Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 10.06 2019-09-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 30 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 20.58 2012-01-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.05 2010-01-02
Inlägg: 3369
Ort: Nykarleby, Finland
Tja, med ett shuntmotstånd måste man ju kapa kabeln.. men det kan man hamna och göra med denna sensor också, eftersom man måste ju föra kabeln genom hålet.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 17.33 2012-01-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.52 2007-08-15
Inlägg: 11670
Ort: Alsterbro utanför Kalmar
modell tångamperemeter hade ju varit praktiskt. En sån där ferittkärna man klämmer på kablar för avstörning kanske? bara att linda en liten lindning runt ena kärnhalvan.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 21.50 2012-01-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.56 2005-07-18
Inlägg: 1639
Ort: Karl Gustav, Varberg
riktigt snyggt!!!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 08.53 2012-01-17 

Blev medlem: 15.59 2004-03-10
Inlägg: 345
Ort: Katrineholm
Jävligt coolt!
Gillar kombinationen encoder och lcd display med menysystem. använder det ofta själv i mina projekt.
Flatkabel direktlödd på lcd är inge höjdare. Ett tips är att du gör ett kretskort för displayen och sätter dit motsvarande displayheader på den.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 14.25 2012-01-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.05 2010-01-02
Inlägg: 3369
Ort: Nykarleby, Finland
@niklas-k

Ja, nästa gång ja använder flatkablar blir det nog på det sättet :)



Bifogar .hex och arduino .pde filerna. Har inte orkat kommentera, men koden är ganska bra uppdelad i .h filer. :)

Bilaga:
strömmätning.zip


Här är delarna jag använde.

Strömsensor HASS 100-S 76-962-77. Pinout finns i databladet

Rotationsenkoder.. hittar den inte på elfa för att encoderkategorin har 0 produkter av någon anledning. Men det är en 2 fas (3 pinnars) encoder, med inbyggd knapp, inget speciellt.

Displayen är bara en enkel hd44780 kompatibel.

Processorn är en ATMEGA328P-AU i TQFP format.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 18.57 2012-01-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.05 2010-01-02
Inlägg: 3369
Ort: Nykarleby, Finland
Har nu också rättat till pcb dokumentationen (småfel), om någon annan är intresserad av pcb.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 08.45 2012-11-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08.17 2012-11-27
Inlägg: 5
Hej. Jeg fandt dit fantastiske system via søgning på Youtube. Er du interesseret i at sælge mig et print ? Jeg har selv komponenter og kan selv programmere Atmega'en. Send mig en PB, så kan vi handle :-)

Tak for inspirationen, det er et lækkert system du har lavet dér.

På forhånd tak,

Per,
Danmark.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 18.51 2012-11-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.05 2010-01-02
Inlägg: 3369
Ort: Nykarleby, Finland
Hej Per!

Jag tar kontakt med dig senare, om det går. :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 18.57 2012-11-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 24039
Ort: Aabenraa, Danmark
Shuntmotstånd har egentligen ingen fördel.

Antingen kan man använda en bit kabel, den är ju per definition ett motstånd. Problemet med det är att det inte är många som förstår hur man kopplar sig in på den för att mäta, de kan hitta på att koppla under kabelskorna och det fungerar inte. Man ska koppla in en bit ifrån kabelskorna, då får man inte falska strömmar pga. dålig kontakt.

Men en sensor som mäter magnetfältet kring ledningen är en riktig bra lösning om övriga miljön tillåter det.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 19.53 2012-11-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7880
Ort: Gävle/Valbo
Skulle man kunna montera sensorn i en skärmad box där man har tagit ur för genomgående matningskabel (den som skall mätas på)

Typ som nedan... naturligtvis med två likadana halvor som kläms över kabeln.

Bilaga:
box.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 13.43 2012-12-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08.17 2012-11-27
Inlägg: 5
kankki skrev:
Hej Per!

Jag tar kontakt med dig senare, om det går. :)


Yes. Jeg væbner mig med tålmodighed :-)

Nu er det begyndt at sne idag, så det er tid til at overvåge batteriet så jeg ikke ødelægger det.

// Per.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 17.11 2018-10-10 

Blev medlem: 17.05 2018-10-10
Inlägg: 3
Jag är intresserad av din kod


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 17.14 2018-10-10 

Blev medlem: 17.05 2018-10-10
Inlägg: 3
Jag är intresserad av din kod

HELP! :humm: :humm: <3


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 17.16 2018-10-10 

Blev medlem: 17.05 2018-10-10
Inlägg: 3
Jag är intresserad av din kod

HELP! :humm: :humm: <33333 :mrgreen:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strömmätning till bil
InläggPostat: 17.39 2018-10-10 

Blev medlem: 01.17 2006-02-13
Inlägg: 165
Ort: Arboga
Finns ju i ett par svar längre upp på sidan...


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 30 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Sunken och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010