Fråga om Cam fusion360

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
SeniorLemuren
Inlägg: 6711
Blev medlem: 26 maj 2009, 12:20:37
Ort: Kristinehamn

Fråga om Cam fusion360

Inlägg av SeniorLemuren »

Bifogar en länk till en youtube video som visar 2 fräsoperationer. Den första visar fräsning av hål och den andra visar fräsning av yttersida på en bit. Min fråga är hur man får fräsen att ge faan i att backa innan varje ny fräsning när man fräser utsidan. När jag fräser hålen så backar den inte och jag hittar inte var man konfigurerar detta? Har letat på nätet men hittar inget svar.
Användarvisningsbild
Bonehead
Inlägg: 722
Blev medlem: 17 april 2008, 19:22:49
Skype: frenetix
Ort: Staffanstorp
Kontakt:

Re: Fråga om Cam fusion360

Inlägg av Bonehead »

Menar du när den lyfter upp fräspinnen efter varje varv?
Har samma problem och inte listat ut det än.
Användarvisningsbild
Magnus_K
EF Sponsor
Inlägg: 5803
Blev medlem: 4 januari 2010, 17:53:25
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle

Re: Fråga om Cam fusion360

Inlägg av Magnus_K »

Testa att bocka i "Keep tool down" i sista fliken under Kontur-menyn.
Ref-> Länk till F360 forum

Kan inget om sånt här men gissar på att det har något med att rensa från spån att göra?
SeniorLemuren
Inlägg: 6711
Blev medlem: 26 maj 2009, 12:20:37
Ort: Kristinehamn

Re: Fråga om Cam fusion360

Inlägg av SeniorLemuren »

:bravo: :bravo: :bravo: Tänk att man kunde missa den lilla rutan. Självklart så funkar det nu som det skall. När man fräser utsidan så far ju spånen bort utan att man behöver lyfta fräsen. :)
Användarvisningsbild
Magnus_K
EF Sponsor
Inlägg: 5803
Blev medlem: 4 januari 2010, 17:53:25
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle

Re: Fråga om Cam fusion360

Inlägg av Magnus_K »

Det var ju bra att det löste sig :)
Läste vidare lite och det verkar inte alls ha något med spånor att göra, utan att den ska ta hänsyn till arbetstycket då den "ompositionerar". Tydligen startar den ett nytt pass när z sänks.

Tror man får vara lite försiktig med den där rutan dock. Kan nog lätt bli att man kör sönder fräsen vid förflyttning.

Ps. Förhoppningsvis styr någon med kunskap upp det här svamlet snart :wink: Ds.
Glattnos
Inlägg: 2305
Blev medlem: 29 oktober 2009, 20:01:18

Re: Fråga om Cam fusion360

Inlägg av Glattnos »

Du har ju fått svar på frågan men ett annat tips är att istället för att köra multiple depths så kan du köra ”ramp” som pludge-metod. Då gör verktyget en kontinuerlig ramp ner längs konturen. Finns väl en verktygsbana som heter ramp också så det är nog en smaksak vilket man använder :)
SeniorLemuren
Inlägg: 6711
Blev medlem: 26 maj 2009, 12:20:37
Ort: Kristinehamn

Re: Fråga om Cam fusion360

Inlägg av SeniorLemuren »

Simulerade med ramp. Funkade ju riktigt bra. Då slipper man ju en övergång varje varv och ytan borde bli bättre på det stället övergången till nytt lager normalt sker.
hummel
Inlägg: 1608
Blev medlem: 28 november 2009, 10:40:52
Ort: Stockholm

Re: Fråga om Cam fusion360

Inlägg av hummel »

Det spelar ingen större för du kör väl sist ett finskär?
Skriv svar