012, 16:00:54
Ort: Göteborg

Re: Ny dator till Mach3/4

Inlägg av petercab »

Tack, jag sätter integrerade GPUn till 1GB, så kör jag då. :)

/Peter
Skriv svar