Se upp med CURA 3.6.0

Allt som rör 3d-skrivare.
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25022
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av tecno »

Nog för att jag är gråhårig innan men Cura 3.6.0 har allt ökat mina gråa hår.

Sliceningen spottar ut felaktiga M104 och M204 värden.

Har satt M104 till S215 och den filen jag testat på så sattes M104 till S265 efter ca 5mm utskriftshöjd :shock:

Likaså sattes M204 acceleration som är satt av mig till S800 till att helt plötsligt hoppa upp till S4000.


Letat efter *fel* i mina fininställningar inne i Cura men kan inte hitta dessa värden som spottats ut felaktigt.
Användarvisningsbild
Gorgus
Inlägg: 1480
Blev medlem: 24 april 2006, 22:42:42
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av Gorgus »

Tack för varningen! :tumupp:
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25022
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av tecno »

Dumpade 3.6.0 och kör nu med 4.0.0
jihe
Inlägg: 1158
Blev medlem: 24 april 2009, 20:16:03

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av jihe »

Vad tycker du om fyran? Verkar vara neddummat gränssnitt, går det att känna sig hemma överhuvudtaget om man är van med tidigare versioner?
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25022
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av tecno »

Ja man vart ju lite ställd första gången men nu så känns det OK. Det jag inte har fått till är web view i monitor fliken men det är väl ett plugin som ska till.
Användarvisningsbild
Meduza
EF Sponsor
Inlägg: 10708
Blev medlem: 30 april 2005, 22:48:05
Ort: Ekerö, Stockholm
Kontakt:

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av Meduza »

Finns ett plugin du kan installera om du vill ha det äldre gränssnittet i 4.0 också.
Användarvisningsbild
Wirewrap
Inlägg: 92
Blev medlem: 27 januari 2016, 19:29:14
Ort: Södertälje

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av Wirewrap »

Blev lite ställd när jag bytte till Cura 3.6.0
Jag flyttade mina inställningar från gamla Cura så gott det gick.

Första lagret printade sen alldeles för fort, så jag ställde ned top/bottom speed men det hjälpte inte.
Initial layer print speed skulle det vara!

"Configure setting visibilty" tog också en stund innan jag hittade. Lite osäker om jag tycker det är bra eller dåligt att kunna dölja valfria parametrar.

Sen är parametrar kopplade på nåt egendomligt vis
Ändra "Initial layer speed" så ändrar sig också "Initial layer print speed" och "Initial layer travel speed"
Men har man ändrat "Initial layer print speed" manuellt och sedan ändrar "Initial layer speed" så följer inte "Initial layer print speed" med längre.

Avigt att man måste göra
Settings --> Profile --> Manage profiles --> Update profile with current settings
för att spara parameterändringar, det kunde gärna ligga lite ytligare i menyträdet.

Är dessa features annorlunda i 4.0?
Användarvisningsbild
Meduza
EF Sponsor
Inlägg: 10708
Blev medlem: 30 april 2005, 22:48:05
Ort: Ekerö, Stockholm
Kontakt:

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av Meduza »

Att alla parametrar inte visas som standard är helt enkelt för att det blir överväldigande för många att se ~350+ parametrar.

Länkningen du beskriver fungerar precis som det är avsett, eftersom "Initial layer speed" är en "förenkling" av kombinationen "Initial layer print speed" och "Initial layer travel speed" där dom senare ställs som % av den förstnämnda, och "Initial layer speed" är den som visas som standard. Om du som avancerad användare ändrar den ena av dom länkade avancerade inställningarna manuellt så ses det som en override och att den inte längre ska länkas.

Det finns även presets med inställningar:
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
wiklis
Inlägg: 1622
Blev medlem: 11 mars 2009, 22:33:47
Ort: Skellefteå

Re: Se upp med CURA 3.6.0

Inlägg av wiklis »

Har försökt få Cura 4 att snacka med skrivaren via USB utan framgång.
Rätt port visas i programmet men ingen funktion fungerar.
Nån som lyckats?
Skriv svar