Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 17.57 2020-02-17

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 17.52 2019-12-17 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6198
Ort: Kristinehamn
Bifogar en länk till en youtube video som visar 2 fräsoperationer. Den första visar fräsning av hål och den andra visar fräsning av yttersida på en bit. Min fråga är hur man får fräsen att ge faan i att backa innan varje ny fräsning när man fräser utsidan. När jag fräser hålen så backar den inte och jag hittar inte var man konfigurerar detta? Har letat på nätet men hittar inget svar.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 18.22 2019-12-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 689
Ort: Staffanstorp
Menar du när den lyfter upp fräspinnen efter varje varv?
Har samma problem och inte listat ut det än.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 18.34 2019-12-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5795
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Testa att bocka i "Keep tool down" i sista fliken under Kontur-menyn.
Ref-> Länk till F360 forum

Kan inget om sånt här men gissar på att det har något med att rensa från spån att göra?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 19.21 2019-12-17 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6198
Ort: Kristinehamn
:bravo: :bravo: :bravo: Tänk att man kunde missa den lilla rutan. Självklart så funkar det nu som det skall. När man fräser utsidan så far ju spånen bort utan att man behöver lyfta fräsen. :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 21.48 2019-12-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5795
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Det var ju bra att det löste sig :)
Läste vidare lite och det verkar inte alls ha något med spånor att göra, utan att den ska ta hänsyn till arbetstycket då den "ompositionerar". Tydligen startar den ett nytt pass när z sänks.

Tror man får vara lite försiktig med den där rutan dock. Kan nog lätt bli att man kör sönder fräsen vid förflyttning.

Ps. Förhoppningsvis styr någon med kunskap upp det här svamlet snart :wink: Ds.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 02.52 2019-12-18 

Blev medlem: 20.01 2009-10-29
Inlägg: 2138
Du har ju fått svar på frågan men ett annat tips är att istället för att köra multiple depths så kan du köra ”ramp” som pludge-metod. Då gör verktyget en kontinuerlig ramp ner längs konturen. Finns väl en verktygsbana som heter ramp också så det är nog en smaksak vilket man använder :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 09.17 2019-12-18 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6198
Ort: Kristinehamn
Simulerade med ramp. Funkade ju riktigt bra. Då slipper man ju en övergång varje varv och ytan borde bli bättre på det stället övergången till nytt lager normalt sker.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fråga om Cam fusion360
InläggPostat: 09.53 2019-12-18 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 1332
Ort: Stockholm
Det spelar ingen större för du kör väl sist ett finskär?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010