Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 17.06 2019-08-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 27 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
InläggPostat: 05.30 2019-07-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.45 2003-10-24
Inlägg: 1007
Ort: Orsa
Har försökt trycka i olja men vet inte om det lyckades, har inget bra att få i oljan med och svårt att få tätt. Ska kika mer på det idag.

Jo det är tunn plast limmad under bordet och slipad stålgejder.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.17 2019-07-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 16823
Ort: Säter
Har du någon ritning på hur bordlagringen ser ut?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.26 2019-07-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.45 2003-10-24
Inlägg: 1007
Ort: Orsa
Idag lyckades jag få bordet till ett ändläge, känner jag på lagringsytorna så tycker jag inte att dom känns torra på något vis. Men har haft på olja på alla ytor jag kommit åt och pumpat manuellt på centralsmörjningspumpen, men utan resultat. Kan inte utesluta att jag har två "fel", drivningen till motorn och tröga gejdrar. Jag tycker att en så pass stor motor borde klara att vrida runt remhjulet som syns lite till höger på bilden, då jag klarar att vrida runt det lite med en hand om jag tar i ordentligt. Men det beror ju så klart på hur mycket kräm som finns tillgängligt till motorn också.
Jag har testat med en annan motor, men ingen skillnad, så motorn borde vara frisk.
Jag har testat att vrida på motsvarande remhjul på en annan likadan maskin och det gick mycket lätt.
Har nämligen skaffat mig en reservdelsmaskin, vilket också löste problemet med bristen på dragtappar!

Ritning? Detta är det jag kan hitta just nu.
Bilaga:
20190717_200525.jpg


Plasten är lite repig, men så har den varit sedan innan jag hade bort bordet tidigare. Tittar man in under bordet så kan man se droppar av olja längs med plasten som går ner på höger sida, så olja borde ju finnas.

Bilaga:
20190717_082615.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.30 2019-07-17 

Blev medlem: 09.24 2008-06-23
Inlägg: 105
Ort: Bro
Det är inte så att oljan är gammal och kletig och blir som ett klister?
Det hade jag problem med min gamla abene, men lite rengöring och sen ny olja så fungerade y-axeln för mig igen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.27 2019-07-18 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.45 2003-10-24
Inlägg: 1007
Ort: Orsa
Oljan är ny.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.38 2019-07-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 23803
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Citera:
Jag tycker att en så pass stor motor borde klara att vrida runt remhjulet som syns lite till höger på bilden, då jag klarar att vrida runt det lite med en hand om jag tar i ordentligt.


Ta bort kilen, koppla ur motorn och du ska kunna vrida drivaxeln lätt för hand. Det är väl inte så illa att kulmuttern har ballat ur?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.56 2019-07-18 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.45 2003-10-24
Inlägg: 1007
Ort: Orsa
Kilen är utdragen 2 cm och jag såg nu att bordet vrider sig när jag försöker köra motorn, så kilen är definitivt loss. Och det borde betyda att bordet går tyngre på en sida om skruven sitter mitt under bordet. Har lättat på lagringen till skruven så skruven kunde röra sig lite fram och tillbaka medans bordet stod still och då gick den lätt att vrida runt. Så muttern borde vara frisk.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.59 2019-07-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 16823
Ort: Säter
Det har inte packat sig spånor någonstans, så att det är stopp?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.17 2019-07-18 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.45 2003-10-24
Inlägg: 1007
Ort: Orsa
Nä inte så att det är fullt någonstans, funderade ett tag på om det kommit in spånor mellan undersidan av gejdern och den delen som håller bordet kvar nere. Där är det ett litet spel där det skulle kunna komma in någon spåna. Men inget man ser.
Dessutom ser det ut att kärva mest i framkant och där finns inga spånor. Antar att det blir till att lyfta av bordet igen..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.36 2019-07-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 16823
Ort: Säter
Citera:
Antar att det blir till att lyfta av bordet igen
Det lär nog bli så, om ska få någon klarhet i detta.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.22 2019-07-18 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.45 2003-10-24
Inlägg: 1007
Ort: Orsa
Problemet löst! Gejdern hade skurit på undersidan, nr9 på ritningen. Antar att det kommit mellan någon spåna eller liknande. Några rejäla "repor" jag fick putsa bort, gejdrarna var ohärdade, iaf på undersidan.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.31 2019-07-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.45 2003-10-24
Inlägg: 1007
Ort: Orsa
Och den fungerar igen!


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 27 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010