Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 15.46 2019-12-10

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 52 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 18.57 2014-05-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Så, nu var jag äntligen klar med det här galna mini-projektet :D

Bifogar bilder.

MVH/Roger
PS
Återstår dock att se om speciellt Cermet-potten verkligen tål att köras med på maxeffekt (större värde än 100k@2W fanns inte på Elfa) kontinuerligt nu när aluminiumlådan nästan är hermetiskt innesluten (två små 4mm-hål på baksidan bara...).

Detta alltså samtidigt som trissorna i värsta fall utvecklar typ 15W :D

Känns mest som om det här kommer brinna upp, eller vad tror ni? :)


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 19.48 2014-05-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Verkar som om KVR är fullständigt hermetiskt innesluten.

Bifogar bild.

Kanten trycks alltså in i locket där det sitter en liten gummipackning. Inneslutningen blir då helt lufttät. Dvs det finns inget läckage som jag trodde.

Monteringshålen (2st) används normalt sett för att fixera lådan mot nåt slags chassie/vägg.

Skruvhålen används för att montera ihop lådan.

En helt lufttät låda fattar tom jag att man inte kan höja "temperaturen" med typ 20W.

Jag måste således borra ett par lufthål (tänkte mig 8mm).

Frågan är nu vilket hålalternativ jag ska välja?

Hål-alt1 gör att den blir snygg från alla håll utom bakifrån (dock kommer den vara inbyggd bakom en plåt...).

Hål-alt2 är lättare då jag har en kylfläns på baksidan... Eftersom denna apparat ändå kommer byggas in så gör det inte nåt om jag borrar från sidan. Enda tråkiga är att den blir ful på min utställningshylla :D

MVH/Roger


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 21.04 2014-05-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Nu har jag borrat ett par 6mm lufthål mellan bananhylsorna.

Nu finns det således chans att det inte brinner upp.

Eller vad tror ni?

MVH/Roger
PS
Kylflänsen är på 11K/W (kt) vilket troligtvis är för lite (dock kyler själva lådan lite också) samtidigt som jag inte använt kiselfett. Övergången innehåller f.ö dessutom lite lack och plast...

Låt oss skatta kt:

(160C-25C)/20W-2=5K/W!

Jag får mao undvika att köra den för länge på halv spänning...


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 21.23 2016-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Nu har jag caddat ett kort för min högspänningsregulator.

En ledare går lite tajt mellan benen på en trissa, vet just nu inte hur allvarligt det är men Eagle hissar "Error", jag har dock struntat i det men måste nog tänka om så det inte blir överslag.

Bifogar konstruktionen.

MVH/Roger
PS
Att schemat ser konstigt ut har att göra med att mina BUJ303F har omkastade ben jämfört med BD139.

Jag ser att det här blev fel,

BD139/BF471: ECB
BUJ303: BCE

Kollektorn alltså samma...


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 22.04 2016-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Jag har nu gjort om min design, lättare att bara (spegel)vända trissorna :D

MVH/Roger
PS
Jag är expert på att krångla till saker.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 22.42 2016-07-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18504
Ort: Lund
Om du vill ha designen som du gjort så flytta absolut Q2 längre till höger eller Q1 längre till vänster för det är väldigt tajt mellan en av ledningarna och R1 vänstra ben, det är runt 400V det handlar om här.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 01.48 2016-07-21 
Tidigare soundbrigade
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.44 2006-08-23
Inlägg: 20869
Ort: Vänersborg
rogerk8 skrev:
Jag är expert på att krångla till saker.

WORD!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 15.47 2016-07-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Henry skrev:
Om du vill ha designen som du gjort så flytta absolut Q2 längre till höger eller Q1 längre till vänster för det är väldigt tajt mellan en av ledningarna och R1 vänstra ben, det är runt 400V det handlar om här.


Jag tackar för ditt påpekande!

Jag håller med dig och kommer flytta Q2 lite till höger.

En sak jag skulle vilja lära mig samtidigt som jag ändrar är hela mm i storlek på kortet och hur man sätter det, jag har fått tips i annan tråd men fattar ändå inte (ram/högerklick/properties ger fyra värden där ett är 0, dessutom verkar det vara i tum och jag fattar inte heller hur man ändrar det-även om det går att räkna om).

Hade ju varit roligt om man hade samma storlek på "små-korten" även om det väl knappast går att zooma till mindre storlek när väl allt är routat?

MVH/Roger


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 17.53 2016-07-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Nu har jag caddat om KVR.

Jag bifogar även en svart-vit variant för fotoresist ;)

MVH/Roger


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 18.29 2016-07-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18504
Ort: Lund
Ännu en ledning är väldigt nära ett ben på en komponent, du får själv hitta vilken denna gång och flytta något så det blir bättre avstånd. :)

Angående storlekar och om man vill ha allt i mm så ändras detta i "grid". Skriv grid i kommandofältet ovan (vita raden) och tryck enter så får du upp detta och där kan du ändra till tum eller mm eller rättare sagt mil och mm i listen till höger om siffrorna. Vill du sean flytta komponenter och dylikt i hela mm så skriv 1 i rutan och ändra till mm i listen.

Ändra storleken på kortets yttermått så högerklicka på en linje och skriv in hur lång den skall vara tex, har dock inte gjort det själv då jag brukar göra detta manuellt då det brukar gå snabbt.

När du drar en ledning från ett komponent till en annan så kan du högerklicka så får du olika vinklar på ledningen du drar vilket kan både göra ett finare kort men även vara tillfördelar vid routning.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 19.28 2016-07-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Nu då :)

MVH/Roger


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 20.15 2016-07-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18504
Ort: Lund
Så ja. :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 20.21 2016-07-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Tack :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 21.16 2016-07-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18504
Ort: Lund
Fast C1 och uppe vid hade jag personligen flyttat en bit till ifrån ledningen, eller tvärtom, såg inte det innan. Det är inte katastrofalt nära som det andra men jag skulle vilja ha lite mer luft däremellan.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Högspänningsregulator
InläggPostat: 21.51 2016-07-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10854
Ort: Göteborg
Varför då?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 52 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010