Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Jag TROR att motorn kommer att sitta ovanför vattnet och en axel går ner i pumphuset.
Salle
Salle
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Jag har börjat bygga med Lindens projekt som största inspiration 
Mycket är samma då han hade en hel del bra idéer speciellt med besticksstället från ikea som bur!

Mycket är samma då han hade en hel del bra idéer speciellt med besticksstället från ikea som bur!
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Dagens projekt: Att bygga ihop delarna jag har samlat på mig.
Resultatet:


Fritös från Jula, PID från AliExpress & SSR från min lödugn, då den hade fel funktion och blivit ersatt. Väntar dock på att K-givaren i metall skall dyka upp AliExpress.
/// Marcus
Resultatet:


Fritös från Jula, PID från AliExpress & SSR från min lödugn, då den hade fel funktion och blivit ersatt. Väntar dock på att K-givaren i metall skall dyka upp AliExpress.
/// Marcus
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Samma uppsättning prylar som jag har, mycket fiffigt med lådan där bak så att man slipper att ha controllern i en egen låda som jag har dock! Vad är det för låda? Har du ett par bilder från andra sidan på hur du har gjort?
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Låda 50-026-91 från Elfa. Jag kapade av fästet från den gamla styrboxen och skruvade fast den i min låda 


Skall fixa en ratt och kapa av axeln till potten som reglerar effekten på elementet så är den klar att användas.
/// Marcus



Skall fixa en ratt och kapa av axeln till potten som reglerar effekten på elementet så är den klar att användas.
/// Marcus
-
- Inlägg: 8422
- Blev medlem: 15 april 2006, 18:57:29
- Ort: Typ Nyköping
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Jag tycker att fritöslösningen är för liten, bara ett litet tips (fast den är djäkligt snyggt gjord).
Min Sous Vide Supreme rymmer 11 liter vatten och det är då och då för lite volym.
Dessutom tror jag att du kommer behöva någon form av skydd mellan plastpåsarna och värmespiralerna så att inte lokal uppvärmning smälter påsarna.
Täck också på isolering, IKEA lådlösningen är ganska bra men borde nog kompletteras med mer isolering.
Min maskin drar 700W under uppvärmning sedan runt 70W i snitt. På en 24-72 timmar så blir det faktiskt märkbart kostnadsmässigt om man dumpar bort 300-400W istället. För 3 timmas så spelar det ingen roll men.
Jag bevakar följande produkter NOGA, jag känner att jag skulle vilja ha två baljor till, för potatis och andra grönsaker (olika temperaturer).
http://sansaire.com/product/sansaire-so ... l-verison/
http://anovaculinary.com/products/anova
http://www.andrewjamesworldwide.com/Use ... ductID=541
Sedan så är jag på jakt efter en kammarvakuummaskin till rimligt pris. Då det är dags att lyfta det hela lite. Det ÄR jobbigt att behöva frysa råvaror innan man kan vakuumförpacka allt.
Senasta experimentet var pulled-pork, 1 msk grisfett (från julskinkan), färdigmarinerad grisytterfile, svartpeppar, 24 timmar i 70 grader. Utmärkt resultat.
Sedan så börjar det bli lite konkurrens så priserna rasar till rimliga nivåer, på de etablerade prylarna.
http://www.elgiganten.se/cms/s-z2esGQVv ... d=int22016
Min Sous Vide Supreme rymmer 11 liter vatten och det är då och då för lite volym.
Dessutom tror jag att du kommer behöva någon form av skydd mellan plastpåsarna och värmespiralerna så att inte lokal uppvärmning smälter påsarna.
Täck också på isolering, IKEA lådlösningen är ganska bra men borde nog kompletteras med mer isolering.
Min maskin drar 700W under uppvärmning sedan runt 70W i snitt. På en 24-72 timmar så blir det faktiskt märkbart kostnadsmässigt om man dumpar bort 300-400W istället. För 3 timmas så spelar det ingen roll men.
Jag bevakar följande produkter NOGA, jag känner att jag skulle vilja ha två baljor till, för potatis och andra grönsaker (olika temperaturer).
http://sansaire.com/product/sansaire-so ... l-verison/
http://anovaculinary.com/products/anova
http://www.andrewjamesworldwide.com/Use ... ductID=541
Sedan så är jag på jakt efter en kammarvakuummaskin till rimligt pris. Då det är dags att lyfta det hela lite. Det ÄR jobbigt att behöva frysa råvaror innan man kan vakuumförpacka allt.
Senasta experimentet var pulled-pork, 1 msk grisfett (från julskinkan), färdigmarinerad grisytterfile, svartpeppar, 24 timmar i 70 grader. Utmärkt resultat.

