Dimmer och trafo till 12v led

Elektronikrelaterade (på komponentnivå) frågor och funderingar.
Wester
Inlägg: 32
Blev medlem: 18 februari 2012, 18:31:38
Ort: Umeå

Dimmer och trafo till 12v led

Inlägg av Wester »

Jag har konverterat gamla g4 halogenlampor till led i badrum och kök. Båda konverteringarna har stött på problem.

Jag börjar med badrummet. Här satt en schneider sbd315rc dimmer sedan innan till halogenlamporna. När jag läste manualen skulle den även lämpa sig för att dimma led så den fick sitta kvar. Istället för den tidigare halogentransformatorn så satte jag in en 0-70w 12vac alldimmertransformator från jula https://www.jula.se/catalog/el-och-bely ... ct-reviews
Det sitter 6st led-lampor (12v ac/dc, 6w/st) i taket. Dimmern klarar av att dimma hela spektrumet från låg till hög ljusstyrka, men när man vrider dimmern hela vägen till max börjar lamporna att flimra kraftigt. En skum grej jag märkte är att om jag sätter in antingen en 12v 20w halogenlampa eller en 12vdc-ledlampa i en av armaturerna så försvinner flimrandet helt för alla lampor.

I köket är dimmern en schneider atd630. Till den har jag kopplat en v-tac vt-20101D transformator (12vdc, max 100w). På denna trafo sitter 16st g4 6w 12vdc-led. Här fungerar dimningen inte alls, när man trycker på dimmern så lyser lamporna med fullt sken oavsett hur lågt man vrider dimmern.

Jag har försökt att ändra på min-skruven i båda dimmrarna utan att det blir någon skillnad. Vad kan detta bero på och vad kan jag göra åt det?