Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 03.42 2019-11-13

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Ny dator till Mach3/4
InläggPostat: 10.14 2019-05-09 

Blev medlem: 15.00 2012-07-04
Inlägg: 649
Ort: Göteborg
Hej, dags att byta dator (ny i7 med integrerat Intel HD Graphics 630, Windows 10 64-bit) och tänkte köra på en http://cncmaskiner.org/produkt/uc100-usb-motion-controller-ersatter-dator-med-printer-port/.
Kör ganska stora G-kodsfiler men har aldrig tidigare haft problem med min Gamla Dell optiplex GX780 och integrerad grafik(SSD, 4GB RAM, win7 32-bit och LTP).
Kommer initialt fortsätta rulla på Mach3 och kanske uppgradera till Mach4 senare.

Till frågan om grafikkort, hur viktigt är det med externt grafikkort?


Tack på förhand för snälla svar. :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Ny dator till Mach3/4
InläggPostat: 10.30 2019-05-09 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 1236
Ort: Stockholm
Använder du extern motion controller så är inte kravet på grafikkort speciellt stort för Mach4.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Ny dator till Mach3/4
InläggPostat: 12.40 2019-05-09 

Blev medlem: 15.00 2012-07-04
Inlägg: 649
Ort: Göteborg
Samma lika för Mach3? :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Ny dator till Mach3/4
InläggPostat: 15.54 2019-05-09 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5018
Ort: Ronneby
Ja, lika för Mach3.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Ny dator till Mach3/4
InläggPostat: 22.03 2019-05-09 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 1236
Ort: Stockholm
Helt lika är det väl inte, 32 respektive 256 MB RAM beroende på Mach-version. Borde i praktiken inte vara något problem med hyfsat moderna GPU:er.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Ny dator till Mach3/4
InläggPostat: 05.44 2019-05-10 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5018
Ort: Ronneby
Jag menade mest att kravet på ett icke integrerat grafikkort inte gäller när man använder extern motion controller - det gäller även för Mach3.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Ny dator till Mach3/4
InläggPostat: 06.59 2019-05-10 

Blev medlem: 15.00 2012-07-04
Inlägg: 649
Ort: Göteborg
Tack, jag sätter integrerade GPUn till 1GB, så kör jag då. :)

/Peter


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010