Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 21.15 2020-01-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 19.12 2004-12-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.47 2004-04-18
Inlägg: 2182
Ort: Jönköping
Jag funderar lite över problem jag fått då jag kollat in datablad till två integrerade H-bryggor

VNH3SP30 och LMD18200

Båda dessa kretsar har den "egenheten" att de bromsar under den "LÅGA" delen av pwm-pulsen - alltså att antingen är de båda ÖVRE trissorna fullt öppa...eller de undre.

Jag har fått för mig att den sida av H-bryggan som pwm-pulsen kommer in skall vara i "flytande/svävande" tillstånd under pwm-pulsens låga delperiod...hur ska det vara egentligen?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.04 2004-12-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.47 2003-05-31
Inlägg: 4941
Ort: Göteborg
VNH3SP30 verkar extra underbar eftersom den beter sig som jag vill att en H-brygga ska: När PWM-pulsen är låg så kan ingen av de låga FETarna aktiveras. Därmed överskrider PWM-pulsen alla kommandon utom dynamisk broms mot Vcc.

På LMD18200 däremot, använder de ett annat system som inte är speciellt gynnsamt om man vill driva en DC-motor. Usch för den :P


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 00.54 2004-12-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.47 2004-04-18
Inlägg: 2182
Ort: Jönköping
Jag var lite för snabb med mittt utalande ja..........., jag printade ut databladet för VNH3SP30 å vips så blev det lättare att läsa - sanningstabellen är ju lite obra för snabb översiktsläsning. Hur som helst - Kanon! Frågan är väl hur man skall kunna löda dom vettigt. De finns ju "TABS" UNDER kretsen om jag har fattat det hela rätt :humm:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 01.35 2004-12-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.47 2003-05-31
Inlägg: 4941
Ort: Göteborg
Jepp. De värmeledande ytorna verkar sitta på undersidan. Men det räcker väl att smeta på lite värmeledande kräm av valfri sort?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 02.54 2004-12-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.47 2004-04-18
Inlägg: 2182
Ort: Jönköping
Mmmmmmmmm....kanske :humm:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10.04 2004-12-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08.16 2004-06-18
Inlägg: 4653
Ort: Vänersborg
$tiff skrev:
På LMD18200 däremot, använder de ett annat system som inte är speciellt gynnsamt om man vill driva en DC-motor. Usch för den :P


Vad då usch :( Har ju precis "kladdat ihop" ett styrkort till en kommande robot med två LMD18200?

Vad är det som i ditt tycke inte är speciellt gynnsamt?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10.54 2004-12-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.47 2003-05-31
Inlägg: 4941
Ort: Göteborg
Som jag fattat den så utför den alltså dynamisk broms (kortslutna motorlinningar) när PWM-pulsen är låg och "brake" inte är aktiverad. Det är ju extremt slöseri med energi om man nu har som aviskt att driva en DC-motor. Mycket bättre att låta motorlinningarna vara flytande när PWM-pulsen är låg. För att få det så på LMD18200 måste man synka "brake" med PWM-pulserna.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 11.13 2004-12-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08.16 2004-06-18
Inlägg: 4653
Ort: Vänersborg
Jaja, har gott om batteri :D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 17.32 2005-03-27 

Blev medlem: 00.59 2003-06-13
Inlägg: 307
Ort: Ekerö
Jag hittar inte den bra av de två på elfa ? nån som kan länka ? :oops:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.28 2005-03-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.47 2004-04-18
Inlägg: 2182
Ort: Jönköping
Elfa har tyvärr inte VNH3SP30

Här kan du hur som helst hitta datablad mm. Länk


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 02.02 2005-03-28 

Blev medlem: 00.59 2003-06-13
Inlägg: 307
Ort: Ekerö
och får man fråga om du då vet om de finns nån svensk ÅF eller om man måste sampla ?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 09.49 2005-03-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.47 2004-04-18
Inlägg: 2182
Ort: Jönköping
Vet faktiskt inte. Du kan ju ev skicka ett PM till "Jine" - som har försökt "sampla".

Edit: Visst i fasen. Jine nämnde att leverantören bara säljer kretsen i stora kvantiteter.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 20.13 2005-03-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.25 2004-07-21
Inlägg: 1794
Ort: Trångsund, Stockholm
Kretsen sälj ENDAST i 600pack, priset blir då runt 40kr/st.. Räkna själv..

Att sampla den är EXTREMT svårt, Jag har lyckats få tag i ett par (2-5st, inte säker) Efter ett prao-jobb på ST-microelectronics..

Jag skapar en "sälj" tråd när jag fått mina så får vi se..

Mvh Jim Nelin


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot], ktm_micke, verkstaden och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010