Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 04.08 2019-10-16

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 15.05 2008-12-30 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5003
Ort: Ronneby
--------------------
Städade i den här tråden och flyttade diskussionen om Skinnabo smedja hit.

//Jimmy
--------------------



MrNiceman68 skrev:
"Skillnabo smedja !

Bör finnas med som ett alternativ till de som vill ha en mer industrielt alternativ.

Deras system är av högklass och kvalite.
Har sällan skådat så hög kvalite på kretskort.
Industristandard eller omman så vill militärstandard på grundekoncept.

www.skillnabosmedja.se
www.cnc2all.com

Samma sida."


- - -

--------------------
Över till H.O igen:
--------------------




Säkert jättebra kort (UHU-chippet ÄR bra) och hyffsade priser men vad menas egentligen med "industristandard"? Och uppfyller dom verkligen någon MIL-STD eller är det bara ett annat ord för att säga att det är "fina grejjer" ?

Sen undrar jag vad dom menar med:
Position, velocity and torque modes
Eftersom drivsteget bygger på UHU chippet, som enbart funkar i positionsmode så undrar jag hur dom fått till velocity och torque mode. Det kan ju vara så att dom har fått Uli Huber (som utvecklar UHU-chippet) att skriva en specialversion för dom. Någon som vet?

Jag frågar för jag jag är nyfiken då det är en av få komersiella produkter jag sett som bygger på UHU-chippet.

/Henrik.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.03 2008-12-30 

Blev medlem: 18.39 2008-03-08
Inlägg: 406
Ort: Sollebrunn
En bra fråga är ju att ställa den till Skillnabosmedja. källan vet ju alltid mera.

Skillnad på kommsersiella ? ja om du tittar på ett Fanuc system som kostar kanske 20-50sek / axel, så klar att det är en annan sak.
Men för detta segment vi håller på med är det hög klass.

I standard avsett ,störning, maskinsäkerhet och klass för avsett område.

/johan


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.39 2008-12-30 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5003
Ort: Ronneby
Nej, jag jämför inte med FANUC, Siemens, eller någon av dom andra stora bojsen. Jag menade att det var kul att det finns en komersiell produkt som bygger på UHU chippet då det faktiskt fungerar så pass bra som det gör. Jag har tre servon själv (HP-UHU) som bygger på samma(?) chip

Det jag menade var att man använder ord som just industristandard och då undrar jag vad som krävs för att något ska uppfylla industristandard. Det vara bara det. Som sagt, jag dissar ingen eller något jag blev bara nyfiken på ordet.

Jag frågar Skillnabosmedja hur dom får UHU chippet att köra Velocity mode.

/Henrik.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: !
InläggPostat: 16.53 2008-12-30 

Blev medlem: 18.39 2008-03-08
Inlägg: 406
Ort: Sollebrunn
ok !

ja detta kort är sålt till många kunder innom industrin för lösningar innom automation och CNC och vad jag hört fungerar de kanon. och pålitligt speciellt med Lindriverencodrar som ger en stabilare pulsräkning utan att tappa pulser i miljö med externa störningar tex hf i svets eller liknande.

Vad har du för bygge H.O ?

/johan


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 17.32 2008-12-30 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5003
Ort: Ronneby
Jag jobbar på min Abene VHF-3 och efter att upptäckt att Granite Devices VSD-A var för klena så hoppade jag på HP-UHU tåget. Det har varit lite knöligt men nu verkar det fungera riktigt bra. Välkommen till Abene-tråden om du har frågor! Jag känner mig skylldig till att dragit den här tråden off-topic (det var inte meningen...) :roll:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.22 2009-01-18 

Blev medlem: 16.15 2007-07-18
Inlägg: 1372
Ort: Svedala
H.O> Har du fått svar på hur Skillnabosmedja får UHU chippet att köra Velocity mode?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.16 2009-01-18 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5003
Ort: Ronneby
Svar nej. Inte ett ljud.
Om jag får spekulera lite så finns det varken Velocity- eller Torque mode i ordens rätta bemärkelse. Det finns ström-begränsning vilket ju naturligvis inte är det samma som torque-mode. Och visst går det att styra hastigheten på motorn genom frekvensen på pulståget men det är ändå inte velocity-mode. Som sagt, mina egna spekulationer.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.24 2009-01-18 

Blev medlem: 16.15 2007-07-18
Inlägg: 1372
Ort: Svedala
Troligtvis har de lika lite svar på det som vad som definerar deras "industristandard". De säljer något som de inte riktigt vet som mycket om och översätter lite text från engelska leverantörer. Därmed inte sagt att det skulle vara dåliga grejer, men priset är rätt saftigt för både servodrivaren och stegmotordrivaren med tanke på hur många färdiga DIY lösningar det finns för de aktuella kretsarna i deras drivare.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010