Jag vet inte vad den undre gränsen är. Men riken för legionella är iafa borta långt innan 60. Det är framför allt det man vill undvika. Över 60 finns det risk att barn bränner sig innan de hinner inse att det är varmt. Under 60 går det inte så fort.
Men vi har då bra mycket varmare än 60 grader, men inget kallvatten istället. Man kan få spola 5min för att få kallt, sådant man får leva med för utsikt.
Jag brukar jobba som vakmästare på sommaren. Där ingår det i arbetsuppgiften att springa runt i husen och läsa av VV. Temperaturen i de olika fastigheterna brukar ligga på 55-75 grader.
Vad jag vet så när man värmer upp mat så skall den bli minst 72'C för att döda bakterier, varm hållning av mat skall ske över 62'C i max 2 timmar.
På jobbet är tror jag att vi har ca 80-90'C i kranen. Jobbar som kock.. Ibland så tänker man inte sig för, ifall någon har använt varmvattnet innan utan att spola kalltvatten efter sig så kan man bränna sig en del. Bara klantighet.
USB är överskattat. max kabellängd utan aktiv förstärkare: 5 m efter det så blir ju datan korrupt.. helt kass.. Firewire är et tmycket bättre gränssnitt.
Men USB cup warmer verkar verkligen müsig nää men alvarligt en sån på DH vore inte helt fel..
jag trodde också att vårt heta varmvatten säkert var uppe i 70-80 grader... ända tills jag mätte: 50 grader C.
50 C är så varmt att det är direkt svårt att hålla handen i det (man rycker bort den reflexmässigt efter någon sekund). Det går om man har vant handen genom att t.ex. diska i varmt vatten ett tag innan.
80-90 C som Jonaz sa tror jag inte på. Man skulle få brännskador direkt. Mät och bevisa att jag har fel!