Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 03.09 2020-05-28

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 61 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 10.23 2013-11-25 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Tydligen är listorna som jag tittade på inte aktiva innan maskinen går. Och för att se programmet måste man tanka över från eprom till ram. Så då ligger det nog där iaf.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.47 2013-11-29 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Fick idag över plc:n till datorn så det närmar sig. Ska ta med den nya styrningen till jobbet på Måndag och förhoppningsvis innan veckans slut är dom i burken.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.06 2013-11-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
"Fick idag över plc:n till datorn"

Hur går det till?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.49 2013-11-30 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Plc-programmet alltså. Fick det tankat över på dator.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.07 2013-11-30 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
Jag trodde det var inbränt på eprom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.59 2013-11-30 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Det är det åxå. Man får flytta över det till ram fösta innan man tankar ner det. Kör sen in det på ram och funkar det som det ska så bränner jag ett eprom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.58 2013-12-23 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Hann inte få det gjort innan jullovet så jag sitter och försöker hitta instruktioner hur man får in plc-programmet i tnc:n men ingen lycka än. Har både tnc remo och nc edit att jobba med, nån som har en ide hur jag ska få in eländet :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.53 2013-12-23 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1243
Ort: Mitt i Småland
Hur fick du över det från gamla styrningens RAM till datorn ?. Borde väl funka på samma sätt åt fast åt andra hållet när du ska ha över det till RAM på den nya styrningen, eller ??


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.40 2013-12-23 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Det funkar på samma sätt men stod bredvid då chefen gjorde det. Skulle gjort det själv med han pekandes :doh:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.06 2013-12-23 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1243
Ort: Mitt i Småland
Kanske det fungerar på samma sätt som när man läser in maskinparametrarna från PC eller magnetbandenhet (se manual) ?. Välj bara PLC-program istället för maskinparametrar

Men du kanske aldrig får upp något larm om att PLC-program saknas eftersom det finns ett lagrat på E-prom passande till den maskin styrningen tidigare satt på ?. Kanske man först måste radera det E-prom som sitter i styrningen ?. Jag bara spånar, så ta mina idéer efter det ...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.14 2013-12-24 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Det enda du behöver ändra till att börja med är parameter 77. Att den läser från ram istället för eprom. Sen får man bränna ett nytt eprom så slipper man oroa sig om det.

Det var typ som att ta backup men det var nå mer fuffens vill jag minnas. Det flyttades ju program hit å dit :vissla:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.47 2013-12-26 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Nu fick jag in programmet! Hjälpte att sänka Baudrate till rätt hastighet :vissla: MEN, nu går den på nödstoppsnockarna i x o y :humm: Z fungerar som det ska. Nåja en bit på väg iaf. Lurar på om det är andra utgångar på 155 mot 150 men då z stämmer så borde ju dom andra göra det med. Provade ändra limit range parametern men då vart det ingen skillnad.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.49 2013-12-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
"nu går den på nödstoppsnockarna i x o y"

Vid referenskörning, eller?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.57 2013-12-26 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Japp.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.00 2013-12-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19821
Ort: Säter
Den startar referenssökningen i rätt riktning i alla fall?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 61 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010