Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 05.23 2020-05-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 39 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 19.19 2020-02-21 

Blev medlem: 11.49 2020-02-20
Inlägg: 17
Ja jag har lika jag också. Men nu har den stannar 200mm ifrån där den ska.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.12 2020-02-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19774
Ort: Säter
Kan du inte bara flytta tillbaka referensnocken där den satt tidigare?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.49 2020-02-22 

Blev medlem: 11.49 2020-02-20
Inlägg: 17
Det är i mjukvaran den stannar nu.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.51 2020-02-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19774
Ort: Säter
Har du ändrat på mjukvarugränsläget, eftersom det blir så?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.58 2020-02-22 

Blev medlem: 11.49 2020-02-20
Inlägg: 17
Nej. Det vart att nockbrytarn inte stannade där den skulle. Jag körde den och pillade lite på brytaren och helt plötsligt ändrade den mjukvarugränsläget. Jag läste lite och man skulle ändra nå software limit till 999999, och sen köra den till sitt homeläge så nockbrytarn åker till klacken. Men vet inte hur man ändrar det


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.02 2020-02-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19774
Ort: Säter
Nja, jag har bara min japanska maskin, med äldre Fanucsystem att jämföra med.
Där aktiveras inte mjukvarugränslägena innan man har referenskört.
Det går inte att köra överhuvudtaget före referenskörning.

Är du bombis på att det inte är något annat fel?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.09 2020-02-22 

Blev medlem: 11.49 2020-02-20
Inlägg: 17
Okej. Ja nästan, nu när man går in och tittar på siffrorna på y-axeln och kör den manuellt och kör förbi 0.000 så blir det overtravel på y. Och då är nockbrytarn 200mm från sitt läge. Hittade det här papperet


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.13 2020-02-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19774
Ort: Säter
Du får kolla i manualen vilken parameter som är mjukvarugränsläge för Y-axeln.
Var noga med att skriva upp befintligt värde, innan du ändrar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.17 2020-02-22 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5139
Ort: Ronneby
Hur gör du när du referenskör, finns det en dedikerad knapp för det eller kör du från MDI?

I t.ex Mach3 så är G28 inte "referenskör" utan kör till tidigare etablerad referenspunkt. Vill man "söka upp" brytaren så är det G28.1 som gäller. Vad jag förstår så är FANUC inte på det viset men det är i alla fall en tanke.

En annan tanke.... Kan du, med maskinen avstängd, flytta axel med handkraft så den kommer närmare nockbrytaren? Eller är det batterimatning på enkodern så den håller koll på positionen oavsett?

Annars är det manualen som gäller, ändra mjukvarugränsläget så du når fram.

Märklig konstruktion måste jag säga.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.23 2020-02-22 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1239
Ort: Mitt i Småland
Låter mycket märkligt att ett parametersatt mjukvarugränsläge ska ha ändrats för att du petade på givaren. Men mycket är ju märkligt här i livet


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.33 2020-02-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19774
Ort: Säter
H.O skrev:
Hur gör du när du referenskör, finns det en dedikerad knapp för det eller kör du från MDI?
På min Niigata, då vrider man om ett reglage på maskinpanelen till referenskörning.
Därefter väljer man axel.
Sedan "duttar" man till på JOG-reglaget, och då startar referenssökningscykeln.
Man får givetvis inte redan stå på referenspunkten vid denna procedur.


Senast redigerad av säter 10.55 2020-02-22, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.54 2020-02-22 

Blev medlem: 11.49 2020-02-20
Inlägg: 17
Grejen är att jag har fan Inge mer papper på parametrar. När jag referenskör så sätter jag den i homeläge och sen åker den dit själv


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.08 2020-02-22 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5139
Ort: Ronneby
persa skrev:
Låter mycket märkligt att ett parametersatt mjukvarugränsläge ska ha ändrats för att du petade på givaren. Men mycket är ju märkligt här i livet

Som jag tolkar det så har inte mjukvarugränsläget ändrat sig, det (alltså värdet lagrat i parametern) står på (t.ex) -10mm. Men eftersom Dasopel petade på givaren när axeln var 200mm ifrån givaren så träder nu mjukvarugränsläget in och stoppar axeln när den är 190mm ifrån givaren.

Men det betyder att maskinen antingen har absolutenkoder eller batteribackup på positionsgivaren för hur skall den annars kunna veta att den "borde" ha träffat givaren?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.24 2020-02-22 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1239
Ort: Mitt i Småland
Så har det troligen gått till :tumupp:

En Taiwanmaskin från -94 har troligen inte absoluta positionsgivare. Men oavsett vilket så är ju receptet som TS funderar på säkert det rätta

Rätt parameter borde ju gå att få reda på många sätt (googla, någon annan med maskin med Fanuc 0M som t.ex. hummel, ringa maskinleverantör eller Fanuc Sverige och fråga)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.19 2020-02-22 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5139
Ort: Ronneby
I vanlig ordning när det gäller FANUC är det snudd på omöjligt att hitta en manual. Jag hittade i alla fall en lista med parametrar som påstås gälla FANUC OM. 701 respektive 705 verkar vara strokelimit för Y-axeln. HUR man kommer åt och ändrar är nästa fråga...


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 39 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 17 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010