Problem med Deco M9 och home assistant

PIC, AVR, Arduino, Raspberry Pi, Basic Stamp, PLC mm.
metric
Inlägg: 710
Blev medlem: 16 maj 2010, 11:04:52

Problem med Deco M9 och home assistant

Inlägg av metric »

Hej

Jag hade ett fungerande system med home assistant och en enhet ESP32 mha EspHome
Några relä och två tempgivare, den kopplade upp mot mitt 2,4GHz Wlan.
Nu har jag skaffat ett mesh nätverk, jag döpte det med samma SSID och lösen jag hade innan.
Sen avaktiverade jag Wlan på min gamla router, kopplade sedan mesh till routern med ip 192.168.0.1
Min RPI med HASS är kopplad med kabel till den gamla routern och det fungerar.
Men mitt mesh system har också en dhcp server och den delar ut adresser i spannet 192.168.68.100-250
Jag kan se att ESP32 har kopplat upp till mesh men jag kan inte komma åt den via HASS.
Behöver man göra någon koppling mellan dom olika nätverken?
agehall
Inlägg: 223
Blev medlem: 12 augusti 2020, 19:27:54

Re: Problem med Deco M9 och home assistant

Inlägg av agehall »

Ja, slå av WI-FI på din router och sätt mesh-prylarna till bridge mode istället för att de agerar router.
metric
Inlägg: 710
Blev medlem: 16 maj 2010, 11:04:52

Re: Problem med Deco M9 och home assistant

Inlägg av metric »

Jag vet inte hur man gör det, men jag tog bort routern och satte en switch där istället.
Så nu funkar det mesta.
agehall
Inlägg: 223
Blev medlem: 12 augusti 2020, 19:27:54

Re: Problem med Deco M9 och home assistant

Inlägg av agehall »

varför behöver du en switch? Borde gå bra att koppla in direkt till mesh-systemet.
metric
Inlägg: 710
Blev medlem: 16 maj 2010, 11:04:52

Re: Problem med Deco M9 och home assistant

Inlägg av metric »

Jo det hade funkat men jag har bla. en NAS och några andra trådbundna grejor också.
Det finns bara två hål i mesh pucken.
Skriv svar