Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 04.26 2020-06-05

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Kategoriregler


• För varje tråd du vill starta här, måste du ha skrivit fyra inlägg någonstans i forumet utanför denna kategori.
• Medlem med statusen "Ny medlem" får inte starta en tråd här. Denna status blir du av med efter 30 inlägg.
• Trådens rubrik måste börja med K: S: B: för köpes, säljes, eller bytes. Samköpstrådar märks förslagsvis med Samköp:, osv.
• När köpet eller bytet är avklarat, lägg till SÅLD eller motsvarande i rubriken. Denna kan ändras genom att redigera första inlägget.
• En tråd får maximalt bumpas en gång om ingen viktig information har ändrats.
• Om bud, intresseanmälan eller annan anonym aktivitet sker dolt för andra medlemmar, skall detta ovillkorligen meddelas i tråden av trådskaparen om det påverkar övriga intressenter i affären. Exempelvis "Anonymt bud på 500 kr har givits.".



Svara på tråd  [ 22 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.24 2020-05-22 

Blev medlem: 13.28 2006-09-23
Inlägg: 9625
Ort: Södertälje
1 st SATA-port blir man inte så glad över om man tänker ha flera diskar i olika RAID-konfigurationer - och däri är ju köpeNAS ändå specialskräddad för med chipset som avlastar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.47 2020-05-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.31 2012-04-17
Inlägg: 393
Ort: Norrköping
Vad menar du med 1 st SATA-port? Om du syftar på att UDOO-korten bara har en SATA-port inbyggd så var det just därför jag undrade om det skulle gå att koppla in ett sådant adapterkort som Micke_s använder. Alltså PCI-e --> 4x SATA.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.05 2020-05-23 

Blev medlem: 13.28 2006-09-23
Inlägg: 9625
Ort: Södertälje
aha - det är ju rätt många kontakter på en standard PCIe-kort även av 1x typ - men det är klart värt att undersöka hur mycket det kan reduceras men ändå behålla funktionaliteten. själva PCIe-paret måste dock hanteras noga med impedansmatchad kabel tvinnat och eventuellt skärmat - sedan är det frågan hur mycket sub-bussar som också måste med (SMB-bussen i moderkorten) då de hanterar mycket med tex. APM-hantering - och inte det minst viktiga, om det finns mjukvara för det då det ofta är svartkonst på BIOS-sidan i normal PC.

det finns ju också SATA-expandrar där man kan göra fan-out mot flera SATA-diskar men ofta det man hittar i marknaden är baserade på Jmicron-chip och de är inte populära inom Linux-communityn eller i dyra varianter som expansionslådor för tex. synology-NAS och kort liknande https://www.ebay.com/itm/Expansion-Card ... vD_BwE:G:s är oprovade och ej heller kan köpas över disk i sverige


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.10 2020-05-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.31 2005-12-15
Inlägg: 6484
Ort: Malmö
zigbee2mqtt kör ikea trådfri lampor.

Problemet jag hade med ASMedia var slumpmässiga "reconnect", vilket gjorde det lite krångligt eftersom jag kör min samba i en "docker container".
Docker container måste startas om när disken monteras igen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.18 2020-05-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.31 2005-12-15
Inlägg: 6484
Ort: Malmö
Du får fråga UDOO vad wifi kortet kör. USB eller PCI-e.

Ett blockdiagram hade inte varit fel från UDOO, bifogar intels för NUC6CAYB.
https://www.intel.com/content/dam/suppo ... odSpec.pdf


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.35 2020-05-23 

Blev medlem: 13.28 2006-09-23
Inlägg: 9625
Ort: Södertälje
Micke_s skrev:
zigbee2mqtt kör ikea trådfri lampor.

Problemet jag hade med ASMedia var slumpmässiga "reconnect", vilket gjorde det lite krångligt eftersom jag kör min samba i en "docker container".
Docker container måste startas om när disken monteras igen.



Lär då inte bli bättre med dockor med Jmicron-chip då du kommer att behöva starta om per 30 sekunder till 5 minuter då USB-busen tvärnitar på docka-sidan och Linux-kärnan måste göra en bus-reset förfarande efter sin timeout innan det vaknar till liv igen - den här låsningen är något som chippen gör på sin sida och inget man har kontroll över på OS-sidan. - det är ingen rolig syn i dmesg när man försöker tanka filer eller hela diskimage från en 2-diskar deltaco-diskdocka - och A-slotten är absolut värst med minut-stopp medans B-sloten kanske flödar i 3-10 minuter per gång - och försöker man köra båda diskarna i en RAID0/RAID1 via dubbel-diskdockan...eller som jag med två dubbeldisk-dockor försökte systemkolla en mistänkt strulig RAID5 men nyare filsystem-tools än maskinen den kördes i på fyra diskar så skall man ha väldigt gott om tid att det inte räknas som görbart om det är 8TB-diskar som i mitt fall - medans med en bunt diskdockor med ASMedia-chip så gick det bra.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.28 2020-05-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.31 2005-12-15
Inlägg: 6484
Ort: Malmö
Låter sådär bra.
Med min NUC lösning så är det bara E.ON som lyckats få lösningen att tappa diskarna genom avgrävd elkabel med 2-3 månaders mellanrum.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 22 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 10 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010