Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 06.33 2019-09-20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 56 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4
Författare Meddelande
InläggPostat: 11.27 2015-02-12 

Blev medlem: 10.32 2006-10-02
Inlägg: 186
Ort: sthlm
Stämmer jag hade gjort fel på Q1. Blandade ihop S och D.
Har gjort ändringarna samt flyttat motstånd närmare Q1.
Du skriver om ytmonterade motstånd.
Har inte utrustning för det eller har jag missat nåt


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.04 2015-02-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.51 2010-11-06
Inlägg: 290
Ort: Ljungsbro
Hej!

Hade flyttat U1 närmare J3. Du kan på så sätt få bort en del ledare som går runt kortet 5V, VCC/VDD

/PAS


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.17 2015-02-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 24045
Ort: Aabenraa, Danmark
"Har inte utrustning för det eller har jag missat nåt"
Vad menar du? Har du inte en lödkolv?

Tar du t.ex. 1206 storleken behöver du i stort bara en pincett för att klara det. Man klickar lite(!) lödtenn på ena(!) lödön, placerar motståndet och återvärmer lödön samtidig som man sätter motståndet ner. Sedan löder man den andra lödö.

Det går en del snabbare än att montera hålmonterade komponenter faktisk.

Jag gör det samma med 0805. Har ingen varmluft-grejer eller liknande, bara en helt vanlig Weller 80W lödkolv. Jag löder sånt med standardspetsen.

Kretsarna kan vara ytmonterade också, sparar plats till tusan. Och lödningen är inget svårt heller, det finns dock ett mirakelmedel man bör ha för bra resultat: fluss!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.44 2015-02-12 

Blev medlem: 17.45 2013-01-21
Inlägg: 1423
Ort: Borlänge
Och bra arbetsställning och lyse. Stabilt bord och pannlampa kör jag med.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.07 2015-02-12 

Blev medlem: 10.32 2006-10-02
Inlägg: 186
Ort: sthlm
Ok trodde inte att det skulle gå med vanlig lödkolv.
Men då ska jag titta på det.
Tack för all hjälp.
John


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.11 2015-02-12 

Blev medlem: 10.32 2006-10-02
Inlägg: 186
Ort: sthlm
pstrand skrev:
Hej!

Hade flyttat U1 närmare J3. Du kan på så sätt få bort en del ledare som går runt kortet 5V, VCC/VDD

/PAS


Ser inte det du menar.
Kan du förklara lite bättre
:)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.44 2015-02-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.51 2010-11-06
Inlägg: 290
Ort: Ljungsbro
Hej!

Fungerar nog bra som det är :-)

Skulle satt U1 vid mellan U5 och J3, samma orientering som Q1. VCC/VDD blir då en ganska kort ledare från kontaktdonen J1/J2.

J1,2 till U1,2 vidare till R11,2.

J3,1 (5V) till U1,3.

Kondingarna C1, C2 får du väll placera ut på lämpligt ställe intill regulatorn.

Hoppas jag fick till beskrivningen, men du förstår kanske hur jag menar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.42 2018-02-01 

Blev medlem: 10.32 2006-10-02
Inlägg: 186
Ort: sthlm
Hej på er alla!
kortet jag har gjort har fungerat bra.
Men jag behöver ett nytt och tur som en tok så gjorde jag 10st när jag var på G.
så plockar fram ett kort och löder ihop det.
Det är nu det roliga börjar.
vid uppstart av kortet så tänds alla dioder upp i bargraphen i ca3sek som funktionkontroll.
sen trycker man på knappen antal gånger för att komma upp till den effekt nivå du vill vara på(10 steg)
Men ingen av dioderna tänds och jag kan mäta av jag har 5v på ingången på uln2003a men inte på utgången.
Dioderna tänds när alla ingångar är till på uln2003a.
Vad är det jag missar,
John


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.31 2018-02-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31992
Ort: Borås
Du har kopplat dina ULNer och lysdioderna fel.
ULN är en sk Lowside driver, dvs lasten den skall driva kopplas mellan +matning dvs VDD och utgången.
Pinne 8 är VSS/GND anslutningen och måste kopplas in.
Common behöver du inte använda iom att det är lysdioder, används om du skall driva induktoiva laster, dvs reläer motorer mm. Den kopplas då till +-matningen.

Så korrekt sett skall du koppla VDD->LED->ULN->GND.

Dessutom så är nog motstånden för LEDarna för stora, de ger troligen inte mer än 2mA, vilket sannolikt inte får LEDarna att lysa överhuvudtaget.

Ledarna käkar runt 2V ULNen 1 V, vilket ger ca 9V över motstånden, och du bör nog köra i alla fall 10-15 mA genom LEDarna, vilket ger motstånd om max 900 ohm.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.57 2018-02-02 

Blev medlem: 10.32 2006-10-02
Inlägg: 186
Ort: sthlm
pinne 8 är inkopplad om du tittar på pcb bilden.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.58 2018-02-02 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31992
Ort: Borås
Såg det sen, fanns inte med i schemat, ett jäkla otyg med gömda pinnar.
Oavsett, så behöver du ändra din kretslösning på det sättet jag skrev ovan.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 56 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010