Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 01.05 2020-05-28

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 43 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 20.05 2018-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
Citera:
enda felet jag märker av först o främst är att styrspänningen inte slår till
Har du kollat så att nödstoppskedjan är ok?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.13 2018-03-21 

Blev medlem: 13.32 2016-03-06
Inlägg: 29
hur kollar jag det? märker ingen skillnad om den är itryckt eller inte . och har för mig att den inte hade nån funktion när maskinen funkade heller .


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.22 2018-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
Jag är inte så hemma på Heidenhain, men jag vill minnas från tidigare trådar att detta felmeddelande är vanligt vid avbrott i nödstoppskedjan.
Det brukar gå att mäta sig fram till.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.25 2018-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
D.anderssons skrev:
plc inställningarna som ligger på eprom värkar inte vara rätt.
Eprom brukar inte ändras av sig självt.
Jag tycker att detta låter konstigt. :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.33 2018-03-21 

Blev medlem: 13.32 2016-03-06
Inlägg: 29
är nog så att det aldrig har bränts in på eprom efter ändringar är gjorda


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.53 2018-03-21 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1243
Ort: Mitt i Småland
Icke fullständigt genomfört styrsystemsbyte med andra ord. Någon har varit dumsnål och inte tyckt det varit värt göra det ordentligt :tumner:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.56 2018-03-22 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10857
Nu är ronneby lite långt bort för mig och jag är långt ifrån expert på TNC även om jag bytt lite komponenter i nån maskin.
Jag tycker det borde gå att hitta någon i närheten som kan lägga ett par dagar på att mäta upp maskinen och klura sig fram till rätt parametrar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.44 2018-03-22 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1243
Ort: Mitt i Småland
Utan rätt PLC är det ju kört ändå


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.21 2018-03-22 

Blev medlem: 21.47 2004-09-18
Inlägg: 811
Om man läser i den tekniska manualen till TNC 415 så ska det finnas en viss kompabilitet mellan PLC program för 355 och 415 så en helt vild galen gissning skulle kunna vara om man gjort det enkelt för sig och klonat den gamla 355 PLC programmet till nya styrningen och lagt det på ram.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.16 2018-03-22 

Blev medlem: 13.32 2016-03-06
Inlägg: 29
Har fått backup skickad till mig nu men får fortfarande inte överföringen att fungera så kan inte få in plc parametrarna nån som har nått tips på vad som kan vara fel med överföringen ? När jag försöker skicka från maskin till dator så har jag lyckats få över filerna men från dator till maskin står det stil ☹️


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.26 2018-03-22 

Blev medlem: 13.03 2012-03-24
Inlägg: 996
Ort: Utanför Nyköping
Kolla om du har saknar styrsignal från PLC som tillåter datorn att skicka, kan saknas ledare i kabel eller fel inkopplad/byglad. Om du har möjlighet, kolla om datorn sänder men PLC:n inte accepterar. Bra att veta inför nästa steg av felsökningen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.47 2018-03-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
D.anderssons skrev:
Har fått backup skickad till mig nu
I från TNC-akuten eller?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.12 2018-03-23 

Blev medlem: 13.32 2016-03-06
Inlägg: 29
säter skrev:
D.anderssons skrev:
Har fått backup skickad till mig nu
I från TNC-akuten eller?


Nej från modellservice .


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.15 2018-03-23 

Blev medlem: 13.32 2016-03-06
Inlägg: 29
Castor skrev:
Kolla om du har saknar styrsignal från PLC som tillåter datorn att skicka, kan saknas ledare i kabel eller fel inkopplad/byglad. Om du har möjlighet, kolla om datorn sänder men PLC:n inte accepterar. Bra att veta inför nästa steg av felsökningen.


Hur kollar jag det?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.37 2018-03-23 

Blev medlem: 08.34 2009-06-24
Inlägg: 82
Ort: Halmstad
Kommunicerar du seriellt? Vad jag kommer ihåg på heidenhein var man tvungen att akitivera Com porten samt sätta rätt baudrate, paritet o stopbitar i maskin parametrarna inna man fick kommunikationen att funka.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 43 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010