Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 15.15 2019-12-06

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 75 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 22.14 2019-07-22 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Kommer när jag joggar, drippar, kör från minne, kör rapid och långsamt osv...

Har bara hänt på X. Men när den inte strular låter den bra och är precis. Blir mycket snygg yta i det jag fräser.

Sekunderna innan den dör låter den hackigt och sen larmar den.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.54 2019-07-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17909
Ort: Säter
I och med att det bara händer på X, då borde det vara möjligt att ringa in felet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.02 2019-07-23 

Blev medlem: 14.43 2005-04-20
Inlägg: 5470
Kanske kolla över skärmarna i kontakterna, främst encoderkablarna men även kraftkablarna. Samt dragningen av kablarna så att encoderkablarna hålls åtskilda från kraftkablarna när så är möjligt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.26 2019-07-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17909
Ort: Säter
mr_ping skrev:
1000-1600kr/h låg dom på verkade det som när jag frågade.
Det stämmer nog rätt bra.
Sedan tillkommer restid, reseersättning, hotell, mm.
Det brukar minimum landa på 10 000:-.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.15 2019-07-23 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1122
Ort: Mitt i Småland
Det finns säkert folk nära Gtbg som är duktiga på Siemens, men jag känner inte själv till vilka

Dom som är vassa på Siemens jag vet om som ligger närmast är CNC Factory i Värnamo och Jernbro (f.d. Euromaint) i Skövde


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.28 2019-07-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17909
Ort: Säter
Siemens brukar väl vara någorlunda modulbyggt?
Då borde du själv kunna lista ut vilken modul felet sitter i.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.19 2019-07-23 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Såhär såg ltmodulen ut, nedsvärtad, fläkten var fylld med olja osv...


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.10 2019-07-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17909
Ort: Säter
Är den specifik för X-axeln?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.51 2019-07-23 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
nä, X och Y men det är dubbelt av allt på kortet kan man säga.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.05 2019-07-23 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
nästa bild


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.27 2019-07-23 

Blev medlem: 21.25 2011-06-20
Inlägg: 35
Ort: Karlstad
Prova med att googla på larm numret. Det gjorde jag en gång när vi hade problem med en valsslipmaskin på jobbet. Det är Siemens styrning på den också. Om bara elektrikern hade lyssnat på mig då, så hade det stilleståndet blivit 3 dar kortare :P


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.54 2019-07-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17909
Ort: Säter
mr_ping skrev:
nä, X och Y men det är dubbelt av allt på kortet kan man säga.
Det var ju lite tråkigt.
Går det ändå att byta plats på X och Y, så du kan utesluta fel på motor och enkoder?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.02 2019-07-24 

Blev medlem: 15.57 2014-06-17
Inlägg: 97
Ort: Lund
Hej,

Jag hade en för några år senare problem med min bridgeport, tråden finns kvar här på EF.
Siemens drivare på Heidenhain system, men de va analoga drivare. Året senare kom de med digitala.

Jag felsökte länge, och fick till sist ge mig och ringa in service tech från dåvarande Maskin gården.

De plockade med sig LT modulen (hela lådan) för Z. Den skickades iväg på reperation.
Tyvärr gick maskingården i konkurs kort efter och jag höll på bli av med min drivare. Men efter många om och men fick jag tillbaka den.
Då satt där en lapp på den med ett telefonnummer...
Jag ANTAR att de va dem som reparerade dem, men kan inte svära på det. Men kanske kan vara värt att ringa dem? jag vet inte om numret funkar.

Anders 0500/917033

Coor Service Management EM AB
Skövde


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.53 2019-07-24 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1122
Ort: Mitt i Småland
Det är nuvarande Jernbro i Skövde. Dom har varit bra på att byta ägare och namn genom åren


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.08 2019-07-24 

Blev medlem: 15.50 2013-08-01
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Det ska gå byta X mot Y, .men det är 100 parametrar per axel. Köpte en LT modul nu iaf så får vi se.

Kom i kontakt mef NB service, mycket trevlig kille.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 75 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: [mange] och 7 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010