Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 04.54 2020-05-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 61 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 13.39 2014-01-07 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
GoldenChamp skrev:
Hej.

Jag har en Bridgeport Serie II Interact 4 med TNC 155.
Är det något du vill att jag kollar/jämför i min maskin?
Har inte varit inne och rotat i PLC-programmet men jag har alla parametrar på papper någon stans..
Min maskin hade TNC150 förut men är nu ombyggd till TNC155.
Har den gamla styrningen kvar men den var ombyggd redan när jag köpte den.
Den är också utrustad med styrning för en fjärde axel.

Mvh Stefan.

Tar hemskt gärna del av dina parametrar!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.19 2014-01-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.51 2010-11-20
Inlägg: 100
Ort: Kungälv
Hmm..
Insåg nu att jag inte har så bra ordning på mina parametrar.
Hittade tre uppsättningar på papper som jag nu har scannat in och en fil i datorn (Parameter_4)
Men det som är i maskinen fungerar bra så jag borde stega igenom alla och kolla av vad som är riktigt.
Eller kan jag tanka ner dem till datorn med något program kanske? Har bara TNCServer idag.

Är det någon parameter du vill att jag skall kolla upp i maskinen så hör av dig.

Hittade också två Elritningar i formatet 4X4 A4. Dessa var för TNC150A.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.20 2014-01-07 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
säter skrev:
MatsN skrev:
Lyckas inte. Kan prova maila dom till dig om du vill. Det står inte vad filerna heter :humm:

Prova att maila över.

Skicka din mail så kan jag prova där. Går inte bifoga genom forats mail. Fast egentligen behövs det inte FÖR NU GÅR DEN!!! Tur man har snäll kollega som kan tänka åt en då man kört fast. Vet inte om jag törs säga vad det var men en sak kan jag säga, ska inte slarva med skrivstilen nästa gång jag märker upp nåt :vissla:

Men skulle gärna se dina parametrar Stefan. En del får jag gissa mig fram till och det blir bra mycket enklare om jag får nåt att utgå ifrån. Har du servo klart till 4:e axeln?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.25 2014-01-07 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
GoldenChamp skrev:
Hmm..
Insåg nu att jag inte har så bra ordning på mina parametrar.
Hittade tre uppsättningar på papper som jag nu har scannat in och en fil i datorn (Parameter_4)
Men det som är i maskinen fungerar bra så jag borde stega igenom alla och kolla av vad som är riktigt.
Eller kan jag tanka ner dem till datorn med något program kanske? Har bara TNCServer idag.

Är det någon parameter du vill att jag skall kolla upp i maskinen så hör av dig.

Hittade också två Elritningar i formatet 4X4 A4. Dessa var för TNC150A.


Blir nog hjälpt av det du skickade nu, tack! TNC Remo kan du tanka ner med eller så skriver du bara ner dom. Är ju inte så många så det är fort gjort.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.48 2014-01-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.51 2010-11-20
Inlägg: 100
Ort: Kungälv
MatsN skrev:
Men skulle gärna se dina parametrar Stefan. En del får jag gissa mig fram till och det blir bra mycket enklare om jag får nåt att utgå ifrån. Har du servo klart till 4:e axeln?


Han jag köpte maskinen av behöll den för den passade till hans andra maskin men jag har möjlighet att låna den.
Allt är klart med kontaktstycken så det är bara att plugga in och aktivera men någon parameter.
Hade varit bra att få tag på ett eget servo så jag tog en bild på märkskylten. Bifogar bilden.
Vet inte om det måste vara exakt rätt beteckning. Förstår inte heller hur maskinen konfigureras så att styrningen vet positionen på servot i förhållande till encodern. På robotar är det kommuteringen som anger detta.
Tips på vart jag kan hitta en lämplig servomotor är alltid välkommet.
Servomotorer av olika sort har jag liggandes men vet inte om någon av dem kan passa till TNC155.

Jag får skapa en tråd här när det blir dags för en egen fjädre axel.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.06 2014-01-07 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Citera:
Tips på vart jag kan hitta en lämplig servomotor är alltid välkommet.


Hos mig :vissla: Tror jag har en liggandes med exakt beteckning och fungerande. Ska kolla!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.33 2014-01-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.51 2010-11-20
Inlägg: 100
Ort: Kungälv
Jaha! Helt klart intressant. :o


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.26 2014-01-07 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Var inte samma. Tyvärr var min kamera inte med så jag får ta nya bilder imorrn. Ett par dassiga mobilbilder kan jag bjuda på :oops:

30M4-24 och 30U4-36 heter dom iaf. Är nog lite är pulver i dom här.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.34 2014-01-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.51 2010-11-20
Inlägg: 100
Ort: Kungälv
Synd att det inte var samma typ.
Dessa verkar ju vara kraftigare.
Vet inte vad mitt drivdon klarar att ge.
Dessutom är det Permanent Magnet DC istället för Ferrite Brushed DC, kanske också spelar roll.
Hursom så tackar jag för att du kollade och så söker jag vidare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.36 2014-01-07 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Gör så. Visar det sig att det skulle funka vet du vart dom finns :wink: Dom finns ju på Ebay men priserna är ju som dom är.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.54 2014-01-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.51 2010-11-20
Inlägg: 100
Ort: Kungälv
Blev väldigt nyfiken på om det går att använda någon av dina servomotorer.
Kollade på de servo som sitter på XYZ och det är ännu större motorer.
MT30Z4-61 heter dom och är på 5NM.
Kanske finns det hopp..
Resolvrarna är ERO 115. Vad stod det på dina?
Skall försöka luska i vad det är för skillnad på 30U4 och 30Z4. Står det 30M4 på en av dina? Lite suddigt..
Drivdonen är exakt likadana för alla fyra axlar så det kanske är ett spann av storlekar som fungerar.
Hittade ett telefonnummer i maskinens dokumentation som jag skall ringa i morgon.
Ibland så har man tur att få prata med rätt person.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.14 2014-01-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.51 2010-11-20
Inlägg: 100
Ort: Kungälv
Här hittade jag nåt och lyckades få in alla tre i en bild :)
Någon som kan se om de är utbytbara med varandra?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.39 2014-01-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19774
Ort: Säter
MatsN skrev:
ska inte slarva med skrivstilen nästa gång jag märker upp nåt

Vad var orsaken?
Felkopplat?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.27 2014-01-09 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Japp hade skiftat x å y. Y dåg ut som ett x vid en snabb titt.

Sitter modernare givare än ero:n. Ska ta bättre bilder.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.15 2014-01-15 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Lite bättre bilder! Den mindre snurran drev Z-axeln. Ingen aning om hur stor den är.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 61 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 16 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010