Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.48 2019-06-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 32 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.39 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2004-02-18
Inlägg: 1311
Ort: Göteborg
Nu var det dags för mig att bygga lillasyster.

Jag har lödat ihop kontrollerkortet och har försökt testa det med motorerne med Mach3 i datorn, men hur jag än gör inställningar, så händer det inte ett skvatt.

Börjar tro att det är fel på min dator, eller att jag har lödat "sönder" kortet.
Gissar att jag fick IC på breakout för varma när jag lödde de...


Tyvärr inga bilder för tillfället...

EDIT: Någon som kan hjälpa mig?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 17.41 2007-10-25 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Berätta gärna mera.

Har du kopplat + & - riktigt?
Hur har du kopplat in motorerna?
Kan du snurra på motorerna när dom står stilla?
Blir nåt varmt när du kopplar in kortet?
Har du gjort exakt som Meduza visar i byggtråden?
Snurrar fläkten?
Har du ställt in strömbegränsningen?
Isf har du iaf spänning till kontrollerkorten.
Vilken spänning använder du?
Är du helt säker på att du har satt 7805 & 7812 på riktig plats.
Lite mätningar på korten kan du göra utan kamera.

Och det mest troliga "felet". Har du angett Step & Dir till rätt pinnummer i Mach3?

Ta snapshot av konfigureringen i Mach3 och klistra in här.
(Ev. måste du mellanlanda bilderna i typ Word.)
Det behöver du inte heller kamera till.

Bilder säger egentligen inte så mycket, om det inte har brunnit upp nåt på korten vill säga, men då ser du det själv lika bra. :D

Edit: Vi kan inte hjälpa dig så mycket utan att du berättar vad du har gjort.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.07 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2004-02-18
Inlägg: 1311
Ort: Göteborg
Har du kopplat + & - riktigt?
Ja 24V in till kortet.

Hur har du kopplat in motorerna?
Röd, Blå, Grön, Svart (från vänster).

Kan du snurra på motorerna när dom står stilla?
Nej, inte med ström på.

Blir nåt varmt när du kopplar in kortet?
Inte vad jag har märkt.

Har du gjort exakt som Meduza visar i byggtråden?
IC + Resistorerna satt redan i. IC är iallafall åt rätt håll.

Snurrar fläkten?
Ja!

Har du ställt in strömbegränsningen?
Vilken? Jag har ingen.

Isf har du iaf spänning till kontrollerkorten.
Menar du +5V på de små korten?

Vilken spänning använder du?
24V från ett switchat agg. Max ström 8,4A. + en 10 000µF konding.

Är du helt säker på att du har satt 7805 & 7812 på riktig plats.
Ja! 1000% säker.

Bild


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.09 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2006-01-07
Inlägg: 5131
Ort: Eskilstuna
Har för mig jojje sagt någe om switchat agg och att det inte alltid funkar så bra men ta det med en nypa salt


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.12 2007-10-25 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Du har inte angett varken Step eller Dir-port. Skriv 1 där, så kommer det säkert att fungera.

Purre: Det är gammalt och kan glömmas. Det gällde några kretsar jag använde för fem år sen. :lol:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.15 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2004-02-18
Inlägg: 1311
Ort: Göteborg
Du har inte angett varken Step eller Dir-port.
Var ettor först, men hände nada, därav att jag testade med nollor.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.18 2007-10-25 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Ettor eller ev. tvåor, men aldrig nollor.

Sen är det viktigt med E-stoppen.

Enabled = På
Port = 1
Pin number = 10
Active Low = På
Emulated = Av
HotKey = 0


Senast redigerad av jojje 18.21 2007-10-25, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.21 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2004-02-18
Inlägg: 1311
Ort: Göteborg
E-stop = Enabled, Port 1, Pin 10, Activelow.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.24 2007-10-25 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Och du har självklart tryckt på Reset.

Eftersom motorerna har håll, så är det inte heldött iaf.

Kan du lägga upp bild på Motor Tuning and Setup?


Senast redigerad av jojje 18.26 2007-10-25, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.26 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2004-02-18
Inlägg: 1311
Ort: Göteborg
Självklart!

Verkar som att datorn inte får kommunikation med kortet...

EDIT:
Bild


Senast redigerad av gurgalof 18.29 2007-10-25, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.28 2007-10-25 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Jag har iaf Step och Dir Pulse = 1

Har du tittat under Diagnostics Alt-7 ?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.32 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2004-02-18
Inlägg: 1311
Ort: Göteborg
här ser det ut under Diagnostics.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.32 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2006-01-07
Inlägg: 5131
Ort: Eskilstuna
jojje skrev:
Du har inte angett varken Step eller Dir-port. Skriv 1 där, så kommer det säkert att fungera.

Purre: Det är gammalt och kan glömmas. Det gällde några kretsar jag använde för fem år sen. :lol:


Hmm då måste det höra ihop med den förra modellen av kontrollerkort då kanske? :roll: Aja då vet jag det nu själv iaf :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.37 2007-10-25 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Dum fråga, men är det hane i båda ändarna på kabeln till PC'n?

Kan du försöka pulsa själv? Det är bara att stoppa in +5V på ena Step-ingången och sen ta bort den. Gör det några gånger, då ska motorn iaf hoppa.


Purre: Det var ett kort jag köpte från Belganet Dataelektronics och har ingenting att göra med några kort jag har sålt.

Ryktet om min död är starkt överdrivet. :lol:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.44 2007-10-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2004-02-18
Inlägg: 1311
Ort: Göteborg
Hane-Hane.

Försökte pulsa själv, duttade mellan +5V och Step på ett av småkorten, det hände inget.

Testade att känna på en av de ytmonterade IC och de är kokheta.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 32 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010