Sida 2 av 2

Postat: 23 oktober 2006, 01:38:57
av blueint
Gas bör gå bra, använd en sådan här:
http://www.maxtekinc.com/products/MV-11 ... asheet.pdf
(finns iofs säkert bättre)

Tänd gasen med någon elektronisk grilltändare modifierad för fast drift.

I övrigt en ståltråd i cirkelform med insektsnät i metall som utgör botten och sidor borde kunna hålla dom roterande bönorna. Medans t.ex. en värmepistol värmer på under.
Ett spjäll med fläkt borde sedan snabbt kunna sänka temperaturen. Kan säkert köpas som modul från ventilations sammanhang.

För elektriska värmeslingor är nog nollgenomgångs reglering med PID att föredra.

Man kan ju rosta annat såsom nötter också .. :-)

Postat: 23 oktober 2006, 02:43:25
av bachler
>> enda problemet är att man inte kan göra några större mängder åt gången.

>OK.
>Ett oljefat, elda under och så en fläkt från en skrotad ventilationsanläggning.
>Bör klara ett par 100 kilo åt gången... :-)

jag kommer helt oskyldigt att tänka på en lägereld och en cementblandare...

Postat: 12 maj 2007, 10:12:28
av jockysoft
såg detta på nätet, kan vara intressant:

http://home.columbus.rr.com/thegramilas ... aster.html
http://www.pawlan.com/ccr.html

/jockysoft

Postat: 12 maj 2007, 22:21:51
av peter555
Brukar man inte elda på en oljebrännare och låta rökgaserna passera bönorna i kommersiella rosterier ?