Labbagg modell robust

Användarvisningsbild
snubber
Inlägg: 53
Blev medlem: 23 april 2007, 07:51:16
Skype: Leif Nilsson SM7MCD
Ort: Småland
Kontakt:

Inlägg av snubber »

Roligt att titta på byggen som är fina både på in- och utsidan.
Håller med dig helt ang. mätarna, optimalt.
sebastiannielsen
Inlägg: 3662
Blev medlem: 11 september 2004, 09:30:42
Ort: gbg
Kontakt:

Inlägg av sebastiannielsen »

Om man har en funktion för inställbar strömbegränsning så kan det nog vara bra att ha både analogt och digitalt på både V och A-delen.

När man har strömbegränsning så är det ju spänningen som skiftar snabbt och strömmen som är fast inställd (som man kanske i det fallet också vill ställa in "exakt")
Användarvisningsbild
Smoothmachines
Inlägg: 447
Blev medlem: 5 april 2007, 16:03:57
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Smoothmachines »

Nasa-snyggt!
Helt rätt med digitalt och analogt, tänk på Alfa Romeo bilarna som hade digitalvisning på hastighetsmätaren... :shock:
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 24820
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Inlägg av MadModder »

Nu är agget klart.
inuti02.jpg
Inga buntband här inte.

inuti03.jpg
Här är alla prylar monterade.

klar1.jpg
Framifrån med max spänning inställd.

klar2.jpg
Kylflänsen på baksidan är full med skruv...

klar3.jpg
Passar bra där.

Dock har det redan gått sönder. Hehe.
Tänkte att nu ska jag testa min lilla induktiva aluminiumkastare, och seriekopplade helt sonika mina två agg. Det skulle jag inte ha gjort.
Efter ett par urladdningar kom det endast 0V ut ur det hembyggda. Mitt köpta agg dödade det andra, tror jag. Eller så var det kondingarna.
Jag tror inte det kan reglera strömmen så bra om något annat driver på.
Jag hann se att det blev en negativ spänning innan det dog. Nåja.
Förhoppningsvis är det bara regulatorn LM723 som lämnat in. Ska felsöka imorgon. Har ingen lust nu.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Zyxel615
EF Sponsor
Inlägg: 1833
Blev medlem: 9 november 2005, 21:20:43
Ort: Kiruna

Inlägg av Zyxel615 »

Apsnyggt! Trist att det sket sig så snabbt...
Användarvisningsbild
Fritzell
Inlägg: 4531
Blev medlem: 29 januari 2004, 22:43:35

Inlägg av Fritzell »

Vet hur det känns när nånting man byggt lägger av rätt snart... :)

Dock riktigt snyggt bygge! :tumupp:
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 24820
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Inlägg av MadModder »

Det "roliga" är att det här agget inte är det minsta servicevänligt... :oops:
Användarvisningsbild
Greve Hamilton
EF Sponsor
Inlägg: 538
Blev medlem: 4 september 2004, 15:03:35
Ort: GBG

Inlägg av Greve Hamilton »

Blev snyggt hörru!

Kylflänsen ser dock lite sliten ut på baksidan. :)
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 20685
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Inlägg av Henry »

Det ser verkligen snyggt ut. :)

Om jag hade gjort ett nätagg (har visserligen redan ett) så hade jag inte använt LM723 då jag inte ser den som helt pålitlig och lite väl känslig i vissa fall efter att ha varit med om lite negativa grejer med den en gång för ett antal år sedan.
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 24820
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Inlägg av MadModder »

Kylflänsen är en begagnad sådan. Det här är tredje prylen den används till. :)

Jo LM723 verkar lite känslig...
Användarvisningsbild
LaRdA
EF Sponsor
Inlägg: 3697
Blev medlem: 9 september 2003, 14:10:46
Ort: Jämtland

Inlägg av LaRdA »

Hur gjorde du när den gick sönder, kopplade du bort agregatet när du laddade ur kondingarna?
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 24820
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Inlägg av MadModder »

Nej... :roll:

Det KAN ju vara så att min lilla skyddsdiod inte pallade med bakspänningen, eller vad man ska kalla den, och att det då var den som skjöt agget. Ser man det på det viset är det väl inte helt omöjligt att effekttrissorna lämnade in avskedsansökan :P

[edit]
Nej, dioden är hel.
Dock såg jag att under uppladdningen gick det drygt 2A genom det hela fast jag ställt agget på 0,5A. Det andra tryckte ju på som sagt. 4ggr för hög spänning över shunten kan ju ge lite otrevliga resultat i regulatorns komparatoringångar. Ska se...

[edit2]
Sådär ja. Det var bara regulatorn. Nu funkar det igen.
Nu har jag testat det lite mer. Det verkar som jag snålade lite med spannet på trimkortet till A-metern. Den visar lite för mycket på en del områden, och jag kan inte trimma ner det tillräckligt... :P

För den som undrar så beskriver "robust" inte innehållet, utan det bastanta plåtchassit. :lol:

En till sak jag skall undvika i framtiden: Stora transformatorer med EI-kärna! Det blir ett ohyggligt magnetfält runt utan avskärmning. Det hörs lite svagt att det skallrar i reläerna som sitter några cm ifrån :P
Ringkärna FTW!
Användarvisningsbild
Minus
EF Sponsor
Inlägg: 415
Blev medlem: 6 oktober 2004, 11:19:16
Ort: Umeå

Inlägg av Minus »

snyggt bygge !

skulle behöva gå en "bygga in i låda" kurs märker jag :)

723:an är lite lurig att ha i ett nätagg om man håller på med HF och komradio
Skriv svar