Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 01.52 2020-07-05

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.54 2019-08-28 

Blev medlem: 12.28 2016-03-05
Inlägg: 38
Ort: Motala
För några dagar sedan fick jag hjälp av en kompis som är elektriker att koppla in min nya 2.2kw vattenkylda spindelmotor till frekvensstyrningen.
Allt gick som det skulle, motorn snurrade tyst och fint.

Idag kopplade jag på vattenkylningen och skulle testa den lite mer, första gången hade jag bara kollat så den funkade, inte mer.

Då låter den helt plötsligt som en stenkross! Jag har kollat inställningarna i frekvensstyrningen och de stämmer.

Kan det pyttelilla jag testade motorn obelastad utan vattenkylning ha förstört den? Det var inte mer än tio sekunder....


Senast redigerad av Sodergarden 12.33 2019-08-30, redigerad totalt 2 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.59 2019-08-28 

Blev medlem: 12.28 2016-03-05
Inlägg: 38
Ort: Motala
En film .


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.04 2019-08-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 10000
Ort: Helsingborg
Nu kunde jag inte spela upp denna film. Men jag har haft samma typ. Pga. nedkörd Z i bordet. Tom. brutit nån fräs, så har lagren belastats på fel sätt!
Kolla om det går att byta lagren. För mig blev det ny spindel och fler torrsimningar ;-) Så att man är säker på att koden är rätt!
Jag menar om det skiftar mellan 20 och 21 och den kör tum istället för mm Kan det smälla rätt hårt.
Men det kanske bara är jag som är så klantig ;-) ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.04 2019-08-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.56 2004-05-08
Inlägg: 3938
Ort: Stockholm
Kanske något skräp som har kommit in i lagren? Snurrar den jämnt och fint om du kopplar ur den och snurrar den för hand eller kan du känna ojämnheter då?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.08 2019-08-28 

Blev medlem: 12.28 2016-03-05
Inlägg: 38
Ort: Motala
Den känns som den ska om jag snurrar den manuellt.

Jag har INTE lyckats köra ned den i bordet :)

Jag har inte provat att fräsa med den alls, bara testat så den funkade i 10sek i förrgår, sen dess har den varit avstängd.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.13 2019-08-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.56 2004-05-08
Inlägg: 3938
Ort: Stockholm
Kanske en dum fråga men är du säker på att det är motorn som låter? Det är inget annat som sitter lite löst och vibrerar?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.22 2019-08-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 00.54 2006-12-16
Inlägg: 1982
Ort: häredetfaningenstjärna (fagersta)
Linjärlagret rör sig när du startar spindeln, störningar till motorerna?

En sån där spindel kan köras rätt länge utan kylning.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.54 2019-08-28 

Blev medlem: 12.28 2016-03-05
Inlägg: 38
Ort: Motala
Ja jag inbillar mig ju också att den inte borde ha några problem med de där sekunderna den gick utan kylning. Min gissning var ju direkt att det hade nåt med frekvensstyrningen att göra men helt säker är man ju aldrig..

Du menar att linjärlagret slamrar om motorn slår till och från?

Det enda som skiljer från första gången jag testade motorn är ju att den har vatten i sig nu. Skulle det kunna vara så att den läcker vatten internt?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.11 2019-08-28 

Blev medlem: 12.28 2016-03-05
Inlägg: 38
Ort: Motala
Jag löste det!

Jag kom på att det var en sak till som skiljde från förra gången..
Den här gången hade jag även breakoutkort, styrkort och nätaggregat till stegmotorerna inkopplade.....på samma fas som frekvensstyrningen, det var tydligen inte bra :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.13 2019-08-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 00.54 2006-12-16
Inlägg: 1982
Ort: häredetfaningenstjärna (fagersta)
Nä jag menar att motorn till linjärlagret står och hoppar av störningar från spindeln, har du ingen motor där än?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.19 2019-08-28 

Blev medlem: 12.28 2016-03-05
Inlägg: 38
Ort: Motala
Jodå, det är motorer överallt. Fräsen är egentligen klar att fräsa med nu.......bara jag dragit fram en egen fas till spindelmotorn.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.49 2019-08-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 24588
Ort: Norr om Sthlm
Jag hade STORA problem med störningar från spindelmotorn i min fräs, speciellt när spindelmotorn startade så stod samtliga stegmotorer och ryckte, det avhjälptes med hjälp av diverse forummedlemmar här genom att införa gemensam jord på allt, i praktiken ihopkoppling av skyddsjord och skärmjord.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.29 2019-08-30 

Blev medlem: 12.28 2016-03-05
Inlägg: 38
Ort: Motala
Ok, bra att veta!
Då är det väl lika bra att göra det också direkt antar jag så slipper jag fundera på det senare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.53 2019-08-30 

Blev medlem: 15.28 2011-10-31
Inlägg: 1267
Ort: Linköping
EMC-problem! Vad kul! :-)


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010