Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 11.33 2020-04-09

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.23 2019-02-24 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Efter att äntligen fått igång cnc:en så köptes en gammal IRB 6 på odödlighetens våg. :D

Bilaga:
20190223_133904.jpg


Bilaga:
20190222_212908.jpg


Men rask nedtagen på jorden igen.
:doh:

Bilaga:
20190223_005221.jpg


Har inte 15 eller 5 volt o säkringen som som är på 6A och matar -24v går hela tiden och verkar vara kortsluten mot jord.

Bilaga:
20190223_014946.jpg


Så giassar på att det är fel på D22.101.

Följde lite kablar mm.

Verkar då vara detta kort, YYE 109A., som inte lirar som det ska.

Inga synliga skador.

Bilaga:
20190224_164828.jpg


Nån som har ett i reserv eller någon annan idé vad det kan vara?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.39 2019-02-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9872
Ort: Helsingborg
Inte en aning, bara avundsam!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.43 2019-02-24 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10712
Att säkringen går är ju väldigt bra för felsökning.
Om du tar bort det misstänkta kortet och sätter i en ny säkring, håller den då?

I så fall är ju problemet lokaliserat till det kortet, då kan du börja med att mäta från ingående spänning till det och försöka hitta kortslutningen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.45 2019-02-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.23 2004-11-05
Inlägg: 263
Ort: Julita
Jag håller med Lasp, avundsam.

Beroende på miljö som roboten befunnit sig så kan rökta säkringar hänföras till spån etc som trampats in i kablar mm. utav erfarenhet.

Koppla ur övriga kablar ur det kortet, går säkringen då ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.21 2019-02-24 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Lasp skrev:
Inte en aning, bara avundsam!


Vänta med det tills den fungerar :lol:

mrfrenzy skrev:
Att säkringen går är ju väldigt bra för felsökning.
Om du tar bort det misstänkta kortet och sätter i en ny säkring, håller den då?

I så fall är ju problemet lokaliserat till det kortet, då kan du börja med att mäta från ingående spänning till det och försöka hitta kortslutningen.


Jepp, då håller säkringen och matar fram 31 v till kortet (som det ska vara oreglerat enligt nån på robot-forum.com).

Mäter jag från den in-pinnen på kortet till vad jag tror är jord på kortet (0v uttag på framsidan för mätning) så har jag inget motstånd alls.



Citera:
Jag håller med Lasp, avundsam.

Beroende på miljö som roboten befunnit sig så kan rökta säkringar hänföras till spån etc som trampats in i kablar mm. utav erfarenhet.

Koppla ur övriga kablar ur det kortet, går säkringen då ?


Är väldigt rent både i elskåpet o roboten. Själva signalkabeln mellan skåp o roboten är lite skadad (men är urkopplad ur både robot o elskåp nu) samt en nyare följde med.

Antingen är kortet eller ur, går inte o koppla ur en kabel i taget på något enkelt / vettigt sätt


Kortet i sin helhet
Bilaga:
20190224_193621.jpg


Hitta ett motstånd som gått lite varmt. Men mäter fortfarande 545 Ω över (monterat).
Bilaga:
20190224_193605.jpg


Vet ej vad detta är, finns 2.
Bilaga:
20190224_193557.jpg



Här matas 31v in i kortet från säkringen (om jag följt kablar rätt).
Bilaga:
20190224_195054.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.57 2019-02-24 

Blev medlem: 22.31 2008-03-27
Inlägg: 1714
Ort: stockholm
plastklossarna är nog spolar

det är ju två switchade agg.
mät trissorna och dioderna med kylflänsarn samt dom stora kondingarna efter kortslutning .

Kolla också tyristorn som är lite Mac Gyver monterad, är förmodligen en "crowbar" och den kanske har pajat tidigare, ser inte riktigt original ut :-)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.54 2019-02-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8427
Ort: Göteborg
Är det smuts på stiftlisten s2 eller har den smält? Mycket imponerande med egen robot :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.38 2019-02-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.10 2003-12-08
Inlägg: 2435
Ort: Vänersborg
Kul med en till!
Här har jag samlat lite utav det material jag har samlat på mig när jag pillade med min IRB6.
http://kvarnskogen.com/robot/

Mitt styrsystem har varit fungerande men bestämde sig för att helt plötsligt sluta boota, så något går knas i uppstarten och det förblir dött.
Nu har den stått orörlig i garaget i alldeles för många år, men vem vet, en vacker dag kanske jag och sonen tar tag i det när han blir lite äldre? :)

Söker du här på EF så hittar du min tråd om min robot, och även några fler som har/haft IRB6:or också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.07 2019-02-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5797
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Du råkar inte ha ett labbagg med strömbegränsning?
I så fall skulle du kunna mata den pinnen med låg spänning och lite mer ström.
Då kan du nog nosa dig fram. Går även jättebra att spraya på lite aceton över hela kortet och sen skicka in lite ström. Då syns det tydligt vart det går varmt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.20 2019-02-26 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
nifelheim skrev:
plastklossarna är nog spolar

det är ju två switchade agg.
mät trissorna och dioderna med kylflänsarn samt dom stora kondingarna efter kortslutning .

Kolla också tyristorn som är lite Mac Gyver monterad, är förmodligen en "crowbar" och den kanske har pajat tidigare, ser inte riktigt original ut :-)


Okej, tack för tipsen, får googla lite, var länge / "aldrig" sedan man höll på med sånhär elektronik :humm:

swesysmgr skrev:
Är det smuts på stiftlisten s2 eller har den smält? Mycket imponerande med egen robot :)


Bara skitig.

Hedis skrev:
Kul med en till!
Här har jag samlat lite utav det material jag har samlat på mig när jag pillade med min IRB6.
http://kvarnskogen.com/robot/

Mitt styrsystem har varit fungerande men bestämde sig för att helt plötsligt sluta boota, så något går knas i uppstarten och det förblir dött.
Nu har den stått orörlig i garaget i alldeles för många år, men vem vet, en vacker dag kanske jag och sonen tar tag i det när han blir lite äldre? :)

Söker du här på EF så hittar du min tråd om min robot, och även några fler som har/haft IRB6:or också.


Jo, har sökt och är väl bland annat du som gav inspiration att köpa en egen :tumupp:

Men pdf:erna du hade är ju guld :tumupp: :tumupp: :tumupp: :D

Citera:
Du råkar inte ha ett labbagg med strömbegränsning?
I så fall skulle du kunna mata den pinnen med låg spänning och lite mer ström.
Då kan du nog nosa dig fram. Går även jättebra att spraya på lite aceton över hela kortet och sen skicka in lite ström. Då syns det tydligt vart det går varmt.


Tyvärr inte. Ska felsöka lite mer så får vi se om jag hittar något


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.23 2019-03-05 

Blev medlem: 19.18 2009-01-10
Inlägg: 311
Ort: Stockholm
Detta kan kanske vara större projekt än vad jag har tid o plats för nu.

Är nån sugen att ta över så hör av er.

Finns på Värmdö utanför Stockholm och vi pratar runt 3000 kr.

Granne med traktor o lastare finns och kan mutas för några öl för hjälp o lasta upp på flak.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: stenqvist och 8 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010