Surfdatorn lade av

Elektronikrelaterade (på komponentnivå) frågor och funderingar.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10604
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Jag håller med men får man negativt svar från diagnosprogrammet då är det avgjort. USB-nätverkskort är ingen höjdare, PCIE gigabit kostar bara 150-200:- nytt.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Enda porten jag har är PCI-express.
Fungerar det med ett vanligt nätverkskort där?
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10604
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

https://www.dustinhome.se/product/50106 ... op-adapter

Ja det finns massor att välja på. Men kontrollera först att det verkligen är problemet, kostar inget att installera drivrutinen och köra diagnostikprogrammet.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Jag ska leta få se om jag har något skrotkort liggande.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10604
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Gamla PCI kort fungerar inte, du behöver PCI Express som ser ut som på bilden.
TP-link PCIE.jpg
Kör åtminstone testprogrammet, det kostar inget.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Nu har jag installerat testprogrammet, men jag förstår inte hur man ska använda det.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10604
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Om du startar Windowsprogrammet får du upp tre kolumner med ditt nätverkskort till vänster? Markera det och kör sedan Cable Test och Diagnostics i kolumnen till höger.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Det ser ut så här bara.
Clipboard01.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Fungerar det med ett sådant här kort?
https://www.kjell.com/se/produkter/natv ... ess-p68596
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10604
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Ja det funkar, samma som på bilden från Inet fast 100:- dyrare.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10604
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

säter skrev:
3 december 2020, 12:16:33
Det ser ut så här bara.
Clipboard01.jpg
Jag testkörde och efter den rutan lade det sig som en liten ikon nere på aktivitetsfältet formad som ett nätverkskort, klicka på den. Startar man det fler gånger verkar det starta normalt.
Realtek.PNG

Markera ditt nätverkskort i listan till vänster, i kolumnen i mitten kommer du att ha Diagnostic och Loopback test. De syns inte för mig eftersom jag inte verkar ha någon dator med Realtek-kort till hands.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Jag fick upp den där menyn första gången, men det visades bara "General" och "About" i mitten.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10604
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av swesysmgr »

Jag tror du behöver klicka på kortet i listan till vänster först för att det skall fungera. Det står Realtek RTL8111E i manualen, du kan kontrollera under Kugghjulet -> Nätverk & Internet -> "View hardware and connection properties" vad du har. Kör felsökaren för nätverket också i samma panel när du ändå är där.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Kugghjulet
Är det i Win10 eller i testprogrammet?
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22570
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Surfdatorn lade av

Inlägg av säter »

Så här ser det ut.
Clipboard01.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Skriv svar