Fusion 360 nytt from 1/10

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
hummel
Inlägg: 1672
Blev medlem: 28 november 2009, 10:40:52
Ort: Stockholm

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av hummel »

Snabbmatning sker ofta simultant på flera axlar.
SeniorLemuren
Inlägg: 6824
Blev medlem: 26 maj 2009, 12:20:37
Ort: Kristinehamn

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av SeniorLemuren »

När man talar om snabbmatning så föreställer jag mig att det är aktuellt vid produktionsbearbetning. Om man enbart använder sin fräs med 3-axlar för ren hobbyverksamhet kan ju jag inte se att avsaknad av snabbmatning är något problem. Om man däremot använder maskinen professionellt kan det ju vara ett lönsamhetskrav med snabbmatning och då krävs det ju att man betalar för sin Fusion360.
Användarvisningsbild
notetoself
EF Sponsor
Inlägg: 197
Blev medlem: 16 februari 2010, 17:47:28
Ort: Dalsland

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av notetoself »

163D374A-FCF2-42AE-9AD2-32A2A405D6FD.jpeg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
perra_e
Inlägg: 975
Blev medlem: 13 februari 2009, 16:26:53
Ort: Jönköping

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av perra_e »

Här är en video där Lars Kristensen snackar om Personal use
https://m.youtube.com/watch?feature=you ... 7U5Pky6EIo
Användarvisningsbild
lgrfbs
Inlägg: 6053
Blev medlem: 28 januari 2005, 15:48:53
Ort: X-län
Kontakt:

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av lgrfbs »

Mhhhhhhhhä
Har konverterat alla mina Fusion 360 projekt till lokala disken och raderat från monet, ås gör de en tvär 90 gradare och ändrar sig igen.
Gjorde mitt första CAM projekt i FreeCAM idag, inte svårt men de använder en helt annan metodik och namn på saker.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 21473
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av säter »

tecno skrev:
19 september 2020, 14:30:15
Gör det???
Ja, jag förstår inte problemet riktigt.
Om man sätter snabbtransport till G1 F15000, då fungerar väl det nästan lika bra som G0?
Det brukar jag göra ibland, fast jag har tillgång till G0.
Användarvisningsbild
lgrfbs
Inlägg: 6053
Blev medlem: 28 januari 2005, 15:48:53
Ort: X-län
Kontakt:

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av lgrfbs »

Så gjorde vi på en maskin jag jobbade vid för många år sedan för att få bättre kontroll på en viss rörelse i det programmet, minns tyvärr inte några djupare tankar om detta.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 21473
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av säter »

archen skrev:
21 september 2020, 11:51:24
Återkoppla gärna om du hittar någon CAM modul i solidworks
Du vill alltså ha en integrerad CAM-modul till SW?
Förr fanns det något som hette CamWorks.
daer
Inlägg: 317
Blev medlem: 13 juni 2008, 22:15:27
Ort: Höör och Helsingborg, Skåne

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av daer »

Varför inte köra med Hsmxpress? Det är den som Autodesk köpte in för att integrera in i Fusion.
https://www.autodesk.com/campaigns/hsmxpress-download
Eller behövde du fler axlar än 2.5?
Användarvisningsbild
Micke_s
EF Sponsor
Inlägg: 6536
Blev medlem: 15 december 2005, 21:31:34
Ort: Malmö

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av Micke_s »

Ok, då verkar risken att bli inlåst på deras plattform vara borta i alla fall.
Användarvisningsbild
hawkan
Inlägg: 1786
Blev medlem: 14 augusti 2011, 10:27:40

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av hawkan »

CAM-biten fungerar så bra i Fusion att det är bara att generera kod och köra.
Det är klart att om man kan tänka sej att gå in i g-koden, leta upp var det kan
tänkas behövas snabbmatning och sätta dit en "G0" så visst.
Men det är det man inte vill, det är helt klart ett steg tillbaka.
Så antingen köra med vanlig matning och stå där och titta när den maler sej fram
eller gå in i g-koden och ändra. Får väl se vad som gör mest ont framöver.
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25254
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av tecno »

Denna videon ger klarhet i vad som gäller.

Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 21473
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av säter »

hawkan skrev:
26 september 2020, 09:48:35
Så antingen köra med vanlig matning och stå där och titta när den maler sej fram
eller gå in i g-koden och ändra.
Jag har inte använt F-360, så jag är inte med i matchen helt.
Jag fattar ändå inte problemet med utebliven snabbtransport.
Jag antar att F-360 genererar en given matning där det normalt skulle vara snabbtransport?
Användarvisningsbild
LaRdA
EF Sponsor
Inlägg: 3677
Blev medlem: 9 september 2003, 14:10:46
Ort: Jämtland

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av LaRdA »

Säter : Som jag förstår så byter den ut G0 till G1, så att om du fräser något med en matning på F300 så fortsätter den att köra det även där du annars skulle haft snabbmatning.
Användarvisningsbild
Wirewrap
Inlägg: 107
Blev medlem: 27 januari 2016, 19:29:14
Ort: Södertälje

Re: Fusion 360 nytt from 1/10

Inlägg av Wirewrap »

Kollade hur 4-axlig bearbetning är borttagen.
Att lägga upp verktygsbanor i "manufacture" går fortfarande bra med roterad z-axel.
Model.jpg

Men att postprocessa med roterad z-axel går inte längre

Kod: Markera allt

###############################################################################
Error: Tool orientation is not supported.
Error at line: 728
Error in operation: '2D Adaptive7'
Failed while processing onSection() for record 403.
###############################################################################

Error: Failed to invoke function 'onSection'.
Error: Failed to invoke 'onSection' in the post configuration.
Error: Failed to execute configuration.
Stop time: Thursday, October 1, 2020 4:59:35 PM
Post processing failed.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Skriv svar