Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
persa
Inlägg: 1278
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av persa »

Är motorn du nu satt dit begagnad eller oanvänd ?. I ett inlägg skriver du begagnad och i ett annat "utan att man öppnat dom" vad du då menar med det

Testades motorn med ditt servokort och din LT-modul och dina kablage i Skövde ?
I så fall borde dom däruppe kunna avgöra vad larmet berodde på
Får du samma larm nu som dom fick i Skövde ?
Om inte så kanske du haft fel på motorn men dessutom fel på t.ex. servokort
mr_ping
Inlägg: 406
Blev medlem: 1 augusti 2013, 16:50:29
Ort: Göteborg

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av mr_ping »

Hade bara med min motor upp och vi tog aldrig isär den utan dom konstaterade bara att den var kass

Den nya jag köpte är beg.
persa
Inlägg: 1278
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av persa »

Man får ju förutsätta att dom har bra grejer att styra motorn med i Skövde

Kan du ha sån otur att du köpt på dig ytterligare en kass motor ?
Det var därför jag frågade om larmkoden (609) är samma nu som uppe i Skövde. Vad betyder 609 för oss som inte har någon manual ?

Du har kört kört X-motorn mot Y-axelns utgång och då larmar maskinen för Y-axeln. Har du kört Y-motorn mot X-axelns utgång ?. Om inte så testa det. Får du då inga larm så bör ju det tyda på att styrningen för X-axeln är OK. Eller tänker jag fel
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 20747
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av säter »

Har de här motorerna inbyggd encoder?
mr_ping
Inlägg: 406
Blev medlem: 1 augusti 2013, 16:50:29
Ort: Göteborg

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av mr_ping »

Den nya motorn funkar på Y axelns utgång, men inte på X. I jernbro funkade den gamla inte med deras kort.

Min slutsats blir nog att allt som har med X axeln o göra har gått sönder.


Motorerna har en hedenhein 2048 I encoder längst bak. Bara den kostar gyp 6000 plus moms.
persa
Inlägg: 1278
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av persa »

Ja, det verkar ju i så fall som en rimlig slutsats

Med LT-modulen redan bytt så återstår ju då bara servokort och kablage

Har X-axeln krånglat från det att du fick maskinen ?

Köpte du maskinen med någon typ av funktionsgaranti eller fick du bara ”runthörnetgaranti” ?
mr_ping
Inlägg: 406
Blev medlem: 1 augusti 2013, 16:50:29
Ort: Göteborg

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av mr_ping »

Försäker prata med dom om det... köpte den osedd i skottland.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 20747
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av säter »

Hur går man tillväga för att felsöka kablaget?
Jag tror att sannolikheten är stor att felet sitter där.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 20747
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av säter »

mr_ping skrev:köpte den osedd i skottland.
Vad kostade frakten för det kalaset?
persa
Inlägg: 1278
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av persa »

mr_ping skrev:Försäker prata med dom om det... köpte den osedd i skottland.
Lycka till, men såna diskussioner i efterhand brukar sällan ge något resultat. Framförallt om det är en större maskinhandlare utomlands som bara sporadiskt gör affärer med Sverige. Han har inte högsta prioritet på sitt rykte i lilla Sverige

Jag brukar råda till att inte köpa maskiner utomlands och om det är enda alternativet i så fall absolut göra en besiktning av inkopplad maskin innan köp (medveten om att just detta fel hade du troligen ändå inte upptäckt vid en kortare besiktning)

Men jag antar att du prutade rätt bra så att du helt eller delvis kan ta smällen :)
mr_ping
Inlägg: 406
Blev medlem: 1 augusti 2013, 16:50:29
Ort: Göteborg

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av mr_ping »

15000kr blev frakten inkl moms till dörren. Hyrde kran för 3000 extra för att lyfta av. Priset låg ca 30.000 under den andra i tyskland.

Hade inte upptäckt detta på plats...
persa
Inlägg: 1278
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av persa »

Har du bytt servokort nu och fått ordning på X-axeln ?
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 20747
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av säter »

Fick du fart på maskinen?
Användarvisningsbild
DW
Inlägg: 2484
Blev medlem: 9 september 2007, 20:34:04
Ort: Knallestaden invid Wiskan-elfven
Kontakt:

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av DW »

I Storebro finns den andra parten av dåvarande Rydéns firma.
Lasse har varit här ett antal gånger och han är snabb som tusan både med rep och resor.
Senast bytte han I/O-kort efter att jag hade besök av åskan. Han kan jag absolut rekommendera!
Ingen jobbar gratis men vet ett företag i tele 0500 som tog 5ggr pengarna för samma jobb... :tumner:

Lasse
Storebro Teknik AB
Uvebergsgatan 1
598 70 Storebro

Har vi inget företagsregister eller motsv. Om får gärna ng flytta t. rätt avd.
mr_ping
Inlägg: 406
Blev medlem: 1 augusti 2013, 16:50:29
Ort: Göteborg

Re: Söker Simodrive 611, servokablar och tekniker

Inlägg av mr_ping »

Hej,

Efter att ha bytt servokort 3 ggr, båda elmodulerna dom sitter i så verkar det funka. Enda jag kan tänka mig var att ena elmodulen pajade servokortet, varpå servot BREVID blev påverkat.

Kommunikation är över profibus.
Skriv svar