Spindelproblem

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
styf
Inlägg: 7
Blev medlem: 11 april 2017, 07:28:31

Spindelproblem

Inlägg av styf »

image1-3.jpeg
HJÄLP!

Hej min cnc-maskin är ur funktion.
Någon här på forum som har förslag på vilka kretsar som troligtvis är trasiga?
Har fin signal från fräsens dator till frekvensomriktaren via RS23.
Går att köra spindeln manuellt från frekvensomriktaren.
Tesen är att det är något trasigt på det avbildade kortet.
Tack på förhand för tips.
M v h
Nicklas
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
styf
Inlägg: 7
Blev medlem: 11 april 2017, 07:28:31

Re: Spindelproblem

Inlägg av styf »

Upplösningen lite dålig här kommer detaljbilder:
N
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Magnus_K
EF Sponsor
Inlägg: 5800
Blev medlem: 4 januari 2010, 17:53:25
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle

Re: Spindelproblem

Inlägg av Magnus_K »

Har du testat att känna på alla kontaktdon och kablar? Kanske värt att plugga i/ur dom också om det skulle vara glapp någonstans.
Vad är det för maskin? Hur ser "felet" ut? Har du korrekt matning till kortet på bilden?
Mateo_swe
Inlägg: 136
Blev medlem: 24 mars 2010, 14:06:28
Ort: Huddinge

Re: Spindelproblem

Inlägg av Mateo_swe »

Det ser suspekt ut på kretskortet, ovanför reläerna och elektrolyt kondingen.
Är det bara skit på kretskortet?
Prova rengör där så du kan se ordentligt om kortet är skadat.
styf
Inlägg: 7
Blev medlem: 11 april 2017, 07:28:31

Re: Spindelproblem

Inlägg av styf »

Maskinen är en Gerber Sabre 408
med 7.3 KW Colombo spindel.
Frekvensomriktaren är en IDM P5 series
(samma som Yaskawa P5)
styf
Inlägg: 7
Blev medlem: 11 april 2017, 07:28:31

Re: Spindelproblem

Inlägg av styf »

Efter tvätt ser det ut så här.
Några tips och tankar?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7591
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: Spindelproblem

Inlägg av X-IL »

Ser nästan ut som en medveten men ful modifiering.
styf
Inlägg: 7
Blev medlem: 11 april 2017, 07:28:31

Re: Spindelproblem

Inlägg av styf »

Mateo_swe
Inlägg: 136
Blev medlem: 24 mars 2010, 14:06:28
Ort: Huddinge

Re: Spindelproblem

Inlägg av Mateo_swe »

Frågan är om det är avbrott under den tunna kopparbanan som går från viahålet och har svart beläggning ovanpå.
Mät med en multimeter och är det avbrott löd en liten kabel i stället för kopparbanan.
Inte så snyggt kanske men brukar fungera.
En annan fråga är vad det svarta kommit ifrån, elektrolytkondingar brukar kunna börja läcka då de är gamla.
cahlfors
Inlägg: 68
Blev medlem: 2 november 2013, 12:59:49

Re: Spindelproblem

Inlägg av cahlfors »

Om det synliga verkar vara i ordning, skulle jag mäta på reläerna i övre högra hörnet. Om de bryter höga strömmar eller induktiva laster, kan kontakterna ta slut.
Skriv svar