Hade garanterat provat om jag haft väteperoxid.
Etsning alla kan göra hemma! Ny metod!
- JimmyAndersson
- Inlägg: 26611
- Blev medlem: 6 augusti 2005, 21:23:33
- Ort: Oskarshamn (En bit utanför)
- Kontakt:
Eftersom jag lade upp det på flickr mailade jag faktiskt coca cola och sade att det var inget personligt påhopp(även om dom inte kan nita mig i sverige), jag dricker själv cola, var bara ett experiment, fick svar att det var ok...
Vet inte varför jag kom på det, myter om fosforsyran som skall smälta tänder och metall... såg iaf fosforsyra på etiketten och började fundera
Vet inte varför jag kom på det, myter om fosforsyran som skall smälta tänder och metall... såg iaf fosforsyra på etiketten och började fundera
På min 204 flaska jag har framför mig står det iaf:
Kolsyrat vatten, socker, färgämnen (E 150d), surhetsreglerande medle (E 338), aromer samt koffein.
och detta gäller för
E 150d:
Sockerkulörer; ammoniaksulfitprocessen
Röd-brun-mörkbrun-svart
Framställs genom upphettning av socker. Olika ämnen kan tillsättas, t ex ammoniak eller ammoniumsalter (ammoniakprocessen), dessutom svaveldioxid eller sulfiter (ammoniaksulfitsprocessen). De olika framställningsmetoderna ger ämnena olika egenskaper. Får användas till alla livsmedel som får färgas. Är det mest använda färgämnena i livsmedel.
E 338:
Fosforsyra
Framställs ur naturligt förekommande mineraler. Salterna kallas fosfater. De ingår i kroppens normala ämnesomsättning och finns bl a i skelletet (kalciumfosfat). Fosfaterna används på flera sätt. I koladrycker ger fosforsyra syrligsmak och har samtidigt konservernade effekt. Den används också som surhetsreglernade medel vid ystning. Kalciumfosfat används som antiklumpningsmedl i pulver. Kalium- och natriumfosfat används för att binda vatten i köttprodukter. Fosfaterna kan också binda metaller och förstärker på så sätt antioxidanternas verkan. Forsforsyra och fosfater får tillsammans med polufosfaterna (E 450-452) användas i en lång rad livsmedel, t ex en del ostar, glass, desserter, kakor, soppor och såser, frukostflingor, kött- och fiskprodukter, djupfryst fisk och många fler. Fosforsyra får också användas till modermjölksersättningar och, liksom fosfaterna, till avvänjningskost.
Det var det som stog i min bok, Tillsatser i livsmedel - en faktabok (från 2006), som är utgiven av Livsmedelsverket
Kolsyrat vatten, socker, färgämnen (E 150d), surhetsreglerande medle (E 338), aromer samt koffein.
och detta gäller för
E 150d:
Sockerkulörer; ammoniaksulfitprocessen
Röd-brun-mörkbrun-svart
Framställs genom upphettning av socker. Olika ämnen kan tillsättas, t ex ammoniak eller ammoniumsalter (ammoniakprocessen), dessutom svaveldioxid eller sulfiter (ammoniaksulfitsprocessen). De olika framställningsmetoderna ger ämnena olika egenskaper. Får användas till alla livsmedel som får färgas. Är det mest använda färgämnena i livsmedel.
E 338:
Fosforsyra
Framställs ur naturligt förekommande mineraler. Salterna kallas fosfater. De ingår i kroppens normala ämnesomsättning och finns bl a i skelletet (kalciumfosfat). Fosfaterna används på flera sätt. I koladrycker ger fosforsyra syrligsmak och har samtidigt konservernade effekt. Den används också som surhetsreglernade medel vid ystning. Kalciumfosfat används som antiklumpningsmedl i pulver. Kalium- och natriumfosfat används för att binda vatten i köttprodukter. Fosfaterna kan också binda metaller och förstärker på så sätt antioxidanternas verkan. Forsforsyra och fosfater får tillsammans med polufosfaterna (E 450-452) användas i en lång rad livsmedel, t ex en del ostar, glass, desserter, kakor, soppor och såser, frukostflingor, kött- och fiskprodukter, djupfryst fisk och många fler. Fosforsyra får också användas till modermjölksersättningar och, liksom fosfaterna, till avvänjningskost.
Det var det som stog i min bok, Tillsatser i livsmedel - en faktabok (från 2006), som är utgiven av Livsmedelsverket
Senast redigerad av Purre 12 januari 2008, 22:45:43, redigerad totalt 2 gånger.
