PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7796
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av X-IL »

Vill börja med att jag googlat mig blodig efter svar, men det enda jag hittar är några fler som haft problem.
Jag har en pendant med en PoKeys55, och den fungerar fint för att styra diverse funktioner i Mach3, analoga ingångar, MPG, matristangentbord och digitala ingångar, inget problem. Däremot får jag ingenting att fungera av LCD samt matrisLED, det funkar fint i PoKeys konfigurationsprogram, men inte alls i Mach3.

Är det någon här som kör motsvarande konfiguration och kan ge mig lite tips. Lite tråkigt att inte kunna ha feedback på vald axel, jogsteg osv.
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7796
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av X-IL »

Ingen som har en Pokeys av något slag och kan testa i Mach3? Vill inte köpa en nyare enhet för att inse att den funkar lika dåligt.
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25607
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av tecno »

Hur gammalt plugin har du provat? 1.0.0.1 bifogas
Pokeys.txt
döp om txt>dll
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Mickecarlsson
Inlägg: 1415
Blev medlem: 15 april 2017, 18:06:15
Ort: Malmö
Kontakt:

Re: PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av Mickecarlsson »

Finns lite tips här: viewtopic.php?t=71592
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7796
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av X-IL »

tecno skrev:Hur gammalt plugin har du provat? 1.0.0.1 bifogas
Pokeys.txt
döp om txt>dll
Jag har försökt med de senaste versionerna, 3.46 tror jag det var. Lade in en mycket äldre version men där blev tröskeln så jädra hög direkt, var så mycket smidigare i senare versioner.
Jag ska kolla på pluginen som är bifogad också.
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7796
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av X-IL »

Mickecarlsson skrev:Finns lite tips här: viewtopic.php?t=71592
Aha, där fanns ett tips om att inte den sekundära inkopplingen funkade för LCD i pluginen, får väl löda om för att testa.
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7796
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av X-IL »

Ingen skillnad med att byta anslutningarna tyvärr. Får testa med tidigare plugin nån annan gång.
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7796
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: PoKeys55 i Mach3, problem med LCD och Matrix LED

Inlägg av X-IL »

tecno skrev:
23 februari 2021, 15:25:34
Hur gammalt plugin har du provat? 1.0.0.1 bifogas

Pokeys.txt

döp om txt>dll
Det här var samma version som jag redan körde.

Så jag får helt enkelt inte LCD och matrisled att funka på nån av mina datorer, och på den vanliga datorn där jag testar mot bara GUIt utan maskin inkopplad har jag även testat med en macropump som bara skulle sätta userlabel 100 och sen band jag rad1 till den, men icke.
Det som är så udda är att LCDn funkar fint i pokeys eget program, och Mach3 släcker eventuella tecken på skärmen när det startar. Man tycker ju att protokollet mot displayen borde vara det samma oavsett om det är i Pokeys-verktyget eller i pluginen, så jag fattar faktiskt inte riktigt vad som händer.
Skriv svar