Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 21.29 2019-10-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 65 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 20.28 2019-02-24 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Bearbetat monteringshål och försänkningar för m6 DIN7991 på byggplattan
Bilaga:
20190224_150644.jpg

och fräst utrymme för skruvskallar till z-axelns ena linjärlager
Bilaga:
20190224_144823.jpg


Inte optimalt att göra detta med pelarborr och ännu mindre med en pelarborr med så glappa lager som denna men det blev helt ok ändå :)


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.50 2019-04-08 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Med husköp, ett barn till, en fjällstuga och krävande jobb så orkar jag helt enkelt inte med detta projekt :(. Det är delar för över 25000:-, ge mig ett vettigt bud (15k+) så är det ditt!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.27 2019-10-05 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Har börjat montera elektronikenmen har en fundering, det sitter 6st skuvar ovanför nätaggen, vad brukar man använda för typ av platta (material/tjocklek) för att montera elektronik på?
Bilaga:
20191005_152318.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.52 2019-10-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.53 2010-09-23
Inlägg: 1127
Ort: Ljusfallshammar
Är det inte bara för din-skena?
Du verkar ha ett återanvänt kopplingsskåp

Det finns en bild här hur ett skåp är kopplat, kanske kan ge någon ide
https://www.jbcnc.se/sv/styrsystem-och-elskap-c-60/exempel-pa-fardiga-styrsystem-c-91/styrskap-for-12nm-stegmotorer-med-aterkoppling-p-604


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.06 2019-10-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.06 2003-11-04
Inlägg: 1999
Ort: Huddinge
Fast i StenDs länk är det monterat på en plåt.
Du har inte dom skruvarna i ditt, så det kan vara som StenD säger för dinskena.
Vet du vad det är för märke på skåpet?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.21 2019-10-05 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Jo det är ett återanvänt kopplingsskåp, ingen aning om märke dock. Det är ingen originaldel jag är ute efter utan tänkte göra en platta att montera elen på. Mina funderingar gäller materialval på plattan så att man minimerar risken för statisk elektricitet och liknande. Har sett alla möjliga varianter med trä, plast och metall. Kanske inte spelar någon roll men jag vill inte göra bort mig :).

Hittade en bild på hur jag tänker mig: https://openbuildspartstore.com/product ... edium-.jpg


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.11 2019-10-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.53 2010-09-23
Inlägg: 1127
Ort: Ljusfallshammar
Det är väl bara att gå ut i verkstan och kolla vad som finns i "bra-att-ha" hyllorna/lådorna :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.37 2019-10-06 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
stenD skrev:
Det är väl bara att gå ut i verkstan och kolla vad som finns i "bra-att-ha" hyllorna/lådorna :)

Ja jag kanske övertänker det här.. det är väl mest risken för statisk elektricitet kontra risken för kortslutning i ledande vs oledande material jag funderar över.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.19 2019-10-06 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.06 2003-11-04
Inlägg: 1999
Ort: Huddinge
Jag har 2A och 3A DC säkringar om du vill köpa. Även AC säkringar, plint.

https://elektronikforumet.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=91529&p=1448398#p1448398


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.02 2019-10-06 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Jonaz skrev:
Jag har 2A och 3A DC säkringar om du vill köpa.

Tack men 3A är i klenaste laget. Sitter även säkring i apparatintaget så det behöver jag inte heller.

Fixade en 4mm akrylskiva att montera elektroniken på. Hoppas jag lyckas kapa och borra allt utan att det spricker..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.13 2019-10-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5733
Ort: X-län
Bearbeta plast:
viewtopic.php?f=17&t=94901&hilit=+bearbeta

https://youtu.be/osN_yrsN7vw


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.17 2019-10-07 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
lgrfbs skrev:

Tack :)

Enligt den guiden går det inte att använda vanliga metallborrar till detta utan att slipa om dom. Jag hävdar att det gick helt OK men utträdet på andra sidan var ibland lite spännande och det är mest det som verkar vara problemet enligt guiden. Enligt guiden gäller principen "skrapa inte skära" för borrning, kanske ska prova med en träborr?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.42 2019-10-07 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Akryl var nog ett misstag, sanslöst mycket statisk laddning..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.55 2019-10-11 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Fixade en 1,5mm aluskiva istället.
Bilaga:
20191010_215132.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.00 2019-10-16 

Blev medlem: 16.17 2010-07-31
Inlägg: 298
Ort: Östersund
Eftersom den externa drivaren behöver 5V och en Arduino Due jobbar med 3,3v tänkte jag lösa detta med en LLC (https://www.electrokit.com/en/product/l ... rectional/). Frågan är om det är fritt att ta matning från lite vart som helt på RADDS kortet? t.ex:
Bilaga:
RADDS.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 65 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010