Domoticz nu på RPi3

C, C++, Pascal, Assembly, Raspberry, Java, Matlab, Python, BASIC, SQL, PHP, etc.
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25142
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: Domoticz nu på RPi3

Inlägg av tecno »

Började rensa lite och se på fan nu fungerar 8080.

Några Adobe + nån blodsocker jox som inte används.


Återigen = liten tuva osv.....

Tack en gång för hjälpen som uppskattas !!
Senast redigerad av tecno 26 september 2019, 12:27:57, redigerad totalt 1 gång.
mounte
Inlägg: 175
Blev medlem: 14 november 2010, 13:15:00
Ort: Sandviken

Re: Domoticz Win8 python3 problem

Inlägg av mounte »

Ett lite avhängt tips. För att köra på en känd miljö så är containrar riktigt trevliga. Inte speciellt mycket overhead nu för tiden. Men kanske faller på win 8 (lite osäkert).
steg 1) se till att ha Docker installerat (docker toolbox eller vad för smak som passar en OS).
steg 2) sparka igång en container t.ex. https://www.domoticz.com/wiki/Docker
steg 3) drick kaffe

:D
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25142
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: Domoticz nu på RPi3

Inlägg av tecno »

domo.JPG
ESP8266 enheter fungerar klockrent, däremot får jag inte in min väderstation WU där verkar vara API problem.

Det lustiga är att jag fick det att lira i Win8 försöket men det hela kraschade ju stup i kvarten.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25142
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: Domoticz nu på RPi3

Inlägg av tecno »

Är det någon här som fått DarkSky och/eller WU att fungera på en RPi3:a??
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25142
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: Domoticz Domoticz nu på RPi3

Inlägg av tecno »

Ingen som leker med Domoticz på en RPi 3:a??
Användarvisningsbild
Mickecarlsson
Inlägg: 1184
Blev medlem: 15 april 2017, 18:06:15
Ort: Malmö
Kontakt:

Re: Domoticz nu på RPi3

Inlägg av Mickecarlsson »

Jag tröttnade på att alltid mecka med Domoticz på RPi3 så jag körde in en Ubuntu som virtuell maskin på min Hyper-V-server.
Jag har inte pillat med den sedan dess. Funkar som en klocka som aldrig behöver dras upp.
Jag har en RPi3 som hämtar info från min väderstation (Kjelles 700-kronorssak) via rtl_433 som jag sen skickar in till Domoticz.
Alla mina sensorer kör MySensors via RFM 833 MHz, alla sensorer har en BME280 (mäter temp och luftfuktighet).
Jag har en RadMon som jag skrev om koden till som skickar in mätdata till Domiticz, mäter CPM och uS.
Jag övervakar också garaget och förrådet via Domiticz.

Så, fråga på om du behöver lite mer hjälp med Domoticz 8)
Skriv svar