PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

C, C++, Pascal, Assembly, Raspberry, Java, Matlab, Python, BASIC, SQL, PHP, etc.
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 23559
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av MadModder »

Just nu ligger det hela intryckt i en gigantisk tabellstruktur med tabeller i tabeller i tabeller.
Det lilla tabellavsnittet jag håller på med just nu ser ut såhär, med gammal kod från början av 2000:

Kod: Markera allt

                    <p>
					<img border="0" src="logg/rubrik_loggbok.gif" width="400" height="25"></p>
                      <table border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" width="400" id="AutoNumber4" bgcolor="#DACCB9">
                      <tr>
                        <td width="100">
                        <a target="_self" href="logg/index.html">
                        <img border="0" src="loggbok.gif" width="100" height="100"></a></td>
                        <td width="312" valign="top">
                       <h2>Senaste inlägget från loggboken</h2>
                       <script language="php">
	$handle = fopen("logg/index.html", "r");
	$datum = " ";
	while (!strpos($datum,"•")) {
		$datum = fgets($handle, 4096);
	}
	$buffer=" ";
	while (!strpos($buffer,"</blockquote>")) {
		$buffer = fgets($handle, 4096);
		if (!strpos($buffer,"blockquote")) {
			echo $buffer;
		}
	}
	fclose ($handle);
	echo "</p><p>";
	echo "Loggat ".substr($datum,strpos($datum,"•")+2,10);
</script>
                        </td>
                      </tr>
                    </table>
och det funkar hur bra som helst.

Nu har jag på en testsida flyttat ut det i en egen fil, bytt bort tabellen, och hämtar in det med en <?php include'fil'; ?>

Kod: Markera allt

<span class="header">Loggbok</span>
<div class="card">
	<a target="_self" href="logg/index.html">
        <img src="loggbok.gif" width="100" height="100"></a>
	<h2>Senaste inlägget från loggboken</h2>
	<?php 
	$handle = fopen("logg/index.html", "r");
	$datum = " ";
	while (!strpos($datum,"•")) {
		$datum = fgets($handle, 4096);
	}
	$buffer=" ";
	while (!strpos($buffer,"</blockquote>")) {
		$buffer = fgets($handle, 4096);
		if (!strpos($buffer,"blockquote")) {
			echo $buffer;
		}
	}
	fclose ($handle);
	echo "</p><p>";
	echo "Loggat ".substr($datum,strpos($datum,"•")+2,10); 
	?> 
</div>
Men PHP-scriptet körs inte. Det blir en PHP timeout efter 30s på raden med $datum = fgets($handle, 4096);
HTML-delen funkar bra och dyker upp efter 30s när PHP felar. Alla filer ligger på samma ställe.
Det funkar inte när jag kör filen direkt heller.
Vad är det jag missar?
Enda skillnaden är att jag bytt ut script-taggarna.
Och att filen är sparad i UTF-8 istället för windows-1252.

[edit]
Hmm... undrar om PHP missar lite med radräknaren och det är while (!strpos($datum,"•")) { som jäklas.
Den där bulleten får nog inte samma kod i UTF-8. Om tecknet inte hittas blir det knas...

[edit]
Det var det :lol: ersatte alla • med &bull; och sökte efter det istället.
Det är som teddybjörnen Porgy som Alan Turing hade. Prata med den först så kommer man kanske på misstagen själv. :D
Kanske skulle ha med en koll på EOF där :P
BJ
Inlägg: 5252
Blev medlem: 11 april 2007, 08:14:53
Ort: En_stad

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av BJ »

Okej. Tänkte skriva det, men då hade du
redan redigerat ditt inlägg. :)

Ny version av hemsidan på gång?
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 23559
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av MadModder »

Ja, jag vill bort från Microsoft Frontpage 2003, och rensa bort det mesta av tabellstrukturen. Det är så lätt att av misstag ta tag i fel linje i nån tabell i WYSIWYG-editorn.
Och idag innehåller alla filer precis allt, så om jag vill ändra någon detalj i designen måste det ändras i alla filer. Include-funktionen i frontpage laddar in allt innan publicering... :p
Och så passar jag på att fixa till så jag inte får en massa PHP-notiser i loggen om odefinierade variabler mm.

Notepad++ är guld. :tumupp: för den.
BJ
Inlägg: 5252
Blev medlem: 11 april 2007, 08:14:53
Ort: En_stad

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av BJ »

Okej. Jag håller med om Notepad++.

Ett litet tips om du inte redan har sett det:
På sidorna "Kontakta oss" och "Hjälp" så
verkar inte åäö fungera i Shoutboxen.
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25142
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av tecno »

vill bort från Microsoft Frontpage 2003
Testat Microsoft Expression Web 4 ?
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 23559
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av MadModder »

BJ skrev:Okej. Jag håller med om Notepad++.

Ett litet tips om du inte redan har sett det:
På sidorna "Kontakta oss" och "Hjälp" så
verkar inte åäö fungera i Shoutboxen.
Det beror på att jag bytt kodning på första sidan, loggboken, samt shoutboxens datafil till UTF-8. Nya kommer samexistera med gamla tills allt är överflyttat, så den sidan jag jobbar med för tillfället ändras från 1252 till UTF-8. Eftersom varje sida har en kopia av allt (även shoutboxkoden), är de andra 1252 och visar shoutboxen fel.

Shoutboxen ska bort ändå. :)
BJ
Inlägg: 5252
Blev medlem: 11 april 2007, 08:14:53
Ort: En_stad

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av BJ »

Okej.

Shoutboxen ska bort ändå.

Jaha. :ledsen:
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 23559
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av MadModder »

Det är inte så många som använder den. Jag skrev det om 13 år för 3 år sen. ;)
Men men, vi får se. Med nya koden blir det lätt att lägga till den igen om jag ångrar mig.
BJ
Inlägg: 5252
Blev medlem: 11 april 2007, 08:14:53
Ort: En_stad

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av BJ »

Jaha. Ja, det var ju ett litet tag sedan. ;)
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 23559
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av MadModder »

Jag ångrade mig lite angående förfarandet. Bytte tillbaks till 1252-kodning och kopierade över allt till en ny mapp och så jobbar jag med det hela där i så slipper det påverka sidan alls under tiden.
Det var ju inte så mycket, "bara" 100MB. :p
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 23559
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av MadModder »

tecno skrev:Testat Microsoft Expression Web 4 ?
Nej.
Jag kollade dock snabbt genom några tutorials och det funkar väl ungefär likadant ser det ut som.
BJ
Inlägg: 5252
Blev medlem: 11 april 2007, 08:14:53
Ort: En_stad

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av BJ »

Jag läste på sidan om rackskåpet.
Är det rätt uppfattat att du har bytt från att det
är uppdelat i sidor till att ha hela artikeln på
en enda lång sida? Trevligt är det i alla fall.
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 23559
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP-scriptet funkar inte när det flyttas ut i egen fil

Inlägg av MadModder »

Ja, jag bestämde mig för att inte dela upp artiklarna över flera sidor, utan att allt i en artikel är där på en gång från början så det bara är att scrolla i innehållet. De flesta har ju såpass snabb uppkoppling idag så det gör nog inget. Och telefonerna är ju minst lika snabba på att rendera sidorna som stationära datorer. :)
Dessutom blev det en enklare uppbyggnad i koden med bara en fil per artikel i.o.m hur jag gjort "mallen".
Skriv svar