Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 11.44 2020-04-09

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 25 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
InläggPostat: 08.52 2019-01-11 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Jo, är tråkigt för hobbyister när skrotarna stänger :(

Kolbäck hade mycket intressant förut. Köpte bland annat lite rundstång i Inconell X-750 där :mrgreen:

Är väl förlite pengar, förmycket jobb o risk för olyckor.

Tack för komplimangerna!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.38 2019-01-19 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Nu är den typ färdig i första versionen. :D

Bilaga:
Picture 006.jpg


Bilaga:
Picture 015.jpg


Ändlägesbrytare på alla axlar förutom -Z.
Framdragit kontakter för probe / verktygsinmätning
Monterat en USB genomföring så man kan ha elskåpet stängt
Satte på en termometer så man ser tempen inne i skåpet under körning. 2 h körning gav 5 graders ökning.
Monterat kabelkedja för spindeln (el o kylvatten). Drag den helt separat för att slippa störningar såmycket som möjligt.
Gjorde även en rättblock / linjal så det det ska gå att justera in maskinskruvstycke, skivor mm på samma ställe o i linje varje gång. Återkommer med bild.

Har även justerat alla inställningar i mach3. Stegmotorerna tappade steg så fick sänka hastigheten lite. Nu har jag 1200mm/min i max matning och 400 steg / mm.

Köpte en XPS skiva för att öva i. Tur det. Krävdes några försök att få verktygsbyterna och inmätningarna att fungera. Gjorde några fel. Krocka med skruvstycket 2 gånger (spindeln avstängd).

Nu har jag en metod som fungerar men vet inte om det är rätt / enklaste sättet. Den längst till höger är det som blev rätt.

Går sähär nu:
Nollar / tar bort tool offset
Nollar in verktyget till origo på biten som ska bearbetas.
Nollar verktygrt med mätblocket. Men justerar mätblockes höjd med Z värdet så det inte blir nån förändring.

Svårt o förklara :humm:


Bilaga:
Picture 019.jpg


O sen skulle det provat aluminium, 3D och fräsa på båda sidor.

Rita upp ett enkelt "turbinblad "
Gick riktigt bra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

När jag flippa biten så vart kanten inte perfekt men helt okej.
Det största missen var att jag glömde (inte visste) att kryssa i "Contact Point Boundery" i Fusion360 så framändan vart inte avrundad som ritning.

Tog 2,5 h så går inte att ta några stora skär men fungerar för modell och utbildning.

Kylde / smörjde med T-sprit. Måste skaffa nått automatiskt. Dimsmörjare eller dylikt. Vart kalasyta när jag smörjde men vänta jag för länge mellan gångerna så vart det sämre yta.


Bilaga:
Picture 033.jpg


Bilaga:
Picture 034.jpg


Bilaga:
Picture 041.jpg



Övrigt:
Ha inte VDF:en brevid datorn. Störde ut musen och ibland även kommunikation till motioncontrollern. När jag ställde den på andra sidan så har allt flutit på fint :D


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.01 2019-01-20 

Blev medlem: 18.38 2008-10-01
Inlägg: 127
Ort: Åland
Kan det vara optokopplarna som slöar ner signalerna så du tappar steg?
De där kinesiska breakoutkorten har ju rätt långsamma optokopplare. EL817 sitter på ett kort jag har liggande.
Det sitter ju optokopplare färdigt i drivstegen så det blir ju dubbla dessutom.
Det sitter 74HC14 som drivare till optokopplarna på breakoutkortet jag har, som liknar ditt vad jag kan se.
Borde gå att koppla in sig direkt på en sån istället (för step pulserna).


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.49 2019-01-20 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Kan vara (eller, har inte nån aning egentligen :roll: ), är inte så kunnig gällande elen :humm: .

Är ju både optokopplare i breakoutkortet och i drivarna iallafall, som du sa.

Körde först med max matning 3000 mm/min och det var vid snabbmatningen den tappade steg, mellan ingreppen. Men "hörde" på motorn att den stallade (eller vad det heter, lät lustigt). Så gissade på att maskinen inte klarade det. Har gissat / testat mig till dom värderna bara.

Här är listan med det jag jobbar på nu:
4:e & 5:e axeln, planering
Automatisk verktygsinmätning
Kylning / smörjning / spånrensning (Fogbuster?)
Probe för att mäta in ämnena
Testa olika skärdata o olika materiel, har lite 1914 jag ska testa i.

Men skoj är det :D :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.05 2019-01-21 

Blev medlem: 18.38 2008-10-01
Inlägg: 127
Ort: Åland
Ok 3000mm/s blir ju 10r/s på motorn så då har du ju kanske drygt 20% av hållmomentet bara. Högre spänning hjälper ju lite.
Men jag tror nog att optokopplarna närmar sig gränsen också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.26 2019-01-30 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Snålade väl lite men nån stans måste man sätta gränsen :(

Vill ju köpa en stor fräs mm när nya verkstan är färdig.

