Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 21.43 2019-08-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 31 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 15.48 2019-07-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.54 2005-01-01
Inlägg: 264
Det verkar finnas en postprocessor till Fusion360 och Mach3 den borde ju fungera - det kan man ju testa med en luftkörning.
Gjorde lite snabbt en CAM-beredning. OBS har ingen skärdata och arbetsstycket storlek stämmer knappast.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.53 2019-07-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8910
Ort: Helsingborg
Spännande Jo en luftkörning är aldrig fel ;-) Kostar mycket mindre.
Tacksam för underlagstest.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.35 2019-07-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.54 2005-01-01
Inlägg: 264
Du kan prova ladda in i Mach3 luftköra och se vad som händer, om det ens funkar. Så kan vi ta det därifrån.
Du får spara om filen som *.tap


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.00 2019-07-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 16796
Ort: Säter
Lasp skrev:
Inkscape
Kan du förklara vad Inkscape är för något?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.02 2019-07-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5678
Ort: X-län
Inkscape är ett vectorbaserat ritprogram.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.20 2019-07-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8910
Ort: Helsingborg
Jag tackar för filen, så skrev jag ett inlägg också om säters fråga om Inkscape!
Ganska snäsigt svar för jag tycker att lite googling kan man göra.

Inkscape är ett vektorbaserat ritprogram som är baserat på öppen källkod. Programmet startades som en avknoppning från Sodipodi år 2003 med målet att bli ett kraftfullt redigeringsprogram helt och hållet baserat på standarder för XML, SVG och CSS. Wikipedia.

Så jag tappade focus på filen, men jag återkommer.
Har kört den i Simuleringsmode men det verkar som om den yttre ringen saknas. Kanske en slik radbegränsning.
Man vill ju veta att man kan använda ett program innan man köper det.
Så kanske lösningen är att göra fräsningen i två delar till att börja med.
Skall också försöka att få det program som Tecno tipsade om att rulla. Men att betala tusen spänn mera för svenska känns inte vettigt!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.51 2019-07-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.18 2006-11-30
Inlägg: 1485
Ort: Katrineholm
Fusion360 är väl fortfarande gratis för icke kommersiellt bruk? :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.28 2019-07-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.17 2004-02-11
Inlägg: 9246
Ort: Knivsta
Cano skrev:
Fusion360 är väl fortfarande gratis för icke kommersiellt bruk? :humm:


JA så tolkade jag det när jag tittade på det i början av veckan, det verkar även vara gratis om man har en vinst på mindre än 100 000$

https://www.autodesk.com/campaigns/fusi ... -hobbyists

Citera:
Fusion 360 is free for startups generating less than $100K per year in total revenue or wholly non-commercial hobbyist users.


Men kollar man sen det finstilta:
https://www.autodesk.com/company/legal- ... titlements
nämns inte hobbyist alls utan bara elever på rätt skolor...

Jodå det gör det visst det....
Citera:
or (b) an individual using the service for personal non-commercial projects, hobbies, or personal learning.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.29 2019-07-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.54 2005-01-01
Inlägg: 264
Hur har det gått för dig?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.03 2019-07-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8910
Ort: Helsingborg
Hade planerat körning som igår lagt dinfil på usb pinne.
Men fint väder satte käppar i...
Siktar på veckan som kommer.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.25 2019-07-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8910
Ort: Helsingborg
Nu har jag, trots den jävla sommaren, tagit mig ut till fräsen!
Kompisen har problem med att köra den , men jag fick den att snurra fint när jag styr via tangentbordet.
Jag vet att vi kör en gammal PC häck och Windows XP. Men där rullar ett Mach3 licensierat till den gamla kunden.
Allt lyder mig så jag laddar in filen och trycker på Run. Woops så far den iväg i X till stopp, Jag flyttar och återstartar. Men det vill sig inte.
Jag kör ett nytt försök med en annan fil och spindeljäveln far rakt ner i bordet. Va lack man blir när man känner att ens egna kunskaper inte räcker.
Nu är ju sommaren snart slut så kanske blir det en konvertering av styrenhet till LinuxCNC!
Men jag vågar inte ens fråga här om det är svårt när jag inte ens klarar av att köra Mach3.

Ett annat alternativ är en sådan där styrbox, har en i skrubben. Det borde testas.
Men så glömmer jag så mycket mellan gångerna.
Så lär av livet! Man har gott om tid men ont om minne!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.33 2019-07-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 849
Ort: Malmö
Lasp,
Jag kan hjälpa till med dina problem, det kostar dig ett par koppar kaffe och något wienebröd :D
Skicka PM


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.00 2019-07-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8910
Ort: Helsingborg
Tackar, men det är inte fler problem jag vill ha ! ;-)

Men jag skulle vara väldigt tacksam för bra lösningar på mina problem!

Sitter och läser kopplingar mellan MACH3 och 25 parallellkortsporten.
Så jag tror att det skulle vara bra om du kom upp. Vi har ju annat som skall hinnas med ;-) också Radiomuséet i Ekeby!

Jag hör av mig, vi siktar på en tur till Simrishamn i morgon, tjänligt väder och alla tåg går!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.17 2019-08-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8910
Ort: Helsingborg
Visst är det gott att se ett proffs jobba sa min kompis när vi fick hjälp med fräsen!
Jag kan bara hålla med ;-) Så det var en hel del SBS och så lite fel med Z rörelsen.
Men va fint att vi fick denna hjälp och många tips!
Lite snopet var ju att licensen inte var en full trots namn i den. 499 rader så bara stop!
Vart skaffar man en bra Mach3 licens bäst? Så nu när det mesta verkar fungera bra skall det inhandlas lite mer grejor och V Carve fräsar, någon som ligger på slika?

Återigen Ett stort tack för all hjälp Micke.
Så kommer denna fräs säkert att arbeta bra.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.00 2019-08-04 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 4985
Ort: Ronneby
Mig veterligen finns det bara EN typ av licens för Mach3, dvs antingen är den i demo-mode eller är den full, det har aldrig funnits olika "stora" licenser. Det är möjligt att någon maskintillverkare har fått köpa och leverera speciella licenser och att det är en sådan du har men det är inget jag VET. Ett annat alternativ är att det dåligt hackad licens.

Mach3-licenser kan köpas här: https://www.machsupport.com/shop/mach3/


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 31 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010