Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 05.30 2020-05-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 61 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.07 2013-08-07 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
http://content.heidenhain.de/doku/oma_c ... 151155.pdf

Sid 10 så står det vad som menas men vad menas :humm: Är ju ett blinkade larm så det går ju inte att göra ett skvatt innan det är borta. Nån som har koll?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.42 2013-08-07 

Blev medlem: 21.47 2004-09-18
Inlägg: 811
Det kan betyda precis vad som helst. Med standard PLC program så innebär det att man har felaktigt svar från utgång A6 (Ausgang nr6) till ingång E20 (eingang 20) . Kolla i elschemat vart utgång A6 går o vart ingång E20 är kopplat. Mät på dom!!!

Det betyder också att ingen annan PLC markör för nödstopp är satt.

Men om du har ett anpassat PLC program så tror jag det kan vara vad som helst.

DU kommer inte in så du kan slå kodnummer. MOD knappen (inte mod för grafiska simuleringen utan den andra) pila upp/ner till du kan slå kodnummer. ähhh läs sidan 69 hur du kommer in. kolla knapparnas funktion på 71 o gå sedan till sidan 79 för att se hur du läser av in o utgångar från PLC'n. Har varit med om att optokopplare gett sig i I/O kortet. Det ser man om PLC säger en sak o voltmetern tvärtemot......

http://content.heidenhain.de/doku/oma_c ... 365526.pdf


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.54 2013-08-08 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Det här är ju en ny styrning så efter lite funderande igår så kom jag fram till att det blir nog till att gå in i plc:n och göra ändringar skulle jag tro. Utgång A6 blir väl på J1-7 om jag fattat det hela rätt och där har det inte funnits nån tåt över huvud taget sen tidigare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.01 2013-08-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.18 2006-10-05
Inlägg: 669
Ort: örebro
Vet inte om den här funktionen finns på 155 (finns på 426)

Gå in där micke sa, sen pgm management, där finns en softkey där status för alla I/O visas.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.52 2013-08-08 

Blev medlem: 21.47 2004-09-18
Inlägg: 811
Det är en lite annan procedur för att kunna se I/O/M/T tabellerna och annat kodnummer i en TNC 155. Men funktionen finns. Har inte gjort det på 155'an men det kanske finns en trace funktion i PLC'n också.

Han skriver att det är en ny styrning så då är ju frågan om man har bytt ut en gammal styrning i en maskin. Då bör man ha kört ut PLC'n från den gamla, laddar i den i den nya. Ändrar parameter för att läsa PLC från RAM. Annars får man bränna nytt ROM eller kanske flytta IC'n. Vet inte om det är möjligt att flytta ROM hur som helst.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.16 2013-08-08 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Jo jag har bytt ut en 150 till en 155. PLC:n sitter ju på Eprom på båda, är inte det en lös pjott man kan fysiskt flytta :vissla:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.21 2013-08-08 

Blev medlem: 21.47 2004-09-18
Inlägg: 811
Nu kan jag inte 150'an men du bör kunna köra ut PLC'n på fil och sedan köra in den i 155'an o ändra parametern för att köra PLC från RAM. När vi lagt till ex dimsmörjning på våra 155'or via M.kod så har vi istället kört från ram-minnet.

MP77 = 0 läser PLC från RAM

Men om det är rätt lösning vet jag inte.

Där har du standard programmet i PLC beskrivet. http://content.heidenhain.de/doku/oma_c ... 365526.pdf


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.56 2013-08-08 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Börjar jobba på Måndag ska kolla med chefen då. Som du säger måste nog plcprogrammet flyttas över men frågan är ju hur. Nåja annars har man en frisk styrning och en skärm som man ser vad det står. Den gamla var mest bara inbränningar. Den här styrningen har stått på en skola sen -88 så den har nog inte alltför många timmar på sig :wink:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.46 2013-08-09 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Micke_71 skrev:

Sid 14 visar ju vart det sitter men frågan är om det går att rycka ut det och flytta över det? Får nog riva den gamla och se om det sitter på sockel :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.26 2013-08-10 

Blev medlem: 19.57 2008-09-04
Inlägg: 257
Ort: Charlotte NC USA
Har du pallet växlare eller dylig kring utrustning? kan vara buss fel isåfall. Då faller flaggan som går via bussen från den utrustningen


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.04 2013-08-10 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Nä ingen växlare av nåt slag alls.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.30 2013-11-24 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Kollade plc:n i gamla styrningen och det bestod bara av en massa nollor. Hur få tag i rätt plc-program :humm: Klurar på hur det kan ha försvunnit då det låg på eprom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.46 2013-11-24 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1239
Ort: Mitt i Småland
Såg du maskinen igång hos den du köpte den av ?. Om inte, så är det nog han du ska ställa frågan till

Nytt rätt PLC-program är nog det enda att få tag hos någon med identisk maskin. T.ex. http://www.cnczone.com


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.22 2013-11-24 

Blev medlem: 22.57 2010-05-02
Inlägg: 1091
Ort: Luleå
Nä köpte den lobotomerad. Den hade stått en bra stund. Men plc:n borde inte vara rensad från eprom:en. Ska luska lite på jobbet imorrn.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.44 2013-11-24 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1239
Ort: Mitt i Småland
Medveten radering av förre ägaren ?. Kanske detta styrsystem inte alls är originalstyrningen till denna maskin. Han kanske raderat ett felaktigt PLC-program och inte klarat ut / velat betala för att få brännt rätt PLC-program på E-prom utan bara kört från RAM som nu försvunnit vid urkoppling


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 61 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010