Men har hunnit med lite iallafall.

Byggde en enkel Fogbuster

Tack "drlove" för inspireation.
Hans tråd
http://www.elektronikforumet.com/forum/ ... =5&t=44182

Lite ändringar.

Gjorde "blandenheten" direkt på behållaren (ett filterhus från Jula á 150kr). Sen en smal slang (2mm) till munstycket (0.6 mm svetsmunstycke).

Men vart inte helt 100.

Tror den långa slangen är "ansvarig" för det ojämna flödet.
Min hemagjorda "nålventil" fungerar inte alls, får justera med trycket istället.
Fick sätta en strypning på luften innan blandaren för att få nått flöde av kylvätska alls.

Men billigt vart det, hade allt hemma förutom filterhuset. :D

Kul o svarva gängor, gör det typ aldrig.

Inte hunnit prova i fräsen än, har inte gjort nått fäste där men det kommer.

https://youtu.be/3MDQoUMh6SY

Bilaga:
20190127_212035.jpg


Bilaga:
20190127_212111.jpg


Precision

Provade även att mäta upp fräsen lite enkelt.

Vet inte vad man ska förvänta sig. Lite kan jag justera bort, måsta bara mäta vart felet är och köpa schims bland annat

Arbetsområdet är
X 246.8 mm
Y 348.3 mm

Max diff ändläge - ändläge X 0.13 mm i Z, 0.05 mm är möjligt att ta bort.
Max diff fändläge - ändläge Y 0.09 mm i Z

Men bordet är också en rå valsad aluminiumplåt :humm:

Men det stora "felet" är att spindel lutar lite, som mest ca 0.12 grader! Detta måste också justeras bort.

Har lite mätning kvar också.

Bilaga:
20190128_210159.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.33 2019-01-30 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Ska borra bordet också, så det går att fästa ämnen i det.

Har hittils bara borrat 4 st 9 mm hål i en kvadrat (140x140 mm) i mitten

Bilaga:
borra bord.JPG


Upp till vänster: Hur det ser ut nu
Upp mitten: Arbetsområdet X o Y inlagt
Upp höger:Saker under bordet som inte bör borras i :D
Ner vänster: Förslag på nya hål. Alla 9 mm så det går att använda M8 fästgrejer (köpt en sats) med mutter på undersidan.
Ner mitten/höger: Allt över varandra.

Mvh

Edit:Tips, har jag märkt att öronproppar är perfekt o plugga hål som inte används med!


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.09 2019-02-16 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
En liten uppdatering.

Skruvade på lite Loc-line som jag drog fogbusterslangen igenom, blir lätt att justera.

Även gjort färdig ett testversion av verktygsproben för inmätning av verktyg.

Måste få Mach3 att lira som jag vill nu, det mekaniska är ju det lätta. Sen ska plattan planfräsas i maskin och en hårdmetallplatta monteras åvanpå. POM blir för mjukt för att mäta verktyg mot.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.49 2019-11-17 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Nu bygger jag vidare.

Elektronik beställd till 4 o 5 axeln och design påbörjad.

Blir typ vagga med rundmatningsbord typ "Table trunnion".

Som jag ser det verkar det finns 2 svårigheter.

1. Få det glappfritt med hög nedväxling.
Tittar både på rem, harmonic och plantväxlar men inte bestämt mig.

2. Lösa "CAM" biten.
Har börjat titta i postprocessorn som följde med fusion 360 men här har jag mycket att lära. Detta kommer bli det svåra att lösa.

Att köra enklare 3 + 2 bearbetning borde gå att lösa semimanuelt med simultan 5 axlig är bara att glömma så.

Maskinen kan för "husbehovet" köra material upp till automatstål i svårighet nu.

I den 4 / 5 axliga versionen så skullle det vara en dröm att kunna köra aluminium o mässing men vi får se om de blir möjligt. Går allt som planerat så blir det förhoppningsvis en riktig flerop under 2020.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.32 2019-11-26 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Har haft problem att jag tappat kontakten med UC100:ran ändå från början.
Hade jag VDF:en brevid datorn så tappa jag kontakten direkt när jag starta spindeln.
Ställde jag VDF:en på andra sidan rummet så har det gått o köra fram till nån vecka sen, då började jag tappa kontakten då också.

Har klurat lite och drog en extra jordkabel mellan dator och fräsen. Alla problem borta (hittils, ta i trä!).

Gick även att ha VDF:en brevid datorn och köra.

Så en tips om nån annan får problem.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 25 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 27 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010