Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.24 2019-12-10

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 14.48 2019-03-30 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24163
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Nog för att jag är gråhårig innan men Cura 3.6.0 har allt ökat mina gråa hår.

Sliceningen spottar ut felaktiga M104 och M204 värden.

Har satt M104 till S215 och den filen jag testat på så sattes M104 till S265 efter ca 5mm utskriftshöjd :shock:

Likaså sattes M204 acceleration som är satt av mig till S800 till att helt plötsligt hoppa upp till S4000.


Letat efter *fel* i mina fininställningar inne i Cura men kan inte hitta dessa värden som spottats ut felaktigt.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 08.07 2019-04-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.42 2006-04-24
Inlägg: 1387
Ort: Eskilstuna
Tack för varningen! :tumupp:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 09.14 2019-04-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24163
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Dumpade 3.6.0 och kör nu med 4.0.0


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 09.21 2019-04-03 

Blev medlem: 19.16 2009-04-24
Inlägg: 948
Vad tycker du om fyran? Verkar vara neddummat gränssnitt, går det att känna sig hemma överhuvudtaget om man är van med tidigare versioner?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 09.31 2019-04-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24163
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ja man vart ju lite ställd första gången men nu så känns det OK. Det jag inte har fått till är web view i monitor fliken men det är väl ett plugin som ska till.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 16.49 2019-04-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10667
Ort: Ekerö, Stockholm
Finns ett plugin du kan installera om du vill ha det äldre gränssnittet i 4.0 också.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 13.52 2019-04-07 

Blev medlem: 19.29 2016-01-27
Inlägg: 73
Ort: Södertälje
Blev lite ställd när jag bytte till Cura 3.6.0
Jag flyttade mina inställningar från gamla Cura så gott det gick.

Första lagret printade sen alldeles för fort, så jag ställde ned top/bottom speed men det hjälpte inte.
Initial layer print speed skulle det vara!

"Configure setting visibilty" tog också en stund innan jag hittade. Lite osäker om jag tycker det är bra eller dåligt att kunna dölja valfria parametrar.

Sen är parametrar kopplade på nåt egendomligt vis
Ändra "Initial layer speed" så ändrar sig också "Initial layer print speed" och "Initial layer travel speed"
Men har man ändrat "Initial layer print speed" manuellt och sedan ändrar "Initial layer speed" så följer inte "Initial layer print speed" med längre.

Avigt att man måste göra
Settings --> Profile --> Manage profiles --> Update profile with current settings
för att spara parameterändringar, det kunde gärna ligga lite ytligare i menyträdet.

Är dessa features annorlunda i 4.0?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 18.26 2019-04-07 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10667
Ort: Ekerö, Stockholm
Att alla parametrar inte visas som standard är helt enkelt för att det blir överväldigande för många att se ~350+ parametrar.

Länkningen du beskriver fungerar precis som det är avsett, eftersom "Initial layer speed" är en "förenkling" av kombinationen "Initial layer print speed" och "Initial layer travel speed" där dom senare ställs som % av den förstnämnda, och "Initial layer speed" är den som visas som standard. Om du som avancerad användare ändrar den ena av dom länkade avancerade inställningarna manuellt så ses det som en override och att den inte längre ska länkas.

Det finns även presets med inställningar:


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Se upp med CURA 3.6.0
InläggPostat: 09.14 2019-05-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2009-03-11
Inlägg: 1483
Ort: Skellefteå
Har försökt få Cura 4 att snacka med skrivaren via USB utan framgång.
Rätt port visas i programmet men ingen funktion fungerar.
Nån som lyckats?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010