Sedan så börjar det bli lite konkurrens så priserna rasar till rimliga nivåer, på de etablerade prylarna.
http://www.elgiganten.se/cms/s-z2esGQVv ... d=int22016
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Jag använder en vanlig kylbox för stranden.
Rymmer allt jag vill och lite väl mycket till.
Jag har dock valt att bygga en tvådelad lösning med kontrollern löst i en låda och kablar till en doppvärmare, akvariepump samt värmesensor (Dessa sitter i en separat låda man lägger ner i vattnet). På detta sätt så kan man lätt lägga ner all utrustning i den tomma boxen när man inte använder den. (kylboxen rymmer även vacuummaskinen om man vill transportera hela systemet).
Rymmer allt jag vill och lite väl mycket till.
Jag har dock valt att bygga en tvådelad lösning med kontrollern löst i en låda och kablar till en doppvärmare, akvariepump samt värmesensor (Dessa sitter i en separat låda man lägger ner i vattnet). På detta sätt så kan man lätt lägga ner all utrustning i den tomma boxen när man inte använder den. (kylboxen rymmer även vacuummaskinen om man vill transportera hela systemet).
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Helgens försök med min lindens.nu-baserade lösning. Lite i största laget, men blir riktigt bra ändå 
Kar av modell större från biltema med en slang med hål som pumpen fick cirkulera runt vatten med.

Kar av modell större från biltema med en slang med hål som pumpen fick cirkulera runt vatten med.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Skydd för påsarna då fritösburen inte var vattentåliglimpan4all skrev:Dessutom tror jag att du kommer behöva någon form av skydd mellan plastpåsarna och värmespiralerna så att inte lokal uppvärmning smälter påsarna.


Utskuren i plexi, totalt 3 delar.
Jag är ett singelhushåll, så för tillfället klarar jag mig med denna. Men en för större vattenbad är på gång

/// Marcus
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Max operating temperatur för PLEXIGLAS ® GS är 80°C. Kan vara risk att den kröker sig lätt, men jag har en lösning för det.
/// Marcus
/// Marcus
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Temperaturen i en Sous Vide kan vid (ovanliga) fall passera 90°, men temperaturen på själva värmaren kommer ju vara betydligt högre. Tror inte den där plexi-skivan överlever många minuter, tyvärr.
Fast, kanske, om den inte läggs i förrän efter en stabil temperatur uppnåtts.
Annars är det en riktigt snygg lösning (hela kittet). Lagom storlek för mig, så ser fram emot lite tester.
Fast, kanske, om den inte läggs i förrän efter en stabil temperatur uppnåtts.
Annars är det en riktigt snygg lösning (hela kittet). Lagom storlek för mig, så ser fram emot lite tester.

Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Jag kör med nätkorgen som kom med fritösen.
Visst, behållaren är lite liten, men 4st har jag utfodrat från den, hur mycket äter ni egentligen?
nån som har provat denna vakuumförpackare? http://www.netonnet.se/art/hem-och-hush ... 8312.6984/
Jag är lite trött på att använda min större med "engångspåsar" i, denna har ju påsar som går att försluta och öppna och användas igen och igen
F.ö så har tyska mediamarkt en maskin som rymmer dubbelt upp och är.. som det ser ut prisvärd http://www.mediamarkt.de/mcs/product/ST ... ?langId=-3
Visst, behållaren är lite liten, men 4st har jag utfodrat från den, hur mycket äter ni egentligen?

nån som har provat denna vakuumförpackare? http://www.netonnet.se/art/hem-och-hush ... 8312.6984/
Jag är lite trött på att använda min större med "engångspåsar" i, denna har ju påsar som går att försluta och öppna och användas igen och igen
F.ö så har tyska mediamarkt en maskin som rymmer dubbelt upp och är.. som det ser ut prisvärd http://www.mediamarkt.de/mcs/product/ST ... ?langId=-3
Re: Temperaturreglerat vattenbad - Sous Vide
Nu har äntligen givarna kommit i brevlådan 

Det enda som inte höll i mitt galler av plexi var skruvarna som inte var rostfria (men det visste jag redan innan). Testade med ett ägg i 80°C i 55min utan att den krökte sig.
Min nätkorg rostar om den bara kommer i närheten av vatten
/// Marcus


Det enda som inte höll i mitt galler av plexi var skruvarna som inte var rostfria (men det visste jag redan innan). Testade med ett ägg i 80°C i 55min utan att den krökte sig.
Min nätkorg rostar om den bara kommer i närheten av vatten

/// Marcus