T: Utbilda dig till Elektroniktekniker

YH-sara
Inlägg: 1
Blev medlem: 10 april 2024, 10:12:39

T: Utbilda dig till Elektroniktekniker

Inlägg av YH-sara »

Är du redo att utforska elektronikens hemligheter?

Följ med på en spännande resa genom utbildningen där du kastas in i kretskortets värld! Efter utbildningen kommer du att vara rustad med den nödvändiga expertisen för att hantera service och reparation av elektronik. Du kommer att förvärva en gedigen förståelse för de olika delarna av kretsfunktionen. Dina färdigheter kommer inkludera lödning, inspektion och bedömning av kvalitet.

Under utbildningen kommer du att fördjupa dig inom flera områden. Lödningskursen kommer att ge dig kunskap om avsyning och lödning, och detta kommer att utgöra grunden för certifiering, kontroll och avsyning i din framtida yrkesroll. Vidare kommer du att utforska de mångfacetterade komponenterna som utgör själva kretskortet, från dioder till transistorer, OP-förstärkare och DC-DC-omvandlare. Genom stegvisa framsteg kommer du att bygga din förmåga att designa och skapa kretsar i 3D programvara, för att sedan söka djupare i konsten av att fördjupa sig i kretsscheman och lösa problem. Utbildningen inkluderar även färdigheter såsom att felsöka analoga och digitala kretsar samt reparera elektronikprodukter. Därtill kommer du att förvärva kunskap om driftsäkerhet, underhåll, produktionsekonomi och produktionsteknik, vilket gör dig fullständigt rustad för en blomstrande karriär inom elektronikens förtrollande värld.

Efter utbildningen kan du jobba som Elektroniktekniker, Produktionstekniker inom elektronik, Produkttekniker inom elektronik, Produktionsberedare inom elektronik samt Testtekniker inom elektronik.

Utbildningen är på 400 Yhp och 2 år. Undervisningen är på plats 2-3 dagar i veckan (Jönköping), resterande tid är lärande i arbete och självstudier på valfri plats. Det är även möjligt att kombinera studierna med arbete. Utbildningen är kostnadsfri och berättigad till studiemedel från CSN.

Utbildningen startar i augusti, läs mer och ansök på yrkeshogskolanjonkoping.se
https://yrkeshogskolanjonkoping.se/utbi ... 0-yhp.html