Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.06 2019-12-08

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 75 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 22.20 2019-07-24 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1122
Ort: Mitt i Småland
Jo, Niclas är mycket bra. Hårt uppbokad lång tid framåt om man vill ha besök, men kan å andra sidan också vara till hjälp på telefon till en viss grad


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.27 2019-07-30 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Bytte LT modulen (strömmodulen) men ingen skillnad.
Är det nån som kan pröva min servo motor åt mig eller vet hur Simucom U funkar så jag kan prova själv ?

Motorn är en 1FK7060 siemens


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.56 2019-07-30 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Felet verkar följa med motorn och kabeln iaf.
Kanske är kabelbrott inne i eller utanför motorn ?

Nån här som kan testa motorn ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.40 2019-07-30 

Blev medlem: 19.57 2008-09-04
Inlägg: 257
Ort: Charlotte NC USA
Testa och skifta axel korten och se om felet flyttar sig. Det är plug and play med dom. Bara vänta 15min efter du drog av strömmen så du inte dör av en stöt :D
Kan vara problem med axel kortet i sig eller din inmatnings module. Dåliga kondensatorer in DC linken kan göra det. Ser du mycket problem med spännings matning så sklle jag bytt inmatnings modulen

Edit:
Såg precis du har bytt spännings matningen, Motorerna går sällan sönder. Men är nog samma på X och Y så skifta dom annars
Mest sannolikt att din encoder kabel är dålig i energi kjedjan.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.48 2019-07-30 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Skiftade så jag körde X på Y och Y på X förut, felet kom då på Y istället.

Känns som det är motor, encoder eller kablage.

Vet nån hur man snurrar motorn i Simocom U programmet ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.30 2019-07-30 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1122
Ort: Mitt i Småland
Jernbro i Skövde har testbänkar och stor erfarenhet av Siemens motorer (och servon). Dom har ursprunget i Volvo Skövdes service- och underhållsavdelning


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 03.31 2019-07-31 

Blev medlem: 19.57 2008-09-04
Inlägg: 257
Ort: Charlotte NC USA
Om du bara flyttade motorn men behöll kablaget och felet flyttade sig så är det motorn som är fel
Du borde bara kunna flytta motor utan att ändra nått i 611, du har väl ingen säker jogg hastiget? körning med håll dorn. Inte vanligt alls på CNC men kanske finns. Om du har det så måste man acceptera Safety integrated med Sinumerk mjukvaran. Det är inte helt lätt och funkar inte alltid som det ska

Normalt sätt så skiter den i det och har du absolut givare så kan du bara kalibrerar dom igen. Annars är det bara reference körning och allt funkar som innan fast du nu har flyttat motorerna

Jag googlade aldrig alarmet men kollade du vad Siemens hade under remedy? normallt sätt så listar dom felen i mest vanligaste orningarna


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.53 2019-07-31 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Jag bytte utgång i drivaren, dvs kablage och servomotor sattes på Y axelns utgång.

Kan vara kabeln med antar jag. Något verkar glappa då dem betee sig lite olika om jag drar i kabeln nära motorn...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.56 2019-07-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17916
Ort: Säter
Då måste väl felet nästan ligga i drivaren?
Eller fattar jag helt fel?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.43 2019-07-31 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Alltså, den motor som var X sattes på Y utgången. Då felade Y istället. Drivaren borde vara hel alltså.

Har ringt jernbro, annars åker grejerna till polen för rep.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.48 2019-07-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17916
Ort: Säter
Ok, då fattade jag fel.

Har du provat att bara skifta motor?
Dvs låta samma kablage vara kvar?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.57 2019-07-31 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Nej, Y motorn sitter jävligt illa till (baksidan). Däremot får jag loss kontakterna lätt, så att köra simocom mot en motor så hade funkat. Maskinen tjurar om en motor är borta nämligen. Men det ska gå med simocom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.05 2019-07-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17916
Ort: Säter
mr_ping skrev:
Alltså, den motor som var X sattes på Y utgången. Då felade Y istället. Drivaren borde vara hel alltså.
Du skiftade alltså kablagen vid utgången på drivarna?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.08 2019-07-31 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Ja precis.

Motorn testades på jernbro precis. Den felade felkod 609 där med efter 10 min.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.19 2019-07-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17916
Ort: Säter
Jag fattar fortfarande inte hur felet kunde flytta sig till Y-axeln, om nu motorn i X är kass. :humm:


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 75 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010