Dålig signal från bredbandsrouter

Elektronikrelaterade (på komponentnivå) frågor och funderingar.
Användarvisningsbild
sMkr
Inlägg: 67
Blev medlem: 30 maj 2005, 17:11:59
Ort: Göteborg

Dålig signal från bredbandsrouter

Inlägg av sMkr »

Hej

Jag har kommit över en bredbandsrouter som haft antennerna avklippta då den suttit monterad utan plastkåporna i ett trångt utrymme. Så jag tänkte att jag skulle försöka mig på att återställa denna så att den fungerar trådlöst igen. Dock så blir räckvidden extremt dålig, ca 2 meter.
Jag vet ej om det är mina lödningar som orsakar detta eller om det är något annat fel. Lödningarna sitter under krympslangarna och jag har försökt att få skarvarna så små som möjligt.

Vad tror ni, är det svårt att göra denna typ av reparationer så att det blir bra? Tänker att de höga frekvenserna kanske inte gillar skarvarna i ledningarna.

Nerre
Inlägg: 26717
Blev medlem: 19 maj 2008, 07:51:04
Ort: Upplands väsby

Re: Dålig signal från bredbandsrouter

Inlägg av Nerre »

Eftersom vi inte ser hur skarvarna ser ut är det ju svårt att svara på, men generellt är väl koaxialkablar inte helt enkla att skarva utan att sabba impedansen.
Användarvisningsbild
Electricguy
Inlägg: 12304
Blev medlem: 15 augusti 2007, 16:52:14
Ort: Kälmä' typ..

Re: Dålig signal från bredbandsrouter

Inlägg av Electricguy »

Speciellt känsligt blir det vid så höga frekvenser, där varenda millimeter oskärmad skarv bidrar till längden på antennen, som då förstör impedansmatchningen. Det kan vara så enkelt att majoriteten av effekten från radio speglas tillbaka istället för att strålas ut genom antennerna.
Skriv svar